DOBBELJOE STUDIO

Niko Witvrouwen

In the Picture

Na zeer rustige coronajaren - toch op vlak van concertjes - is Glenn Pellis weer volop in gang geschoten met de organisatie van Antwerpse evenementen. Na onder andere een meer dan geslaagde 5de editie van de Antwerpse Dag, een viering voor 50 jaar Hopsack en een rasechte Antwaarpsen Avond in de Revue, evolueert één van zijn eigen projecten, De Pikkedieve, tot een succesformule in de Antwerpse scene. Begonnen als duo, treden ze ondertussen steevast op met een drummer en vaak zelfs met full band. Dus ook hun promotiemateriaal moest een update krijgen.

Zoals de voorbije jaren zorgde ondergetekende voor het ontwerp van deze affiches en flyers, inclusief het nieuwe logo. Op de pagina rond beeldbewerking vind je ook nog enkele vroegere creaties.

Voor info en weblinks van deze artiesten en nog bijna 200 andere, die allemaal in onze Antwerpse wereldtaal zingen (of gezongen hebben), klik je door naar mijn Antwerpse Artiestenindex.

Sinds 2001 mijn beroep, steeds op dezelfde school, nl. op het Atheneum van Hoboken.

Ooit heb ik mijn eerste website gemaakt om bestanden met de leerlingen uit te wisselen. Gelukkig bestaan daar tegenwoordig betere tools voor.

Op de pagina, gewijd aan mijn job, staan enkele algemene videotutorials en een lijst met digitale hulpmiddelen.

Sinds jaar en dag één van mijn hobby's. Vooral tijdens reizen en uitstappen wordt er veel gefotografeerd, maar ook tijdens (vaak lokale Antwerpse) concerten gaat het toestel geregeld mee.

Daaruit vloeien dan ook andere activiteiten, zoals fotobewerking (o.a. in functie van de inrichting van onze NAX Ranch), ontwerp van flyers en affiches, creatie van logo's, het samenstellen van fotoboeken en videomontages.

De inrichting van ons huisje is best wel speciaal te noemen. Zelf heb ik hiervan een videomontage gemaakt. Ook enkele journalisten hebben het ontdekt, waardoor het verhaal van onze NAX Ranch op tv, internet en in de gazet is verschenen.

Van country & western tot merengue, van Zuid-Afrikaanse Afropop tot (Duitse) rock, van bluegrass & cajun tot (folk)punk en alles wat daartussen ligt kan ik appreciëren. Maar een grote interesse gaat ook uit naar Antwerpse dialectmuziek.

Ooit ben ik een gigantische zoektocht begonnen naar info en websites over artiesten die in het Antwerps zingen, rappen en rocken. Deze lijst, met af en toe verse updates, kan je bij de A-Art terugvinden.

Laatste toevoeging (november 2022): Zirkus Mozaar, Circo Maximo & El Chi Marcus

Tijd en inspiratie om fictie te schrijven heb ik vooral in mijn jonge jaren gevonden. Maar om het alleen maar op mijn eigen harde schijf te laten staan, vond de familie spijtig. Bij deze...