DOBBELJOE STUDIO

Niko Witvrouwen

In the Picture

Begin 2024 kondigden De Pikkedieve hun eerste plaatje aan. Dobbeljoe Studio creëerde het artwork voor de cd en de affiche voor de presentatie.

Opnieuw vindt deze zomer de "Antwaarpsen Dag" plaats.

Verder werd de affiche voor het eerste "Antwerp Pinball Championship" ontworpen, alsook de bijhorende logo's voor op de T-shirts van dit evenement. Ook werden de cds van Lode De Ceuster en Wasda van een hoesje voorzien. Op de pagina rond beeldbewerking vind je deze en ook nog enkele vroegere creaties terug.

Voor info en weblinks van deze artiesten en nog bijna 200 andere, die allemaal in onze Antwerpse wereldtaal zingen (of gezongen hebben), klik je door naar mijn Antwerpse Artiestenindex.

Sinds jaar en dag één van mijn hobby's. Vooral tijdens reizen en uitstappen wordt er veel gefotografeerd, maar ook tijdens (vaak lokale Antwerpse) concerten gaat het toestel geregeld mee.

Daaruit vloeien dan ook andere activiteiten, zoals fotobewerking (o.a. in functie van de inrichting van onze NAX Ranch), ontwerp van flyers en affiches, creatie van logo's, het samenstellen van fotoboeken en videomontages.

De inrichting van ons huisje is best wel speciaal te noemen. Zelf heb ik hiervan een videomontage gemaakt. Ook enkele journalisten hebben het ontdekt, waardoor het verhaal van onze NAX Ranch op tv, internet en in de gazet is verschenen. 

Van country & western tot merengue, van Zuid-Afrikaanse Afropop tot (Duitse) rock, van bluegrass & cajun tot (folk)punk en alles wat daartussen ligt kan ik appreciëren. Maar een grote interesse gaat ook uit naar Antwerpse dialectmuziek.

Ooit ben ik een gigantische zoektocht begonnen naar info en websites over artiesten die in het Antwerps zingen, rappen en rocken. Deze lijst, met af en toe verse updates, kan je bij de A-Art terugvinden.

Laatste toevoeging (november 2022): Zirkus Mozaar, Circo Maximo & El Chi Marcus

Sinds 2001 mijn beroep, steeds op dezelfde school, nl. op het Atheneum van Hoboken.

Ooit heb ik mijn eerste website gemaakt om bestanden met de leerlingen uit te wisselen. Gelukkig bestaan daar tegenwoordig betere tools voor.

Op de pagina, gewijd aan mijn job, staan enkele algemene videotutorials en een lijst met digitale hulpmiddelen.

Tijd en inspiratie om fictie te schrijven heb ik vooral in mijn jonge jaren gevonden. Maar om het alleen maar op mijn eigen harde schijf te laten staan, vond de familie spijtig. Bij deze...