Nieuws

Artikel in de Sleutel van 20 november 2017.


Eerste keer deelname van Platform aan Fashion and Food groot succes!!

v.l.n.r. Staand: Sandra, eigenaar Deuxième Chance, Nikky Roosenboom modeontwerpster, Romèe model en Rachelle Reijnders model en miss World Netherlands

Zittend: Kari, is gekleed in fairtrade kleding van Miss Green en Ebtissam, model van team jongeren van Platform Global Goals Oss.

Foto: Hans Kreutzer

24/9/2017

Zondagmiddag, op het plekje naast de oude V&D, in de zon, was het gezellig. Met prachtige tweede kans kleding van Deuxième Chance die geshowd werd door mooie modellen. Ook van het ruilrek werd gebruik gemaakt. Breng een kledingstuk en je mag er eentje meenemen. De foodtruck van Hooghuis Zuid voorzag in fairtrade chocolade en de Wereldwinkel, dé fairtrade shop in Oss verkocht fairtrade food. Voor het eerst deed Platform Global Goals mee aan Fashion and Food event.

Een nieuwe samenwerking van verschillende mensen en partijen in de -duurzaam en fair – gedachte, die om meer en vaker vraagt volgens alle tevreden deelnemers. De mooie live samenzang van Acoustic Energy lokte ook vele bezoekers en zorgde voor een geweldige sfeer.

Het is niet gemakkelijk voor de werkgroep Fairtrade van het platform om Fairtrade kleding sets naar Oss te krijgen om te showen. Oss staat nog niet op de kaart wat duurzame kleding betreft, vergeleken met grotere steden.

De werkgroep is benieuwd in welke winkels al fairtrade of ecologische of duurzame kleding of textiel wordt verkocht in de gemeente Oss. Dat willen ze graag in kaart brengen. Deze gegevens zijn ook van belang om volgend jaar weer opnieuw de titel Fairtrade gemeente te veroveren.

Ook mensen die werken aan hergebruik van kleding of textiel in de gemeente Oss wil het platform graag leren kennen voor een volgend event.


Meer informatie: info@globalgoalsoss.nl