Het verhaal achter de 20/20 stoel

Alles wat je bedenkt, kan je maken. Designabel gemaakt door Abel. Ik hou van mooie strakke lijnen, waarbij een combinatie van materiaal wordt gebruikt. Duurzaam ontwerpen betekent voor mij twee dingen. Naast hergebruik van materialen, wil ik ook materiaal gebruiken met een lange levensduur.

20/20 vision

Een naam voor een stoel

20/20 vision betekent in Engels dat je een voorwerp scherp kan zien vanaf een afstand van twintig voet. Mijn ontwerp heeft een aantal hoeken op twintig graden en vanaf een afstand herken je een mooi ontwerp. Met deze zaken in gedachten is de naam voor de stoel ontstaan.

Ik heb een aantal varianten bedacht op deze naam. 20/20 vision model A is een stoel met draaibaar werkblad. 20/20 vision model B is een stoel die iets smaller is van formaat. De stoelen zijn los leverbaar, maar zijn ook als combinatie aan elkaar te monteren met een tafelblad ertussen. Beide modellen zijn leverbaar in verschillende afwerkingen, zodat jouw stoel helemaal custom-made is en voldoet aan jouw wensen.

Opties: houten of metalen onderstel, of een combinatie van hout en metaal.

Vorm, functie en comfort zijn belangrijke aspecten die bij het ontwerp van de werkstoel 20/20 vision zijn meegenomen, om zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Een[Tb.E1] prototype fase is een goede manier om te testen of jouw wensen en de uitvoering op elkaar aansluiten.

Voorbeeld van mijn laatste project

https://www.nhg.org/lab#wegdesk

Verwerken van feedback

Het prototype is intensief gebruikt tijdens het project. Er kwam een wens voor een andere type rugleuning. Eentje die beter instelbaar was en meer het gevoel gaf dat je naar achteren kan ploffen. Er was ook de wens om iets zachter te zitten en meer in de stoel te zitten dan er bovenop. Al deze zaken zijn meegenomen in de verbetering van de werkstoel 20/20 Vision model A.

Uiteindelijk is een serie nieuwe stoelen ontworpen en gemaakt.