Een creatieve Camera


Tot hiertoe hebben we het slechts gehad over twee extreme gebruiksmogelijkheden van uw camera: het simpel registeren van uw herinneringen en het draaien van een verhaal of speelfilm. Met een beetje verbeelding vindt u zelf wel andere toepassingen waarbij u uw camera kan gebruiken.

Enkele voorbeelden:


  • De video als spiegel:

Bent u kapitein van een sportploeg of individueel sporter? De opname van een match, een sportdemonstratie, van zwemmers of turners kan zeer nuttig zijn voor het verbeteren van technische fouten. Alle voetbaltrainers bestuderen de tactiek van hun tegenstanders dankzij de video. Zangers, humoristen, acteurs, goochelaars,... gebruiken ook de video om hun volgende spectakel op punt te zetten.

Hebt u uzelf al gezien wanneer u het woord neemt op een bijeenkomst? Wanneer u slaapt? Wanneer u zich kwaad maakt? Wanneer u zich rot amuseert?

  • De primeur:

Een uniek, exclusief beeld of bericht. U hebt zeker al op TV amateursfoto's of amateurfilmpjes gezien over buitengewone gebeurtenissen. Indien u de enige of de eerste bent die zo'n nieuwsfeit in beeld heeft gebracht, kan dat u veel geld opbrengen. Het spreekt vanzelf dat uw videocamera altijd bij de hand klaar voor actie moet zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat u moet hopen op een catastrofe.

  • De bloopers:

Bij het filmen gebeuren en gegarandeerd vergissingen, foutjes, ongelukjes,... die lachwekkend zijn: filmer en gefilmden kunnen niet altijd hun lach bedwingen. Bewaar deze bloopers zorgvuldig en monteer ze na elkaar om ze met het gezin te bekijken.

Volgende en laatste hoofdstuk: