ankersystemen

Alderney ankerring

De Alderney ring of ankerring, ook gekend als Anka-Yanka is een handig hulpmiddel om je anker veilig en moeiteloos los te varen, het is iets dat elke booteigenaar aan boord zou moeten hebben. Hij wordt gebruikt in combinatie met een ronde ankerboei en een karabijnhaak. Voor alle duidelijkheid zijn deze ankerboei en karabijnhaak niet inbegrepen bij de Alderney Ankerring die wij aanbieden. Heel veel boten zijn niet uitgerust met een winch en voor de booteigenaars die het beu zijn om dat anker uit de zee te trekken, is dit dé goedkoopste en gemakkelijkste oplossing. Maar zelfs als je boot voorzien is van een winch, is dit een perfecte back-up bij panne van de winch. Een kleinood (berg je makkelijk weg) dat je dan kan gebruiken om toch je anker los varen en zo moeiteloos aan boord te krijgen. De ring is gemaakt in 8 mm dik RVS-316 inox, gegarandeerd roestvrij! Afmetingen 20x23cm. Te gebruiken voor ankers tot ca 10 kg in combinatie met een ankerketting. Wij maken deze ring zelf, de ring kan je per mail bestellen op dekleinebootvisser@gmail.com

Prijs: 30 euro exclusief verzendkosten

De ankerring

De ankerring aan de boei

Oppassen bij het opvaren van je anker!

LSM DRUM ANKERLIEREN

Waarom een lsm drum winch?

LSM bouwt enkel innovatieve en kwalitatieve producten. De huidige GX-serie van Lone Star is voorzien van de eerste en enige IP68-motoren (volledig waterdicht) en met bewezen certificering. Ze zijn voorzien van een extra grote trommelas, een ontwerp met dubbele aslager voor minder zijdelingse belasting van de transmissie, tandwielkasten van Italiaanse makelij, extra grote op maat ontworpen motoren, een handmatige noodontgrendeling en een 316Ss RVS frame voor spoel en asconstructie. Motoren uit de GX-serie hebben de hoogste snelheid en het hoogste koppel dat er momenteel op de markt is per trommelgrootte. Ze zijn gemaakt voor een lange levensduur. Motoren uit de GX-serie hebben een externe constructie van hard geanodiseerd aluminium 6160 T6. De GX-serie is de snelste op de markt bij uit- en inschakelen onder belasting per drummaat. Gemiddelde trommellieren van gemiddelde grootte zullen dalen met ongeveer 30 m per minuut. Die van LSM doen het rond de 45 m/minuut. LSM lieren halen ook onder belasting ongeveer even snel op als ze zakken. Ze zijn ook extreem energiezuinig en gebruiken alleen wat nodig is om het werk te doen! Het werkbereik van de GX-serie is breder dan vele andere op de markt. Dit is het soort prestatie dat niet kan worden vervalst, en daarom is de GX-serie zo populair bij commerciële operators. Dit alles betekent dat u een snelle, ultrabetrouwbare lier direct uit de doos koopt, zonder koppelingen die kunnen falen of toevoegingen. Bij LSM staat betrouwbaarheid voorop.

voor boten van 5-7 m

Hoe kies je een LSM drum winch?

Om een drum ankerlier te kiezen moet je weten hoeveel ankertouw of ketting je nodig hebt voor uw boot. Daarna kies je het juiste model ankerlier afhankelijk van de "drum"-afmetingen en de capaciteit van het spoel.

Voor de Noordzee en de Oosterschelde gebruiken wij gemiddeld maximaal 90 m ankertouw inclusief ketting. Zodat we 3 x de diepte hebben op de diepere stukken. Daarom gebruiken wij de GX2 met 90 m x 8mm rope en een ketting van 6 m SL chain.

Hieronder een tabel met de verschillende modellen en mogelijkheden.

Catalogus LSM

Voordelen van een DRUMwinch

De drum ankerlieren van LSM zijn krachtig, betrouwbaar en volledig waterdicht.

Geen bak met touw meer in de kuip

Geen gevaar voor vingers of natte handen

Gemakkelijk gebruik door schakelaar op dashboard

Geen slijtage van tandwielen door zand of vuil

Snel en krachtig ophalen en zakken van het anker


Combo aanbieding

Wij bieden LSM drumwinch GX combo sets aan voor elke toepassing, met draaibare ankerswivel, touw, ketting, relais, zekering, schakelpaneel en chainguard.

Deze combo sets zijn interessant geprijsd en zijn gemakkelijk in aankoop


Prijs op aanvraag via dekleinebootvisser@gmail.comdekrol

kabels

touw en ketting

ankerrol

GX2 Drum winch met mmx2

Boot Quicksilver 640 Pilot house

De electromotor kan in verschilldende standen worden geplaatst

Op deze boot is de winch op een RVS stoel geplaatst

Deze stoel is op maat gemaakt en in de ankerbak geplaatst.


GX2 combo set

Deze set is ideaal voor boten van 5 - 7 m

 • MMX2 anker 6,5 kg

 • boegrol

 • schakelpaneel

 • realais bedieningsblok

 • gevlochten touw 90 m 8 mm met gevlochten oog

 • ketting 7 m, 8 mm schakels gegalvaniseerd

 • chainguard 6 m

 • Drum winch GX2 met montageplaat en bouten

Prijs op aanvraag dekleinebootvisser@gmail.com

Nieuw "De Chain-guard"

Deze hoes zorgt er voor dat uw ketting geen geluid meer maakt en uw dek of onderdelen niet wordt beschadigd. Maar nog belangrijker is het snel en goed ankeren door gebruik van ketting zonder vis weg te jagen.

Hoe de chain-guard gebruiken?

Hier zie je hoe de chain-guard wordt gemonteerd, over de ketting schuiven.

Lone Star marine

De Kleine Bootvisser VZW is verdeler van Lone Star Marine producten.

Dat is een prachtig gamma voor marine doeleinden en sportvissers

 • Drum winches GX serie

 • Drum winches Elite serie

 • ankers

 • ankerrollen

 • touw/ketting

 • elektrische bedrading voor ankerlieren

 • aasplanken voor bootvisserij

 • DDW 250 professionele lieren voor beroepsvisserij

 • kaapstander lieren

 • ketting/ankertouw dek-doorvoer

 • dek-rollen

 • chain-guard

Hier de link naar de website van LSM