Légy üdvözölve Magyarország Dicsősége! - kiállítás

Időpont: 2019. április 10., szerda - május 10. péntek

Helyszín: Belvárosi Közösségi Ház

A kiállítás megtekinthető hétköznapokon 10:00 - 18:00 óráig

,,LÉGY ÜDVÖZÖLVE MAGYARORSZÁG DICSŐSÉGE!” 170 ÉVE JÁRT A SZENT KORONA DEBRECENBEN

  • 2019-ben jeles évfordulót ünnepel Debrecen: 1849-ben fél esztendeig a szabadság őrvárosa, magyar főváros lehetett és ekkor, 170 éve járt itt a magyar Szent Korona is.
  • Ebből az alkalomból egy különleges tárlat megrendezésére vállalkozunk a Belvárosi Galériában, együttműködve a debreceni Korona Gyermekrajz-gyűjteménnyel.
  • A kiállítás több oldalról igyekszik megmutatni a magyarság szent ereklyéjét: bemutatja tárgyi valóságában Szelényi Károly egyedülálló fotói segítségével, illetve bemutatja népművészeti alkotásokon, a Bobonkané Papp Antónia tanítványai által készített gyermekrajzokon, tűzzománcokon és kortárs műalkotásokon keresztül, hogy mit jelentett, jelent ma a magyarság, illetve a debreceniek számára a Szent Korona.
  • A vizuális anyanyelvünkön szóló társasjátékokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők 2019. április 16-án 14:30 - 17:00 között Bobonkáné Papp Antónia vezetésével.

A kiállításon a vendégeket köszönti Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója, a kiállítást megnyitja Szántai Lajos művelődéstörténész.