Debrecen -Nagy táncválasztó 2019.

nagy táncválasztó logó

Időpont: 2019. április 28., vasárnap, 10:00–20:00

Helyszín: Belvárosi Közösségi Ház

Kedves Érdeklődők :)

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége és a Magyar Táncművészeti Egyetem kezdeményezésére, az idén hagyományőrző jelleggel, Nagy Táncválasztó 2019.programot szervezünk az ország hat nagyvárosában, közöttük Debrecenben.

A szabadidő kellemes és hasznos eltöltése mellett a rendezvény célja, a családok, korosztályok kapcsolatrendszerének megújítása és erősítése. Szeretnénk létrehozni egy olyan rendezvényt, amely felhívja a figyelmet a tánc műfaj sokszínűségére a művészetekkel való kapcsolódásának lehetőségeire.

Táncolni jó, a tánc feltölt, megmozgatja a testet, a lelket. A zenével karöltve akusztikusan, vizuálisan egy egészen komplex élményt nyújt, kitágítja a határokat, megmozgatja a memóriát.

Az INGYENES, család-barát programot 2019 április 28.-án vasárnap rendezzük meg a

Debreceni Művelődési Központban

10.00-16.00 között.

A Nagy táncválasztó weboldal megnyitásakor (április 1.-től) az oldalra keresve, kiválasztva a kívánt várost, az órarendben megadott ízelítő táncórákra regisztrálhat (két teremben 2x12óra /30 perc), melyről a rendszer visszajelzést küldd majd Önnek.

Az órarend tartalmazza az óra műfaját és az ajánlott korcsoportot.

Az órákat városunk neves táncpedagógusai és csoportvezetői ,koreográfusai tartják.

Az órákat természetesen meg is lehet tekinteni , amennyiben aktívan nem szeretne, vagy nem tud részt venni rajtuk .

Több órára is lehet regisztrálni, itt viszont vegye figyelembe a két terem órarendjének esetleges ütközéseit. Az órákon való részvételhez kényelmes ruházatot ajánlunk, és a stílushoz megfelelő váltó cipőt, zoknit. Átöltözésre nem lesz sajnos lehetőség.

A rendezvény kísérő programja a regisztrációnál folyamatosan vetített táncfilmek sokasága, mely a Magyarországon jelenleg sikeresen működő különböző műfajú profi együttesek repertoárjából került ki.

A tervek szerint a délután folyamán szeretnénk egy beszélgetésre invitálni az érdeklődőket, ahol a városunk neves táncművészeivel, illetve amatőr táncmozgalomból indult művészekkel, civilekkel ismerkedhetnek meg egy koordinátor által vezetett beszélgetés keretein belül.

A Nagy táncválasztó 2019.napot a városban működő táncművészeti csoportok műsora zárja 16.30-18.00, mely a teljesség igénye nélkül, ízelítő jelleggel, családias hangulatban mutatkozik be az épület pódium termében.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk, amennyiben kérdése lenne érdeklődjön:

holbibolya@gmail.com email címen, illetve itt a facebook Debrecen –Nagy táncválasztó 2019. eseményben.

Tisztelettel: Holb Ibolya

Modern Tánc-Játék Stúdió vezetője

A Nagy táncválasztó 2019. program debreceni koordinátora.

Mindegy, hogy hány éves vagy, tarts velünk és a „Nagy Táncválasztón” próbáld ki a korosztályodnak (gyerek, junior, ifjúsági, felnőtt, senior) megfelelően ajánlott táncstílusokat a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Táncpedagógusok Országos szövetsége közös rendezvényén.

A kipróbálható ingyenes órák mellett ezen a napon a táncművészet jeles képviselői lesznek sztárvendégeink.

A nap folyamán a színházteremben előadásokat nézhetsz, de lesz videóvetítés több válogatott nagy együttes produkcióiból is.

A „Nagy Táncválasztón” tehát nem csak kipróbálhatod a különféle táncstílusokat, hanem személyes élményeket is átélhetsz a kisérő programok által.

„NAGY TÁNCVÁLASZTÓ”

A Tánc Világnapja (április 29.) alkalmából 2019. április 28-án, vasárnap a Magyar Táncművészeti Egyetemmel karöltve hagyományteremtő szándékkal

„Nagy Táncválasztó”

workshopot tartunk Budapesten és öt vidéki nagyvárosban.

Hisszük, hogy a tánc szellemileg, fizikailag nagyban hozzájárul a személyiség fejlődéséhez, ezért szeretnénk országos programjaink által a családokat is megszólítani.

A „Nagy Táncválasztó” rendezvényünkkel igyekszünk a gyerekeket és a szülőket fővárosi és regionális szinten is elérni, hogy minden családtag megismerkedhessen a különféle táncstílusokkal. Mivel a tánc összetett művészeti ág – mozgás, zene, dramaturgia – , ezáltal a művészetek megszerettetéséhez és a színházba járás kultúrájának kialakításához is hozzájárul. Célunk, hogy rendezvényünkkel minden korosztály számára (gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztály) elérhetővé tegyük a különféle táncstílusok megismerését, kipróbálását és ezzel megadjuk a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő örömteli eltöltéséhez.