Adatkezelési tájékoztató

1. Az adatkezelési tájékoztató célja

Jelen dokumentum célja, hogy Kozák Adrienn egyéni vállalkozó, mint adatkezelő (a továbbiakban egységesen Adatkezelő) leírja az Adatkezelő honlapján - www.debrecenigyerekprogramok.hu- alkalmazott és működő, személyes adatnak minősülő adatokra vonatkozó adatvédelmi szabályokat, eljárásokat és védelmi intézkedéseket.

Az Adatkezelő egyúttal e dokumentumban tájékoztatja a honlap Látogatóit, Hírlevél olvasóit, ügyfeleit, partnereit illetőleg minden olyan természetes- és jogi személyt -a továbbiakban: Érintetteket, akik az Adatkezelővel bármilyen - jogi szempontból értelmezhető - kapcsolatban állnak és a személyes kezelése során érintettségük keletkezik, az általa kezelt személyes adatok kezelésének szabályairól, az alkalmazott védelmi intézkedésekről eljárásokról és az adatkezelés módjáról.

Az Adatkezelő jelen Adatkezelési tájékoztatóban leírt szabályokat, rendelkezéseket és kötelezettségeket saját magára jogilag kötelező érvényűnek tekinti és működése során alkalmazza, valamint kijelenti, hogy jelen dokumentumban leírt és alkalmazott adatvédelmi szabályok és eljárások megfelelnek a hatályos adatvédelmi nemzeti és Európai Uniós jogszabályoknak. Adatkezelő kijelenti továbbá, hogy fontosnak tekinti az információs önrendelkezés jogát, különös tekintettel a személyes adatokra és saját hatókörében minden elérhető szervezeti, működési, szabályozási és technológia intézkedést megtesz e jogok betartása és betartatása érdekében.

Az Adatkezelési tájékoztató mindenkor hatályos verzióját az Adatkezelő a honlap valamennyi oldalán a láblécben külön is megjeleníti.

Az Adatkezelési tájékoztatót Adatkezelő bármikor megváltoztathatja, a közzététel- és az Érintettek tájékoztatásának kötelezettsége mellett.

2. Az Adatkezelő adatai

Szolgáltató neve: Kozák Adrienn egyéni vállalkozó

Szolgáltató székhelye / levelezési címe: 4079 Debrecen, Szárcsa utca 32.

Nyilvántartási száma: 52929094

Telefonszáma: +36-20-380-1674

E-mail címe: info@debrecenigyerekprogramok.hu


3. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Adatkezelő a GDPR rendelet alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére.


4. Adatkezelő Adatkezelései és a kezelt személyes adatok

a) Honlap látogatás

Az adatkezelés célja: statisztikai elemzések készítése Google Analytics segítségével, a szolgáltatás minőségének ellenőrzése és javítása érdekében

Jogalap: adatkezelő jogos érdeke

Az adatkezelésben kezelt adatok megőrzési ideje: 26 hónap

Kezelt adatok: látogatás időpontja, időtartama, a látogatott aloldalak listája, az operációs rendszer, böngésző típusa, képernyő felbontása, a honlap látogatóinak, személyhez nem köthető IP címe

A statisztikai elemzés során kiértékelt adatok konkrét személyekkel nem kerülnek azonosításra.

A Google Analytics Adatvédelmi és biztonsági előírása az alábbi linken elérhető: https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hl=hu&ref_topic=1008008A


b) Hírlevél/eDM

Az adatkezelés célja: családi és gyermekprogram ajánlók, hasznos tartalmak és releváns reklám ajánlatok eljuttatása a hírlevél feliratkozók email címére

A honlapon található hírlevélre (programajánló) való feliratkozás önkéntes, hírlevél kizárólag az érintett előzetes hozzájárulása után kerül kiküldésre. A hírlevélre (programajánlóra) való feliratkozás után a feliratkozó rendszeres értesítést kap gyerekprogramokkal kapcsolatos témákban. A hasznos tartalmak mellett releváns reklám ajánlatok is kiküldésre kerülhetnek a hírlevél feliratkozók email címére.

A hírlevél küldés kizárólag azon személyek részére történik meg, akik hozzájárultak ehhez és megadták a szükséges adataikat.

Jogalap: Érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulása

A feliratkozás során kötelezően kitöltendő mezők és az így kezelt adatok: név, email cím, dátum

Az adatkezelésben kezelt adatok megőrzési ideje: hírlevélről történő leiratkozásig

A hozzájárulás bármikor visszavonható, a hírlevél végén elhelyezett leiratkozás linkre kattintással.

A honlap a Listamester hírlevélküldő rendszert használja.


c) Facebook oldal

Az adatkezelés célja: online kapcsolatfelvételi lehetőség, bejegyzéshez való hozzászólás, véleménynyilvánítás biztosítása

A honlaphoz kapcsolódó facebook oldal látogatója, amennyiben az oldalkedvelés, bejegyzésekhez kapcsolódó hozzászólás, üzenetküldés funkciókat használja, személye, tevékenysége láthatóvá, visszakereshetővé, beazonosíthatóvá válik, amihez a facebook-ra való regisztrációkor már hozzájárulását adta.

A Facebook adatkezelési tájékoztatójának elérhetőse: https://www.facebook.com/about/privacy/update /

Jogalap: Érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulása

Kezelt adatok: név, hozzászólás

Az adatkezelésben kezelt adatok megőrzési ideje:

Facebook oldal (név, hozzászólás) törléséig illetve az érintett általi oldalkedvelés visszavonásáig, érintett törlési műveletéig


d) Ügyfélkapcsolat

Az adatkezelés célja: online kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása az űrlapon keresztül - program javaslat, hibás információ, vélemény, kérés jelzése, program hirdetése

Jogalap: Érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulása

Kötelezően kezelt adatok: név, email cím, az érintett által közölni kívántak

A honlapra történő hírlevél feliratkozást, nyereményjátékban való részvételt vagy bármilyen, az ügyféllel való kapcsolattartást segítő űrlap kitöltését, az Érintett kizárólag az „Adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom” szövegrész jóváhagyásával végezheti el.

Adatkezelő a jelen szabályzatot a honlap láblécében minden oldalon külön is megjeleníti. Az adatkezelésben kezelt adatok megőrzési ideje: a cél megvalósulásáig.

e) Támogatás

Az adatkezelés célja: az Adatkezelő részére biztosított támogatásokhoz kapcsolódóan a Támogatóval történő kapcsolattartás (a kapott támogatás visszaigazolása)

Támogató: az a természetes vagy jogi személy, aki vagy amely a www.debrecenigyerekprogramok.hu honlap üzemeltetéséhez kapcsolódóan az Adatkezelő részére pénzbeli támogatást nyújt

Jogalap: Érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulása

Kötelezően kezelt adatok: A Támogató a támogatása biztosításához kapcsolódóan az Adatkezelő részére megadja e-mail címét és szabadon választható felhasználói nevét. Ezen túlmenően a fizetési szolgáltató a rendszer sajátosságaiból adódóan az Adatkezelő részére hozzáférhetővé teszi a Támogató egyéb, az utaláshoz kapcsolódó Személyes adatait (nevét, e-mail címét, lakcímét, telefonszámát, bankkártyaszáma és utolsó 3 számjegyét bankszámlaszámát, valamint, hogy a tranzakció tejesült-e), amely információkat az Adatkezelő csak esetileg, az adott esetben szükséges mértékben és ideig kezel (pl. ha azt az információt kapja, hogy az utalás nem sikerült, vagy az Érintett téves vagy hibás utalás miatt kéri az Adatkezelő közreműködését.)

Az adatkezelésben kezelt adatok megőrzési ideje: a cél megvalósulásáig.

Fizetést biztosító Külső szolgáltató

Adatkezelő a Támogató által biztosított támogatás teljesítéséhez kapcsolódóan szerződik fizetési szolgáltatóval. Támogatás megfizetéshez kapcsolódóan megadásra kerülő Személyes adatokat a fizetési szolgáltató kezeli, saját adatkezelési tájékoztatójukban foglaltaknak megfelelően

A támogatások biztosításához kapcsolódóan az Adatkezelővel együttműködő fizetési szolgáltató: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. L-1150 Luxembourg https://www.paypal.com/eu/webapps/mpp/ua/privacy-full


f) Nyereményjáték

Az adatkezelés célja: a nyertesekkel való kapcsolatfelvétel a nyereményjátékok, díjazással járó pályázatok esetén

Jogalap: Érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulása

Kötelezően kezelt adatok: név, email cím, a játék/pályázat során megadott válaszok

Az adatkezelésben kezelt adatok megőrzési ideje: a nyertesekkel való kapcsolatfelvétel megvalósulásáig


Adatfeldolgozók

Adatkezelő az alábbi Adatfeldolgozókat veszi igénybe:

Tárhely szolgáltató adatai:

Név: 3 in 1 Hosting Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság

Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Brassó u. 4/A.

Telefon: +36 (21) 200 0040

E-mail cím: admin@megacp.com

Weboldal: www.3in1.hu


Hírlevélküldő szolgáltató adatai:

A hírlevélküldő szoftvert a ListaMester online hírlevélküldő szolgáltatás üzemeltetője biztosítja.

Cégnév: Bithuszárok Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság (BITHUSZÁROK BT.)

Székhely: 2051 Biatorbágy, Damjanich utca 8.

Képviselő neve: Mizera Ferenc ügyvezető

Cégjegyzékszám: 13-06-065996

Statisztikai számjel: 21158218-7220-212-01

Adószám: 21158218-2-13

E-mail: info@bithuszarok.hu, info@listamester.hu


Webfejlesztő adatai:

A honlapot Adatkezelő készíti és szerkeszti Google Webhelyekkel. https://gsuite.google.hu/intl/hu/products/sites/#


Az adatok fizikai tárolásának helye

Adatkezelő személyes adatokat az Adatfeldolgozók rendszereiben tárol, melyek magas szintű biztonsági rendszerrel rendelkeznek. Személyes adatokat nem tárol saját számítógépen, mobiltelefonon, vagy mobil adathordozón, ezzel csökkentve az adatok elvesztésének, vagy ellopásának kockázatát.

Fizetést biztosító Külső szolgáltató

Adatkezelő a Támogató által biztosított támogatás teljesítéséhez kapcsolódóan szerződik fizetési szolgáltatókkal. Támogatás megfizetéshez kapcsolódóan megadásra kerülő személyes adatokat a fizetési szolgáltatók kezelik, saját adatkezelési tájékoztatójukban foglaltaknak megfelelően.

A támogatások biztosításához kapcsolódóan az Adatkezelővel együttműködő fizetési szolgáltató: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A. L-1150 Luxembourg https://www.paypal.com/eu/webapps/mpp/ua/privacy-full


5. Böngésző Süti – Cookie

A sütik feladata

A HTTP-süti (süti, cookie) kisméretű adatcsomag, amelyet az internetes böngészés során a látogatott weboldalt tartalmazó szerver hozza létre a kliens webböngészője segítségével, az első látogatás alkalmával, ha ez a böngészőben engedélyezve van.

A sütik a felhasználó számítógépén, előre meghatározott, böngésző típusonként eltérő helyen tárolódnak.

A további látogatások során a tárolt sütit a böngésző visszaküldi a webszervernek, különféle, a kliensről szóló információkkal együtt.

A sütik segítségével a szervernek lehetősége van az adott felhasználó azonosítására, róla különféle információk gyűjtésére és ezekből elemzések készítésére.


A sütik főbb funkciói:

• információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;

• megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;

• megkönnyítik, egyszerűsítik, kényelmesebbé, gördülékenyebbé teszik az adott weboldal használatát;

• szükségtelenné teszik már megadott adatok újramegadását;

• általában javítanak a felhasználói élményen.


A sütik használatával az Adatkezelő adatkezelést végez, amelynek fő céljai:

• felhasználó azonosítás

• az egyes munkamenetek azonosítása

• hozzáférésre használt eszközök azonosítása

• bizonyos megadott adatok tárolása

• nyomon követési és helyinformációk tárolása és továbbítása

• analitikai mérésekhez szükséges adatok tárolása és továbbítása


Jogalap: az Érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulása


Harmadik fél által elhelyezett analitikai sütik - analitics cookie

Az Adatkezelő weboldalán alkalmazza a Google Analytics, mint harmadik fél sütijeit is.

A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az Adatkezelő szervere információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt.

Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel.

Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.


Sütik letiltásának-, sütikkel kapcsolatos szabályok beállításának lehetősége

Az Érintettnek lehetősége van bizonyos típusú sütikre vonatkozó szabályok beállítására, pl. a sütik használatának mellőzésére, a sütik letiltására stb., a használt böngésző megfelelő beállításaival. A sütik szelektív, vagy általános tiltásának beállítási lehetőségeiről szóló információk az adott böngésző „Segítség/Help” menüjében találhatóak meg. Ezek segítségével a sütik:

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben hogyan lehet a sütiket:

általánosan letiltani;

a sütik elfogadásának módját beállítani (automatikus elfogadás, egyenként kérdezzen rá, stb.);

egyenként letiltani;

egyenként, vagy csoportosan törölni;

egyéb sütikkel kapcsolatos műveleteket elvégezni.


A különböző böngészőkben a sütik kikapcsolásához az alábbi linkekre kattintva érhető el a segítség:

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu

Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internetexplorer-delete-manage-cookies#ie=ie-11

Safari: https://support.apple.com/hu-hu/guide/safari/sfri11471/mac

Edge: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/10607/microsoft-edge-view-deletebrowser-history

Opera: https://www.opera.com/hu/privacy


A honlap Google webhelyekkel készült.

A Google adatvédelmi szabályzatáról a következő linken tájékozódhat: https://policies.google.com/privacy?hl=hu


6. A kezelt adatok felhasználása és megőrzési ideje

7. Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

7.1 Általános adatkezelési irányelvek

Adatkezelő a 4. pontban felsorolt Adatkezelésekben a személyes adatok kezelését, minden esetben az adatkezelésben megadott céllal és az ott megadott jogalap alapján, a 7.2. pontban felsorolt jogszabályok szerint végzi.

A személyes adatok kezelése minden esetben az Érintett önkéntes hozzájárulásával történik, amely hozzájárulást az Érintett bármikor jogosult visszavonni.

Adatkezelő egyes személyes adatokat, jogszabályi kötelezettség folytán, bizonyos esetekben és bizonyos rendhagyó feltételek esetén, köteles az Adatkezelésekben leírtaktól eltérő módon kezelni, átadni, továbbítani, tárolni. Ilyen esetekben Adatkezelő gondoskodik az Érintettek értesítéséről, amennyiben az adott jogszabály előírásai ezt lehetővé teszik, vagy nem tiltják kifejezetten.


7.2 Az Adatkezelések jogalapját adó jogszabályok

Adatkezelő a személyes adatok kezelését az alábbi jogszabályok alapján végzi:

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.)

2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.)

2003. évi C. törvény – az elektronikus hírközlésről (Ehtv.)

1997. évi CLV. törvény – a fogyasztóvédelemről (Fgytv.)

2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.)

2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grtv.)

A Nemzeti Adatvédelmi és információszabadság Hatóság ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről https://www.naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf


8. Érintett jogai

Az Érintett az Adatkezelő által kezelt személyes adataival kapcsolatosan – többek között – a következőkben leírt jogokkal élhet.


8.1 Az Érintett hozzáféréshez való joga (GDPR 15. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

- az adatkezelés céljai;

- az Érintett személyes adatok kategóriái;

- azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;

- a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;

- az Érintett joga a helyesbítéshez, törléshez vagy adatkezelés korlátozásához, valamint az adatkezelés elleni tiltakozáshoz;

- panasz benyújtásának joga a felügyeleti hatósághoz;

- ha az adatokat nem az Érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

- az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az Érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát 1 példányban az Érintett rendelkezésére bocsátja. Az Érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, Adatkezelő az információkat széles körben használt elektronikus formátumban adja át, kivéve ha az Érintett másként kéri, a benyújtástól számított legfeljebb 30 napon belül.


8.2 Helyesbítés joga (GDPR 16. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, valamint jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését, figyelemmel véve az adatkezelés céljára.


8.3 Törléshez való jog (GDPR 17. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az Érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll::

- személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

- az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

- az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

- a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

- a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

- a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.


Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges:

- a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

- a személyes adatok kezelését előíró, az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből, vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

- a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;

- Közérdek alapján végzendő archiválási-, tudományos és történelmi kutatási-, vagy statisztikai célból;

- jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.


8.4 Az adatkezelés korlátozásához való jog (18. cikk)

Az Érintett kérésére a Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

- az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

- az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

- az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

- az Érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.


8.5 Adathordozáshoz való jog (20. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa.


8.6 Tiltakozás joga (21. cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.


8.7 Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást (22.cikk)

Az Érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.


8.8 Visszavonás joga

Az Érintett jogosult arra, hogy személyes adataira vonatkozó hozzájárulását bármikor visszavonja.


8.9 Jogorvoslati lehetőségek

Jogai megsértése esetén az Érintett a 2. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, kérhet tájékoztatást vagy tehet panaszt. Ezek eredménytelensége esetén Érintett jogosult bírósághoz fordulni, illetve megkeresni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot.


9.10 Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elérhetősége

Megnevezés: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Tel: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu


10. Egyéb rendelkezések

Hatósági megkeresés, vagy egyéb jogszabályi kötelezettségen alapuló egyéb szervezet megkeresése esetén Adatkezelő adatkiadásra lehet köteles, vagy arra lehet kötelezhető. Ilyen esetekben Adatkezelő törekszik csak annyi és olyan jellegű személyes adat kiadására, amely az adatkiadási kötelezettség szempontjából feltétlenül szükséges.