Duze NomShikaShika

koor

Zondag 2 december 2018 10.30 uur

Duze NomShikaShika

Eigentijds koor in de Zuid-Afrikaanse traditionele a capella stijl

Proef op 2 december 2018 de unieke sfeer van de Zuid-Afrikaanse traditionele zang! Het Nederlandse koor Duze NomShikaShika neemt u mee in de meeslepende energie van deze muziek. Zij doen dit met authentieke zang in de ‘zwarte’ talen en met beweging. Laat u verrassen en wie weet zingt u een lied met hen mee!

Ontstaan in de jaren 80 in de antiapartheidsbeweging met freedom songs, nu een koor dat de eigentijdse liederen brengt in de Zuid-Afrikaanse traditionele a capella stijl. Ze zingen ritmisch uitdagende nummers, strijdliederen, bruiloftsliederen, religieuze liederen en liederen over het (harde) dagelijkse leven. Met deze krachtige liederen brengt het koor Duze NomShikaShika de energie van deze Zuid-Afrikaanse muziek in Nederland.

Duze NomShikaShika heeft zijn wortels in de maatschappelijke beweging van de politieke vrijheidsstrijd van de jaren 80. Het koor was onder andere geïnspireerd door het cultuurfestival CASA (Culture in Another South Africa) van 1987 in Amsterdam, waar meer dan 300 Zuid-Afrikaanse artiesten droomden over de cultuur in een vrij en democratisch Zuid-Afrika. . Ook heeft Duze de eer gehad te zingen voor Nelson Mandela toen hij Nederland bezocht in 2002.

Nu heeft het koor de beweging gemaakt van de politiek-maatschappelijke liederen naar sociaal-culturele liederen met als belangrijkste thema: je thuis voelen in het nieuwe Zuid-Afrika. Het koor blijft zich vernieuwen en zingen omdat deze Zuid-Afrikaanse liederen fantastisch zijn om te zingen!

Duze NomShikaShika wil de verbondenheid met de mensen in het huidige Zuid-Afrika laten zien en het Nederlandse publiek meenemen in de energie en passie van de Zuid-Afrikaanse traditionals.

In de pauze neemt het koor u bovendien mee op een korte culturele trip naar de Regenboognatie en delen zij iets van hun ervaringen in Zuid-Afrika, waar zij sinds 1999 diverse keren heeft gezongen met koren in townships en op Zuid-Afrikaanse scholen. Voor meer informatie en nog meer muziek: www.duze.nl

Vast ‘proeven’? Luister naar Emakhayeni: https://youtu.be/IRTA-vWhKgU.

Bijdrage in de kosten: € 9,- / € 6,- voor leden en begunstigers