De Grens

Ekaterina Levental

za 12 januari 2019 20:00


De Grens is het vervolg op de succesvolle solovoorstelling De Weg, die De Korenwinde in september 2016 samen met De Vlam heeft georganiseerd. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.

De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met prachtige muziek. Ekaterina Levental vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten uit de periode waarin Ekaterina als 16-jarige vluchtelinge aankwam in Nederland. In een indrukwekkende onewomanshow vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip.

Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als hoop het enige is dat rest.

Ook deze voorstelling wordt weer samen met De Korenwinde georganiseerd.

Meer informatie: http://ekaterina.nl/de-grens/

Luistervoorbeeld: Ekaterina Levental bij Podium Witteman


Kosten: tot en met 18 jaar gratis, van 19 - 26 jaar € 12,- vanaf 27 jaar € 18,-voor leden en begunstigers € 12,--

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.

Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze het succesvolle duo, Duo Bilitis’, waarmee ze diverse internationale prijzen won.