Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen kamermuziekconcerten en aanverwante activiteiten op het gebied van de klassieke muziek. Onze concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.

Stichting Concerten De Korenwinde heeft ten doel in Rhenen en omgeving activiteiten te bevorderen op het gebied van cultuur, meer in het bijzonder de muziekbeoefening.

13-okt-18 Cracow Clarinet Trio. De leden ontmoetten elkaar op de Muziekacademie in Krakau (Polen), waar ze alle drie les geven. Het repertoire bestaat vooral uit stukken van Poolse componisten. Natuurlijk staat ook altijd het prachtige Trio voor klarinet, cello en piano van Brahms op het programma. Zo ook in Rhenen. Hun gedeelde passie en visie op kamermuziek maakt van elk concert een uniek muzikaal verhaal en een onvergetelijke ervaring.

10-nov-18 De Groote Oorlog Een pauzeloos, doorlopend verhaal over muziek en de Eerste Wereldoorlog. Over Ravel die na het uitbreken van de 1e Wereldoorlog in dienst wilde maar werd geweigerd. Over een vrouw die denkt aan al het dierbare dat zij door de oorlog bedreigd voelt. Over Vermeulens opwinding over het naderende einde van de oorlog. Geïllustreerd met bekend en vooral onbekend beeldmateriaal.

1-dec-18 Dostojevski Kwartet De vier dames van het Dostojevski Kwartet zullen werken spelen van Mendelssohn, Schulhoff, Bosmans en Schnittke. De jonge leden zijn allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours. Ze spelen op een instrument ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

12-jan-19 De Grens is het vervolg op de succesvolle solovoorstelling De Weg. De Grens begint daar waar de vorige voorstelling De Weg eindigt. Ekatarina Levental vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met prachtige muziek.

9-feb-19 BRON saxofoonkwartet speelt werken van Mozart en Müller op oude instrumenten. De naam van het kwartet is geïnspireerd door het originele geluid van Adolphe Sax en de wens zo dicht mogelijk bij de origine van dat geluid te komen.

9-mrt-19 JUBILEUMKINDERCONCERT 20 jaar KORENWINDE. Lucas van der Vegt en Valentina Tóth - piano. Icarus is een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar. Icarus en Daedalus zitten na een lange reis vast op een strand. Ze willen heel graag de zee over, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. En in zo'n geval moet je vliegen met de vleugels die je hebt. Aanvang 15:30u!

6-apr-19 Yang Yang Cai (1998), piano heeft sinds 2009 les van Jan Wijn. Ze won prijzen op onder andere het Nationaal Concours Jong Muziektalent en op het Internationaal Steinway Concours. Voor dit recital wilde ze niet specifiek voor één stroming kiezen. Voor de pauze speelt zij Szymanowski, een geniaal laat-romanticus en een ietwat onbekendere componist. En na de pauze, een van haar favorieten, de derde Chopin Sonate!

Alle concerten vinden plaats in De Vlam en beginnen om 20:00 uur, behalve de kindervoorstelling van 9 maart, die begint om 15:30u. Kijk op www.korenwinde.nl voor meer informatie.