Boven-lokale organisaties (die relevant zouden kunnen zijn)
Op een webpagina stelt deze organisatie: "Léven tot het einde mogelijk maken. Dat is de missie van Agora. Wij zijn een onafhankelijke kennis- en ontwikkelorganisatie. Wij willen dat mensen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten, hun leven kunnen inrichten op een manier die past bij hun wensen, waarden en sociale omgeving. Om dit te bereiken ondersteunen wij professionals en organisaties bij goede lokale samenwerking rondom mensen in de laatste levensfase. Dit doen we met kennis, instrumenten en inspirerende voorbeelden."
Op de startpagina staat: "Agora biedt kennis, instrumenten en praktijkvoorbeelden voor professionals en vrijwilligers in de zorg, zingeving en het sociaal domein." "Feiten, cijfers, instrumenten en praktijkvoorbeelden" biedt AGORA aan in de "Kennisbank".
Dit item is bewerkt op 03-04-2024
Op een webpagina staat hierover: "Het Ouderenberaad Zorg en Welzijn Zuid-Holland Noord is één van de acht regionale ouderendelegaties die in het kader van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) zijn gestart om het ouderenperspectief in te brengen bij onderwijs, onderzoek en beleidsontwikkeling op het gebied van wonen, welzijn en zorg voor ouderen.
Het Ouderenberaad is een vaste samenwerkingspartner van het LUMC (de opleiding geneeskunde, de master Vitality and Ageing, en het wetenschappelijk onderzoek), de Hogeschool Leiden (Werkplaats Sociaal Domein) en het Universitair Netwerk voor de Care sector in Zuid-Holland (UNC-ZH). Daarnaast heeft het Ouderenberaad zich als samenwerkingspartner verbonden aan de Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord.
Naast zijn functie op regionaal niveau is het Ouderenberaad op landelijk niveau formeel vertegenwoordigd in de door de Minister van VWS ingestelde Raad van Ouderen. Hierin hebben vertegenwoordigers van alle acht regionale ouderenorganisaties zitting met daarnaast drie vertegenwoordigers van de ouderenbonden.
Op regionaal en nationaal niveau beogen we zo inhoud te geven aan ons motto: Praat mét ouderen, niet óver.
Op een webpagina staat hierover: "Patiëntenfederatie Nederland komt op voor alle mensen die zorg nodig hebben. Dat doen wij door zelf beleid te ontwikkelen en dat van andere organisaties en beslissers te beïnvloeden." En op een andere webpagina: "Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. En geeft patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws. Op basis van de ervaringen van mensen zorgen we dat de zorg beter aansluit bij wat mensen vragen. Onze informatie helpt mensen bij het maken van keuzes in de zorg. De Patiëntenfederatie vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties."
Op een webpagina over de zorg staat een reeks verwijzing naar pagina's over soorten zorg en gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld medicijnen, hulpmiddelen, zorgverzekering en wilsverklaringen. Daar staan ook verwijzingen naar keuzehulpmiddelen met betrekking tot de zorg. U vindt er verwijzingen naar de Zorgkaart van Nederland, naar de webpagina met keuzehulpen bij gebruik van de Zorgkaart Nederland, keuzehulpen voor het kiezen van een zorgverlener of zorginstelling in de Zorgkaart, keuzekaarten om te helpen kiezen voor een bepaalde behandeloptie, de on line vragenlijst MijnKwaliteitVanLeven, de Digitale Zorggids, de website BeginEenGoedGesprek en de eigen zogeheten kennisbank.
Dit item is bewerkt op 21-03-2024