Volwassenen

In een tijd waarin veel mensen zich druk voelen (Yang), is het juist fijn om jezelf af en toe wat rust en vertraging (Yin) te gunnen.

Yin Yoga is een milde vorm van yoga. De meeste houdingen zijn zittend of liggend. Je hoeft niet iets actiefs te doen om in de juiste houding te komen. De zwaartekracht brengt je vanzelf daar waar je zijn mag. Jong, oud, fit of nog niet zo fit - deze yoga is geschikt voor iedereen.

Wil je fitter worden, werken aan je spierkracht, leniger worden en meer uithoudingsvermogen opbouwen, dan is Ashtanga Yoga iets voor jou.

Deze vorm van Yoga is fysiek uitdagend. Asthanga Yoga is een serie houdingen die altijd in dezelfde volgorde worden uitgevoerd. De lessen worden in flow gegeven om in een meditatieve staat te komen door beweging.

Het kan zijn dat je graag aan yoga zou willen doen maar je vindt het niet prettig om in een groep lessen te volgen.

In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om een aantal privélessen te volgen. Het is de moeite van het investeren waard. Het biedt je de kans om in een veilige omgeving je lijf te leren kennen, om te gaan met je mogelijkheden en beperkingen en het kan je helpen om toe te werken naar het volgen van een reguliere yogales.

Yoga Nidra wordt ook wel "De Slaap van de Yogi's" genoemd.

Het is een diepe vorm van meditatie (liggend op je mat) waarin je via de waakstand naar de droomstand gaat en van daaruit naar een diepe slaapstand. Na afloop voel je je uitgerust, vol energie en fris.


Voor actuele tijden en workshops, kijk op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/Dayaayoga/events