De One-woman

spoken word show

van Daniëlle Zawadi

Wegens de huidige covid-maatregelen is de show uitgesteld. Vraag via eventbrite voor een restitutie. Nadere informatie over een nieuwe show volgt. Voor nu; alstublieft, geduld ;).

1 oktober 2020 | 19:30 | Stroom Den Haag

In het Swahili betekent zawadi een geschenk. Dat is ook de naam die Daniëlle draagt op haar officiële papieren. Dus aan u allen: Alstublieft, Zawadi. Het is de debuut one-woman spoken word show van Daniëlle Zawadi in Stroom Den Haag, op 1 oktober 2020.

wat is "Alstublieft, Zawadi"?

de spoken word show van Daniëlle Zawadi...

Voor het eerst in een lange tijd heeft Daniëlle geen student OV meer. Het volwassen leven is hier. Sluit je aan bij de kleine club die gaat luisteren naar de voordrachten en verhalen van Daniëlle waarin ze haar notities rondom vriendschappen, ouder worden, racisme, womanism en zelfacceptatie en meer deelt.

Wie is Daniëlle Zawadi?

een 21-jarige die iets te vertellen heeft...

Met een stem die omschreven wordt als aangrijpend en confronterend heeft Daniëlle een naam voor haarzelf gemaakt op verschillende woordpodiums in Den Haag en Rotterdam. Haar performances gaan veelal over hoe het is om als iemand van de 'tweede generatie' in Nederland op te groeien, aangezien ze zelf in De Democratische Republiek van Congo is geboren. Daniëlle was te zien bij Poetry Circle 010, bij Mensen Zeggen dingen in Ekko, en We The People... in de Melkweg, en als een gast spreker bij de Nacht van Vluchtelingen in Pakhuis de Zwijger en Westergasfabriek. In 2019 werd ze genomineerd een spreker te zijn voor TedxWoman Amsterdam.

Boven alles is Daniëlle een proza schrijver. Op haar dertiende publiceerde ze haar eerste roman, Zoiets noemen we Ruzie. Nu heeft ze werken gepubliceerd op de Optimist, Wintertuin's Notulen van het Onzichtbare en binnenkort Hard//Hoofd. Haar passie voor de woordkunst heeft haar ertoe gedreven een eigen platform te creëren: Het Zwarte Schaap, met als doel bij te dragen aan de woordkunst in Den Haag.

Mis haar niet en koop je tickets snel voordat ze weg zijn.

Foto door Kevita Badloe Jr.
Foor door Poetry Circle 010

"Ik heb de ruimte GECREËERD om mijn dromen na te streven. dit is er één van. wees uitgenodigd."

Daniëlle Zawadi

  • Datum: donderdag 1 oktober, 2020

  • Tijd: 19.30 uur

  • Locatie: Stroom Den Haag (Centrum)

  • Adres: Hogewal 1-9, 2514 HA Den Haag

  • Ticketprijst: 8,50 euro (exl. servicekosten)

Je kunt niet komen, maar wilt wel doneren?

De locatie: Stroom Den Haag

Den Haag, Centrum

Hogewal 1-9, 2514 HA Den Haag

Kunstcentrum Stroom Den Haag is een veelzijdige organisatie met verschillende verantwoordelijkheden en functies voor Nederland, Den Haag en het internationale kunstenveld.