Családinfó

BABA-MAMA katalógus

Kedves Olvasó!

Tavasz. Lebeg már a szemünk előtt, készülünk rá. Keressük magazinunk oldalaihoz a színeket, a meleg szellőt nyújtó képanyagot. Röpködnek lepkék, nyílnak virágok, az illusztrációinkon szereplő modellek már csak egy vagy két réteg ruhát viselnek. A címlapunkon ott vár ránk a sárga tulipán. Nekem erről anyák napja jut eszembe. Majd a többi nélkülözhetetlen tavaszi „tartozék”: napsütés, óvodai, iskolai beiratkozás, kertészkedés, húsvét, családtervezés, tavaszi dekoráció a lakásba. Sorban váltakoznak bennük a tavasz hétköznapi örömei, elfoglaltságai a család életéhez köthető események, döntések. Ebből a változatosságból merítettük a tavaszi Családinfó magazinunk tartalmát is, melyet szeretnénk most átadni Önnek kedves Olvasó.

Lapunkban ízelítőt kínálunk a ránk váró évszak kikapcsolást nyújtó teendőiből (lásd kertészkedés), az alapos átgondolást igénylő döntésekből (iskolaérettség, termékenységi kérdések), az ilyenkor és bármikor felmerülhető egészségügyi elváltozásokból (bőrgyógyászunk tanácsai) és könnyed, szórakoztató, de a családos lét fontosságát hangsúlyozó írásokból (nagycsaládos interjú).

Átnézzük még egyszer a kiválogatott képeket. A kisgyermekes munkatársak mind egyre gondolunk, várjuk, hamarosan könnyebb lesz a reggel, ha a lurkókra mi is csak ennyi ruhát adhatunk. Így, a hideget, hótakarót már szemünk előtt eltűnve látjuk. Mire kezünkbe vesszük, reméljük, kimondhatjuk megérkezett, itt a tavasz.

Kellemes olvasást, virágillatot, örömteli tavaszt kívánunk!

A szerkesztőség nevében: Virág Henrietta

Kedves Kismama!

TÖLTSE LE: BABA-MAMA katalógus 2018.

Két csík, halvány, de kettő... Öröm, izgatottság, különleges felpörgött mámoros állapot. Nem a földön jártam, sem az első pozitív terhességi teszt alkalmával, sem a másodiknál, de még a negyediknél sem. Abban a különleges, izgatottan mámoros állapotban ott volt az új, a változás, az ismeretlen. És valóban, megváltozott minden. A gyermektelen élet mindennapjait lassan már el is feledve nagycsaláddá nőttünk. Hogy ebben a folyamatban mennyi új, ismeretlen feladat, elintézni és utána járni való ért, azt összesíteni sem tudom. Úgy, ahogy azt sem tudom számszerűsíteni, hogy az anyaságnak köszönhetően mennyi programot, közösséget, a megszokottól teljesen más kikapcsolódást ismerhettem meg. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz ez veled sem másképp, kedves várandós olvasó. Persze van ami más, mint az is, hogy honnan szerezhetsz információt mindarról, ami majd a babás életedet körbeveszi. Amikor ott ficánkolt legidősebb fiam a pocakomban, még nem volt nálunk Facebook, nagyon tematikus weboldal sem, nem volt a kezemben a telefonom, amin kikereshettem volna bármit, ami érdekelt. És nem volt olyan kiadvány sem, ami összefoglalta volna mindazt, amit a terhességem voltán tudnom, intéznem kell. Arról sem szólt katalógus, hogy a baba és a saját egészségem érdekében várandósan milyen lehetőségeim vannak, hol és mit tornázhatok, miért menjek fogászatra, melyik rövidítés mit jelent az ultrahangon kapott papíron. Hogy a picurt magamra kötve nekiindulhatok a nagyvilágnak. Várnak klubok, közösségek, programok...

Az információk összeszedettségének, kézbe vehető és lapozható formájának hiányával nem voltam egyedül. Így amikor a Családinfó magazin szerkesztőségében felvetődött a gondolat, hogy mindezt megvalósíthatnánk, szakértőink Leskovics Andrea pszichológus, Szabóné Kis Éva védőnő segítségével babás és babát még nem váró kollégák Vágsélei Csilla Sára összefogásával lelkes munkába fogtak. Az eredmény a kezedben tartott

44 oldalas katalógus, Kecskemétről kecskeméti kismamáknak a Családinfó magazintól Neked!

Hasznos olvasást, örömteli és egészséges babavárást, boldog kisgyermekes időszakot kívánok a szerkesztőség, a szakértőink és magam nevében!

Virág Henrietta, szerkesztő, négy gyermek édesanyja

Magazinunkhoz hozzájuthatnak a kisgyermekeket fogadó intézményekben (bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban) kulturális intézményekben, védőnőknél és a szerkesztőségünkben is.

Bővebb információ, cikkek, megjelenések első kézből a magazin Facebook oldalán: www.facebook.com/csaladinfomagazin