Op krediet

of niet

Ieder bedrijf heeft enige mate van zekerheid nodig over de betaling van diensten. Per jaar schrijven ondernemers in Nederland een paar miljard af wegens oninbaarheid, omdat die inschatting niet is gemaakt of niet is uitgekomen. De kunst is om te zorgen dat je kans op (grote) schade zo klein mogelijk is.

Juist nu tijdens de Corona crisis zijn de vragen actueler dan ooit. Met wie kan ik zaken doen tegen welke voorwaarden, kan ik of mijn klant zich beroepen op overmacht, waar sta ik juridisch, wat is redelijk en wat kan ik bieden zonder dat ik er zelf aan onderdoor ga. Tot nader order van de regering zijn de workshops online.

Op krediet of niet

Bij deze workshop neem je onder leiding van een professionele creditmanager de kredietwaardigheid van een aantal bedrijven onder de loep. We vertalen dat naar praktische oplossingen om een order wél uit te kunnen voeren, mét een grote mate van zekerheid over de betaling. Ná de workshop ben je in staat om beter in te schatten wanneer je de kredietwaardigheid van een klant serieus moet onderzoeken en hoe je vaak op een simpele manier extra zekerheid kunt creëren.


Data: 18 juni, 20 oktober en 15 december 2020

Tijd: 15.00-18.00 uur

Locatie: Kabelweg 21, Amsterdam

Trainer: André de Bruin CCM QC

Doelgroep: ondernemers, salesmanagers, finance managers, debiteurenbeheerders

Kosten: 125 euro excl. BTW

5 vragen beantwoord:

  1. Hoeveel kredietrisico kan en wil ik nemen?
  2. Hoe vergroot ik de kans op betaling?
  3. Wanneer stoppen met de dienstverlening/levering?
  4. Hoe voorkom en verkort ik discussie over de betaling?
  5. Benieuwd wat je NIET hoort van kredietinformatieleveranciers en kredietverzekeraars?

MELD JE NU AAN voor de workshop!

Reacties van deelnemers:

  • De workshop van André de Bruin bij Straetus Amsterdam die ik onlangs bewoonde is super. Heel helder en met spreken voorbeelden geeft André de scenario's aan waarin de ondernemer kan belanden bij niet of te late betaling door zijn afnemers. Deze workshop kan ik elke ondernemer aanraden. Er wordt zelfs een mooie prijs gegeven als je je aanmeld voor een abonnement creditmanagement waarvan de kosten heel redelijk zijn!
  • Duidelijke workshop. Andre geeft een betrouwbare, professionele indruk als credit manager. Ik merkte dat veel participanten bewust werden hoe belangrijk goed debiteurenbeheer is. Echter is ieder bedrijf (van de participanten) anders, dat zorgde soms voor wat leerzame discussie in de zaal. Laatste deel mbt supply chain/factoring was lastig te begrijpen voor mij/ging wat snel.
  • Ik heb een workshop Creditmanagement bij Straetus Amsterdam, Andre de Bruin gevolgd. Heel leerzaam en inzichtgevend. Ik heb nog geen ervaring met incassozaken, maar de manier waarop men Straetus werkt, en de persoon Andre, geeft alle vertrouwen dat je en je geld krijgt en de relatie met je klant goed blijft.
  • André de Bruin van Straetus pakt het incasso werk op een onderscheidende manier aan, met vriendelijkheid zodat klanten ook tevreden klanten blijven. Hierbij worden zeker ook de gewenste resultaten behaald. De workshop creditmanagement van André heeft ons bedrijf goede inzichten en oplossingen gegeven met betrekking tot onze debiteuren.

Meer lezen over onze diensten op www.debiteurenbeheer.amsterdam

Contactgegevens:

Straetus Amsterdam Amstelland

Telefoon: 088-0440068

E-mail: Amsterdam@straetus.nl

Bezoekadres: Kabelweg 21, Amsterdam

www.opkredietofniet.nl