COVID KEZELÉSE OTTHON

az első naptól

Kedves Olvasó!

Sokunkat próbára tesz ez a kihívásokkal teli időszak. Remélem, hogy az oldalon található információk hatékony segítséget nyújtanak a betegség elleni küzdelemben, amelynek a megfelelő otthoni ápolás éppúgy része, mint szükség esetén az orvosi, kórházi segítség igénybevétele. Biztos vagyok benne, hogy Ön is bölcsen látni fogja, hogy mikor melyiknek van itt az ideje!

Jó egészséget kívánva:

Dr. Juhász Anna

Az oldalon található útmutató segítségként készült magunknak, hogy

    • tisztában legyünk állapotunkkal;

    • szükség esetén magabiztosan tudjunk dönteni;

    • megkönnyítse az orvos-beteg kommunikációt.

Állapotrosszabbodás esetén mindenképpen hívjuk háziorvosunkat! Működjünk együtt vele bizalommal, hiszen képzettsége és tapasztalata alapján az adott helyzetben sokkal több szempontot is képes mérlegelni, mint ez a dokumentum.

A kórházzal kapcsolatos fenntartások: megértem, hogy a ránk zúduló információmennyiségből sokan arra a következtetésre jutnak, hogy aki oda bekerül… De sokszor pont emiatt késik a megfelelő terápia, és emiatt csúszik ki a lehetőség a kezünkből! A hírekből pedig rendre kimarad az a többség, akik az idejében megkezdett szakszerű kórházi kezelés, a tünetek megfelelő egyéni belátása és a saját felépülésükre való összpontosítás hármasságában nyerik vissza az egészségüket.

Ha a később leírtak vagy a háziorvos döntése alapján be kell mennünk a kórházba, akkor vérvétel és tüdő-CT alapján sokkal pontosabban látják, hogy pontosan hol tartunk a betegségben, és milyen kezelés szükséges. Az, hogy ez mikor történik meg, rengeteget számít. Mindezek mellett a magyar jog – tisztelve az egyéni szabadságunkat – mindvégig lehetőséget biztosít, hogy lemondva a kórházi kezelésről saját felelősségünkre hazamenjünk.

Fontos, hogy a kezelést enyhe tünetek esetén is kezdjük el!