Coureur Café

10 & 11 April 2021

INFO

Beste Coureur Café sympathisanten en liefhebbers van de wielersport,
Ook dit jaar steekt corona weer stokken in de wielen, waardoor onze geliefde fietsrally niet kan doorgaan zoals we dit gewoon zijn. Geen vroege vogels op ons scoutsterrein, geen stuutje met gehakt, geen pintje op het zonovergoten terras en geen TD om de avond af te sluiten.
Wij willen jullie echter niet volledig in de steek laten. Daarom zullen wij voor jullie de 55 KM en de 85 KM uitpijlen! Op die manier kunnen jullie nog genieten van de routes van Coureur Café in jullie eigen bubbel.
Op de route zullen er linken worden geplaatst naar onze website, waar jullie een vrijwillige bijdrage kunnen doneren indien jullie dit wensen. Dit wordt heel hard geapprecieerd, maar is uiteraard niet verplicht! Alvast bedankt!
Wij willen jullie vragen om jullie zeker aan de volgende maatregelen te houden:- Fiets in groepjes van maximum 4 personen.- Vertrek op het punt van de route die het dichtst is bij jullie huis. Gelieve dus NIET te verzamelen aan de scoutslokalen.
Aarzel niet om een foto op jullie sociale media te plaatsen en @coureurafe te taggen! We hopen jullie dit weekend massaal de 55 en de 85 km te zien fietsen!
Smot maar al udder kitten!


25KM

Een recreatieve fietstocht voor het hele gezin, jong en oud! Voorzien van een drankje en versnapering fietst u langs kleine paadjes en schone weggetjes en beleeft u een sportieve dag. Uitpuffen kan op ons terras, met een hapje en een drankje.

55KM

Mooie rit langs kleine wegen met een beklimming op de Kluisberg. Daarna kunnen de batterijen terug opgeladen worden aan onze uitgebreide bevoorrading of onze gezellig cafe.

85KM

Deze rit bevat vier beklimmingen. Net zoals de 55 km de Kluisberg, waarna je samen aan de bevoorrading komt. Na een pittige lus, waarbij je de Kortekeer, de Hotond en Karnemelkbeekstraat beklimt, mag je nog een tweede keer genieten van onze bevoorrading.

120KM

Wiens benen in topvorm zijn kan zich wagen aan de rit van 120 km. Deze route volgt de 85 km, maar doet er nog een schepje bovenop. Na beklimming van de Bossenaar leidt de 120 km je over de Hotondberg. Net voor de tweede bevoorrading wordt ook nog de Kraai (Karnemelbeekstraat) overwonnen.

Michael Vannieuwenhuyze

Een mooi parcours, een heel goede organisatie en vooral de sfeer achteraf zorgen ervoor dat ik elk jaar terug deelneem.

Ella Ameye

Coureur Cafe blijft als oud-leidster een weekend dat je niet wil missen. Het is een plezier om het deelnemersaantal jaar na jaar te zien groeien! We zijn blij dat we zelf de pijltjes niet meer moeten ophangen, en vieren dat jaar na jaar op gepaste wijze!

Thijs Verbaeys

Na 4 jaar in de organisatie deel te nemen blijft Coureur Café voor mij hét scouts evenement van het jaar!