Tirsdag d. 7. august 2018 kl. 20

Tim McVeigh-Pedersen

Tirsdag d. 7. august 2018 kl. 20.

Årets unge danske stortalent - Tim McVeigh-Pedersen!

Trods landets undselige størrelse, har Danmark i nyere tid alligevel formået at producere en række unge klassiske guitarister, som i virtuositet, musikalitet og scenisk karisma på ingen måde står tilbage for de bedste af slagsen på verdensplan. Nogle af dem læser og hører man ganske meget om - andre er mere beskedne, gør ikke det store væsen af sig, og tager det ganske roligt at de går rundt og tilhører eliten inden for den klassiske guitar i Danmark.

Denne type stortalent er Tim McVeigh-Pedersen, som festivalledelsen med et sikkert greb har håndplukket til årets festival med det simple formål at give publikum en stor og uforglemmelig oplevelse med en næsten uhyggeligt dygtigt musiker fra vor egen andedam.

Tim McVeigh-Pedersen startede med at spille guitar på Viborg Musikskole og interessen viste sig tidligt for den klassiske guitar. I 2008 blev han kåret som årets danske guitartalent. I den forbindelse blev han inviteret til at give en solokoncert på Ålborg Internationale Guitarfestival.

I de senere år har han opnået finalepladser ved flere internationale guitarkonkurrencer, bl.a. ved Aachener Gitarrenpreis og Twents Gitaar Festival. Fra 2008 studerede han på Det Jyske Musikkonservatorium hos lektor i klassisk guitar Frederik Munk Larsen, og i september 2014 afsluttede han solistuddannelsen med en debutkoncert i Symfonisk sal i Musikhuset i Aarhus - en koncert som senere blev sendt i Danmarks Radio.

Sideløbende med studierne på solistlinien på Det Jyske Musikkonservatorium, tog han en mastergrad på Conservatorium Maastricht i Holland, hvor han studerede hos den berømte koncertguitarist Carlo Marchione.

Tim fungerer nu som freelance musiker som sologuitarist og samt ii forskellige faste ensembler som Trio TIA (Klarinet, saxofon og guitar) og Duo Veie/McVeigh (fløjte og guitar).

Tim Mcveigh-Pedersen er yderligere engageret i adskillige konstallationer for ny musik med nulevende komponister og har giver i 2018/2019 en koncertrække i Norden med Trio TIA, som spiller musik af nulevende kvindelige komponister, med bla. et værk den danske fremstormende komponist, Mette Nielsen.

Der venter os en stor aften med en usædvanligt talentfuld ung klassisk guitarist, og musikken er virtuos og iørefaldende.