Festivalens afslutningskoncert - lørdag d. 11. august 2018 kl. 20

Miroslav Tadić

Lørdag d. 11. august 2018 kl. 20

Miroslav Tadić

“Laments, Dances and Lullabies”, som bygger på et udvalg af sange og danse fra Makedonien, Rumænien, Bulgarien, Serbien og Dalmatien

Billetter:

  • 249 (Standard)
  • 199 (Studerende, pensionister, unge under 18).

KØB BILLET!


Lørdag d. 11. august 2018 kl. 20 KØB BILLET!

Guitaristen, komponisten, improvisationsmesteren og mentoren Miroslav Tadić afsluttede sine formelle studier i USA efter først at have studeret i Italien og hjemlandet Yugoslavien. Han har optrådt og indspillet i et meget bredt spektrum af sammenhænge og musikalske stilarter fra barokmusik og de klassiske perioder til blues, jazz, rock og verdensmusik.

Tadić har optrådt og indspillet med Mark Nauseef, Los Angeles’ opera med Plácido Domingo, Monte-Carlo Filharmoniske Orkester, London Symphony Orchestra, Mitteldeutscher Rundfunks Symfoniorkester, Howard Levy, Joachim Kühn, L. Shankar, Markus Stockhausen, Dušan Bogdanović, Vlatko Stefanovski, Teofilović-brødrene, Wadada Leo Smith, David Torn, Maria João, Jack Bruce, The Grandmothers of Invention, Theodosii Spassov, Kudsi Erguner, Djivan Gasparyan, Pandit Swapan Chaudhuri and Ustad Ashish Khan, og mange andre.

Tadić har indspillet over hele verden, og hans musik kan høres på CMP Records, M-A Recordings, Third Ear, Avalon, Croatia Records, ENJA, Nike Winds og SONY/BMG. Han optræder jævnligt i Europa, Nord- og Sydamerika samt Japan.

I de senere år har Tadić arbejdet på at udvikle en indfaldsvinkel til improvisation, som kombinerer og forener materiale fra en række forskellige stilarter som f.eks. Barok, klassisk, nordindisk klassisk musik, flamenco, østeuropæisk folkemusik, blues, jazz og rock, og er kendt for sit pionérarbejde med at anvende elementer fra klassisk- og flamencoteknik på elektrisk guitar.

Han har komponeret solo- og kammermusik, som er udgivet på Les Editions Doberman-Yppan, og har skrevet musik til talrige eksperimentelle film, til danse-og teaterforestillinger, og på det seneste har han fuldført arbejdet med at skrive musik til den kroatiske spillefilm “72 dage” af Danilo Šerbedžija.

Siden 1985 har han været professor på det fornemme “Californian Institute of of Arts” i Los Angeles.

Læs evt. mere om Miroslav Tadić, og hør musik på hjemmesiden miroslavtadic.com !

"KONCERTPROGRAM"

Miroslav Tadić foretrækker at annoncere musikstykkerne fra scenen, hvilket giver ham mulighed for at præsentere nogle af de legender og manerer som er forbundet med de folkemusikalske kilder som præger hans kompositioner, og samtidig giver mulighed for spontane forandringer og tilføjelser, hvilket er en organisk del af hans koncertform.

Aftenens program er centreret omkring Tadić’ store og konstant bevægelige suite “Laments, Dances and Lullabies”, som bygger på et udvalg af sange og danse fra Makedonien, Rumænien, Bulgarien, Serbien og Dalmatien (en del af Kroatien som omfatter kyststrækningen med tilhørende øer ved Adriaterhavet).

Musikken spænder fra smukke, indadvendte stykker til sprudlende danse i usædvanlige rytmiske, metriske og melodiske strukturer.