Festivalens åbningskoncert

Lørdag d. 4. august kl. 20

Carlos Bonell

Guitaristen fra musikken til Inspector Morse-serien!

Lørdag d. 4. august kl. 20

Carlos Bonell

Musik af Weiss, Bach, Villa-Lobos, Barrington Pheloung (Inspector Morse theme), Armando Coeck, Lennon/McCartney.

Billetter:

249 DKK (Standard)

175 DKK (studerende, pensionister, unge under 18)

KØB BILLET


f

Lørdag d. 4. august 2018 kl. 20

Carlos Bonell - den engelske veteran og guitaristen bag temamusikken til Inspector Morse serien!


Classical Guitar Magazine har beskrevet Carlos Bonell som en af de største formidlere i guitarens verden. Han har foretaget over tyve indspilninger og har optrådt i 40 lande i sammenhænge spændende fra intime solokoncerter til optrædender som solist med symfoniorkester.

Albummet Magical Mystery Tour (2012), som opstod i kølvandet af hans forbindelse til Sir Paul McCartney er helliget musik af the Beatles, arrangeret for sologuitar af Carlos Bonell selv. Den nåede 1. pladsen på UK Classical iTunes Chart, og kom på top 10 på UK iTunes’ almene liste.

Carlos Bonell er født i London af spanske forældre i 1949. Han påbegyndte guitarspillet i 5-års alderen og lærte at spille spansk folkemusik hos sin fader som var en dygtig amatør. Han fortsatte studierne på Royal College of Music hos John Williams, og blev i en alder af 22 år, som den yngste nogensinde, udnævnt til professor samme sted.

Efter New York-debuten i 1978 beskrev New York Times ham som “an artist of superb poetic gifts”, og kort efter fulgte optrædender på en række internationale festivaler i bl.a. London, Aldeburgh, Helsinki, Tanglewood, Sydney, Istanbul og Hong Kong.

I 1981 indspillede Carlos Bonell i Canada den første af sine 3 udgaver af Joaquín Rodrigos “Concierto de Aranjuez” hos pladeselskabet Decca. Det var den første fuldt digitale indspilning af værket nogensinde, og er siden ofte blevet hyldet som den bedste på markedet overhovedet.

I 1995 gav Carlos Bonell sammen med John Williams, med hvem han regelmæssigt har optrådt gennem sin karriere, en skelsættende velgørenhedskoncert i Wigmore Hall (London) med det formål at indsamle midler til at øge verdens opmærksomhed på børns skæbner i krigshærgede lande. Hele overskuddet blev doneret til organisationen War Child.

I slutningen af 2017 var Carlos Bonell igen i lydstudiet og indspillede musik til TV-serien Endeavour (“Unge Morse”). Carlos Bonell var i øvrigt også manden på guitaren i musikken til den originale Inspector Morse - for 30 år siden! Temaet fra denne TV-serie vil være på programmet ved aftenens koncert.


Koncertprogram:

Carlos presents a wide selection of guitar music from his best-selling no.1 Beatles album to Bach and Villa-Lobos - via the amazing music of Barrington (“Inspector Morse”) Pheloung and a world premiere of Mystical Movements:

Heitor Villa-Lobos (1887-1959): 5 preludes;

1. Andantino expressivo: homage to the Brazilian people

3. Andante: homage to Bach

5. Poco animato: homage to social life and to the young

people who frequent Rio’s concerts and theatres

4. Lento: homage to the Brazilian Indian

2. Andantino: homage to the local hustler


Sylvius Leopold Weiss (1687-1750): Capricho

J.S. Bach (1685-1750): Lute suite in E minor BWV996:

- Praeludium con fugato

- Allemande

- Courante

- Sarabande

- Bourrée

- Gigue

______________________________

Barrington Pheloung (1954): Tjukurpa (Dreamtime) – composed 1999

Barrington Pheloung Theme from “Inspector Morse”*

Armand Coeck (b. 1941( Mystical Movements – composed 2017 - world premiere.

Music of The Beatles -

Paul McCartney b. 1942: Penny Lane*

John Lennon (1940-1980) Strawberry Fields*

George Harrison (1943-2001): Here Comes The Sun*


* Arrangements by Carlos Bonell