A fost publicat subiectul pentru proba de Challenge programare & robotică. Îl regăsiți în meniu la categoria Challenge.

Societatea Română pentru Astronomie Culturală (SRPAC) împreună cu Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara și ESERO România, desfășoară pe 9 noiembrie 2019 a doua ediție a Concursului de Astronomie Ioan Curea.


Scopul concursului este acela de a oferi pasionaților de bolta cerească un loc în care să concureze fără a fi nevoie de cunoștinte teoretice legate de astronomie navigațională, fizică și astrofizică, dar și de a oferi tuturor pasionaților de stele din orice domeniu să concureze.


Concursul ce va consta din trei categorii (la alegere una dintre ele):

 1. Astronomie practică cu două probe practice (una pentru cerul nopții și alta pentru Soare) împărțite în două secțiuni (observațională și orientare) se va desfășura la Planetariul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UVT.
 2. AstroCreație cu patru secțiuni:
  • pictură/desen cu tematică astronomică
  • astrofotografie prin telescop sau doar cu aparat foto
  • machete ale unor observatoare, situri istorice cu importanță în astronomie
  • literatură (proză/poezie) cu tematică astronomică
 3. Challenge programare & robotică în care echipe de 2-4 persoane primesc o temă de rezolvat până în data concursului. Tema constă în implementarea de algoritmi și automatizarea unor algoritmi și/sau roboți.


Termen înscriere:

  • pentru primele două categorii (astronomie practică și astrocreație) 20 octombrie 2019 (INCLUSIV PENTRU TRIMITEREA LUCRĂRILOR LA ASTROCREAȚIE);
  • pentru challenge 15 iunie 2019.

Locație: Universitatea de Vest din Timișoara.

Cazare: gratuită în căminele UVT. În limita locurilor disponibile.

Cine poate participa: elevi de gimnaziu (clasele V-VIII) sau liceu (clasele IX-XII) și studenți din toată țara.

Pentru înscriere completați formularul disponibil aici sau în meniul paginii:

Cei interesați de categoria de astronomie practică pot regăsi un model de subiecte în meniul paginii.

IMPORTANT! Lucrările de la ategoria de AstroCreație pot fi trimise și pe email (scanate, pozate, format word/pdf) la adresa contact (@) astronomieculturala (punct) ro (înlocuiți (@) cu @ și (punct) cu . și eliminați spațiile).

IMPORTANT! Pentru categoria de astronomie practică este obligatorie participarea fizică a candidatului!

IMPORTANT! Pentru categoria secțiunea de challenge de programare & robotică este obligatorie participarea fizică în finală a echipelor!

NOTĂ: Jurizarea lucrărilor la categoria AstroCreație va avea loc între 4-8 noiembrie 2019 de către membrii juriului fiecărei secțiuni.

Sponsori