Şiddetsiz İletişim’in rehberliğinde 

Çocukluğumu Kucaklamak Kampı


“İyi bir çocukluk için asla geç değildir.”

Erich Kästner

22 - 25 Ağustos 2024

Sindoma Habitat, Akçakoca (Düzce)

Eğitmenler: Judy Bleil Saruhan, Hülya Tosun ve Gizem Alav Şapçı (Uluslararası CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim Eğitmenleri) 

Kayıt formunu burada bulabilirsiniz: https://forms.gle/vfpdB2bkFuGnPtq69 

Bu konu için yola çıktık, çünkü…

Şiddetsiz İletişim’i öğrenmek ve kendimizle, çevremizle, hayatla ilişkimizde şiddetsizliği yaşamak üzere adımlar atmaya başladığımızda görüyoruz ki, bugün tetiklendiğimiz, takıldığımız, zorlandığımız pek çok an, çocukluğumuzun karşılanmayan ihtiyaçlarıyla bağ içinde. Bu ihtiyaçlar, bazen partnerimizle, çocuğumuzla, ebeveynimizle; kimi zaman en yakın dostumuzla, çalışma arkadaşımızla; bazen de hayatla ilişkimizde bize görünür olmaya çalışıyorlar. 

Bu programda niyetimiz, Şiddetsiz İletişim uygulamaları ile, 

"Çocukluğumu Kucaklamak", yedi yıldır sunduğumuz uzun soluklu Şiddetsiz İletişim programı olan Y.O.L.'un (“Yaşam Odaklı Liderlik) beş modülünden biri. Y.O.L. Programı katılımcılarından bugüne kadar aldığımız geri dönüşler ve bu programın yaşamlarına sunduğu katkı, bizi bu konuya özel bir program hazırlamaya teşvik etti.

Nerede buluşuyoruz, neyi amaçlıyoruz?

Şiddetsiz İletişim rehberliğinde “çocukluğunu kucaklamak” isteyenlerle, 22-25 Ağustos arasında Düzce - Akçakoca sahilinde Sindoma Habitat’ta, doğa içinde ve birarada olmanın keyfiyle buluşuyoruz. 

Şiddetsiz İletişim eğitmenleri Judy Saruhan, Hülya Tosun ve Gizem Alav Şapçı birlikte sunduğumuz kamp boyunca, sizi şu konularda desteklemeyi amaçlıyoruz:

* Program, bireysel terapiye veya herhangi bir tedaviye alternatif değildir; Şiddetsiz İletişim’in yöntem ve araçlarıyla kendine empati becerileri geliştirme sürecinde eğitim ve destek amacı taşır.

Her yetişkinin içinde gizlenen bir çocuk vardır; her zaman orada olan, hiçbir zaman tamamlanmayan ve sürekli ilgi, dikkat ve eğitim isteyen ebedi bir çocuk. İnsan kişiliğinin gelişmek ve bir bütün olmak isteyen kısmı bu çocuk kısmıdır.

Carl Gustav Jung, Kişiliğin Gelişimi

Tarihler ve Mekan

Tarihler: 22 -25 Ağustos 2024 (22 Ağustos Perşembe 13:00 mekanda buluşma, 25 Ağustos Pazar 13:00 kapanış ve veda)

Mekan: Sindoma Habitat, Akçakoca-Düzce (Mekanla ilgili detayları burada, konumu burada bulabilirsiniz.)

Katılım Belgesi

Programın sonunda, katıldığınız gün sayısını içeren Katılım Belgesi alacaksınız. “Uluslararası CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim Eğitmeni” olmayı amaçlıyorsanız, programın sertifikasyon sürecinize 3 günlük katkısı olacaktır.

Detaylı bilgi: https://www.siddetsiziletisim.com/paylasmaninyollari 

Katılım Koşulları

Kayıt ve bilgi formunu burada bulabilirsiniz: https://forms.gle/vfpdB2bkFuGnPtq69

Sorularınız için: Gizem Alav Şapçı / 0532 524 43 83 / info@gizemalav.com 

Katılanlar ne dediler? 

Katılımcılarımızın yorumlarından bir seçkiyi, bu Instagram gönderilerinde bulabilirsiniz: 

Hakkımızda

Judy Bleil Saruhan, CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim Eğitmeni

Şiddetsiz İletişim’de 10 yılı aşkın birikime sahip olan Judy, Türkiye’de Uluslararası Şiddetsiz İletişim (CNVC) Sertifikalı altı eğitmenden biridir. Judy, kurumlara, STK’lara ve özel gruplara İngilizce ve Türkçe atölyeler düzenlerken Şiddetsiz İletişim’de kendini geliştirmek isteyenler için yıllık eğitim programı ve derinleşme programı sunuyor. Önem verdikleri konuda ilerlemek için netliğe ve somut yollara ihtiyaç duyan bireyleri birebir empati seansları ve empatik koçlukla destekliyor. Türkiye Şiddetsiz İletişim Derneği (Şİ-Der) kurucuları arasında yer alan Judy, dernekte “eğitimde Şiddetsiz İletişim” odaklı projelerle ilgileniyor. Judy, 2016’da Ashoka Türkiye ve Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nce (BBOM) düzenlenen Fark Yaratan Eğitim Zirvesi’nde ve 2017’de Orta ve Doğu Avrupa Okullar Birliği’nin Sofya’da düzenlediği yıllık konferansta konuşmacı oldu. BBOM ve Şİ-Der’in ortaklığında, Sabancı Vakfı Hibe Programı’nca desteklenen “Katılımcı ve Barışçıl Sınıflar Projesi’nde “Yaşamı Zenginleştiren Eğitim” programını Vivet Alevi ve Gizem Alav Şapçı ile sundu. Anne olarak ebeveynlerle Şiddetsiz İletişim'i paylaşmayı anlamlı buluyor ve "Ebeveynliğin Kalbi" programını anne, baba ve cocuklarla ilgilenen yetişkinlere 2017'den beri Gizem Alav Şapçı ile sunuyor.  Sanat tutkusunu Şiddetsiz İletişim'i yaşamak ve paylaşmakla birleştirerek Hülya Tosun ile birlikte geliştirdikleri “Sanat’la Şiddetsiz İletişim” ve “Olduğun Yerden Başla” programlarını 2019 yılından bu yana sunmaya devam ediyorlar. 

bleilhere@yahoo.com /  0533 212 49 58 / @judysaruhan

Hülya Tosun, CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim Eğitmeni

Gezgin, hayal kurucu, hayallerin peşinden gidici, gönülden iletişim hikayeleri taşıyıcısı. 2013’te, ofis işinden ayrılma kararı aldı ve en sevdiği yollara düştü. Üç ay boyunca Anadolu’yu köy köy gezip çocuklarla çocuk haklarına dair etkinlikler yaptı ve onlarla “nasıl bir dünya istiyoruz”u konuştu. Mersin’den Diyarbakır’a, Rize'den Kars’a çocuklardan çocuklara mektup taşıdı. Bir sonraki uzun soluklu yolculuğunda, bu kez de köy okullarında masallar anlatmak için yola koyuldu, farklı şehirlerin masal dinleyen çocukları arasında yine mektuplarla bağ kurdu. İlk olarak Anadolu Jam ile tanıştığı "başka bir iletişim mümkün" kıvılcımı, yıllar içinde Council çemberleri, Anadolu Sanat Jam topluluğu, Judith Liberman'la düzenlediği çemberlerin kolaylaştırıcılığı ile büyüdü, ateş oldu. Şimdilerde, 2015 yılında tanıştığı Şiddetsiz İletişim’de derinleşirken Anadolu'nun farklı köşelerinde gönülden iletişimi yaygınlaştırmanın adımlarını atıyor ve Sahra Çölü’nden Kamboçya tapınaklarına, seyahatlerinde sınırlarını kaldıran, yüreğine dokunan hikayeleri, "Ruhu Bohçada Gezen"  sayfasında paylaşıyor.  

ruhubohcadagezen@gmail.com / @ruhubohcadagezen @icebakmaduragi

Gizem Alav Şapçı, CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim Eğitmeni

Kişiler arası iletişime duyduğu tutku ve toplumsal barışa duyduğu özlem, 2015’te Şiddetsiz İletişim'le tanışmasına vesile oldu. Bu yaklaşımın tohumlarını Türkiye’de eken Vivet Alevi’nin eğitmenliğinde başladığı yolculuğun hayatına kattığı zenginliği, kurduğu “Aile İçi Şefkat” oluşumu içinde, eğitim programları, yayınlar ve birebir empatik destek çalışmalarıyla toplumun farklı kesimlerine sunuyor. “Şiddetsiz İletişim: Bir Yaşam Dili” kitabının güncellenen baskısının ve pek çok Şiddetsiz İletişim içerikli yayının çevirmenliğini üstlenirken, şiddetsizlik bilincinin yaygınlaşması niyetiyle Türkiye Şiddetsiz İletişim Derneği’nde de aktif görev alıyor. Üç yıldır, Başka Bir Okul Mümkün Derneği tarafından öğretmenlere sunulan Şiddetsiz İletişim temelli "Öğrenme Ortaklığı" programının yürütücüleri arasında. Türkiye ve global Şiddetsiz İletişim ağıyla etkileşim içinde yolculuğuna devam ediyor.

info@gizemalav.com / 0532 524 43 83 /  @aileicisefkat

Şiddetsiz İletişim Hakkında

Psikoterapist Marshall Rosenberg’in geliştirdiği Şiddetsiz İletişim®, kendi değerlerimizden ödün vermeden karşımızdakini empatiyle anlamaya, karşımızdakini suçlamadan gerçek duygu ve ihtiyaçlarımızı dürüstlükle ifade etmeye yardım ederek, iktidar kavgalarından güven ve işbirliğine doğru hareket etmeye, böylelikle ilişkilerimizin niteliğini temelinden düzeltmemize katkıda bulunur. 

Yaşamın her alanında etkili biçimde kullanılan Şiddetsiz İletişim bugün dünyanın 65’i aşkın ülkesinde okullarda, iş yerlerinde, siyasi kurumlarda, sağlık merkezlerinde, hapishanelerde, topluluk ve ailelerde çatışmaları çözmeye ve önlemeye yardımcı oluyor. 

www.siddetsiziletisim.com / @siddetsiziletisim

https://www.siddetsiziletisimkitapligi.com/