О нама

О школи

Наша матична школа је ОШ "Вук Караџић" из Пожаревца, а ми смо поносни ученици њеног издвојеног одељења у Забели, приградском пожаревачком насељу.

Школа у Забели је нешто најближе идеалној школи. Мала је, али има све што нам је потребно: салу, библиотеку, спортске терене... и интернет :) . Смештена је далеко од путева и градске буке - око нас је зеленило биљака, над нама плаветнило неба. Амбијент као створен за читање и промишљање.

О Клубу

Наш Читалачки клуб је веома млад, још је, такорећи, беба. Основан је школске 2017/2018. године, када смо се укључили у акцију "Читалачки маратон" Издавачког предузећа "Клет". Било је планирано да прочитамо пет књига, одржимо шест радионица и - то је то.

Међутим, успут нам се десило нешто неочекивано: открили смо да волимо да читамо! Одједном, свако од нас био је у нечему добар: једни су волели да илуструје књиге, други су уживали у драматизацијама, трећи у дебатама на теме из романа.

Неки су се чак и расписали. :)

Све у свему, план је да у наредној школској години проширимо активности Клуба и продубимо своје читање. Ништа не брините, о свему ћемо вас извештавати.