Activiteiten

In de zomer wordt er in Hotton gezwommen (en gevliegvist: akte vereist) en volop gekayakt in de Ourthe.

De prachtige omgeving leent zich uitstekend voor fietstochten per mountainbike, als u tenminste niet bang bent

voor steeds stijgende en dalende routes. De grotten van Hotton zijn beslist een bezoekje waard en kunnen zeker de grotten van Han evenaren en liggen op steenworp afstand.


Wandelingen

In de omgeving van de vakantiewoningen kan men prachtig wandelen doorheen afwisselende landschappen: Langs rustige wegjes, een kronkelend riviertje, doorheen het bos, het valleitje, over de top en genieten van een prachtig uitzicht en doorheen de rustige dorpjes van de Ardennen.

Vooral ’s morgens vroeg of ’s avonds als de schemering valt, u ziet sporen van reëen, wilde zwijnen, (broedende) vogels en hoort in het najaar het burlen van de herten.

Ook de Condroz streek, ten noorden van de Ardennen, is prachtig om te wandelen. Het landschap is licht golvend, minder stijl, dus gemakkelijker wandelen. Dit was vroeger een rijke landbouwstreek, waarvan men nog duidelijk de sporen kan terug vinden in de talrijke kastelen, grote landhuizen en pittoreske dorpjes.

Plaatsen als La Roche, Durbuy, Barvaux, Marche en Famenne, Dinant en zelfs Luxemburg kunnen van hieruit gemakkelijk bezocht worden. Op de internetsite van Hotton (www.Hotton.be) kunt u verder alle informatie vinden over tal van sporten, o.a. de fantastische golfbaan van Durbuy, wandel- en fietsroutes. Er staan tevens diverse ordners in de chalet met een groot deel van deze informatie. Door de ligging (en de hoogte) is er ’s winters in de directe omgeving op diverse plaatsen gelegenheid tot langlaufen, skiën en sleeën (Barraque Fraiture : 15 km).

Fiets en Moutainbike

Fietsen en moutainbikes kunnen gehuurd worden bij www.wildtrails.be gelegen op de baan Rendeux - Hotton nabij "De grotten van Hotton".

Nog dichterbij kan u ze ook huren bij de taverne Beffelyhills (20 min. wandelen van de chalet)


Vissen

In de Ourthe mag overal (op forel) gevist worden mits een visvergunning van het Waalse Gewest, deze kan aangevraagd worden in de VVV of het postkantoor van Rendeux en wordt u na betaling van 16,5 euro toegestuurd.

Meer info op www.maisondelapêche.be


La Roche

La Roche in de prachtige Ourthevallei is een toeristische trekpleister bij uitstek.Wie kent niet het spook in de beroemde ruïne, de plaatselijke gastronomie en de musea. Zeer zeker de moeite waard is met de kajak vanaf La Roche de Ourthe af te varen richting Rendeux, of naar Durbuy. Ook staat La Roche bekend om zijn prachtige rotspartijen en deze te gaan beklimmen of te “abseilen”. De burcht, waarvan slechts ruïnes over zijn, op de rotsen boven La Roche stamt waarschijnlijk uit de 9e eeuw. Van daaruit heeft u een prachtig uitzicht over het stadje ende Ourthe-vallei. Op feestdagen en in de zomer wordt de burcht ’s avonds prachtig verlicht.

Durbuy

Durbuy het kleinste en pittoreske stadje ter wereld volgens kenners, het heeft een “Grand’Place”,waar je lekker kunt flaneren op een terrasje of een heerlijke maaltijd kunt genieten in één van de uitstekende restaurants. In de smalle straatjes kom je allerei verrasende winkeltjes tegen. Het hele jaar door zijn er tal van evenementen, waaronder de beroemde kerstmarkt half december.


Kerstmarkt Durbuy