La donació de sang

Aquest any els alumnes de 6è de Primària hem tornat a organitzar la donació de sang. Va ser el dia 3 de març de 10:30 a 13:30, juntament amb la jornada de "Portes Obertes". El nostre repte era superar el nombre de donants de l'any passat, 57.

Primerament, va venir l'Arnau un home que treballa al banc de sang i teixits, a explicar-nos el procés de la donació de sang i les condicions que s'han de tenir: Has de tenir més de 18 anys i menys de 70. No pots haver donat sang des de fa 2 mesos. Has de pesar més de 50 kg... I algunes altres.

Seguidament, vam començar tota la classe creant l'eslògan en grups de quatre. Cada grup va crear una frase i llavors vam votar. Finalment, vam agafar idees de les millors frases i en vam crear una, que era: "Que no et guanyi la por, dóna sang!". Després amb els mateixos grups, vam crear el logotip. Cada grup dibuixava els seu logotip i llavors el vam posar en comú i va quedar aquest:

Després uns alumnes van fer uns cartells per penjar-los pel poble i vam votar el que més ens agradava.

També vam crear una enquesta per la donació amb la que poguessim fer uns gràfics. També vam fer uns contes per anar a explicar-los per les classes, i un grupet d'alumnes va anar a la ESO a explicar la campanya.

Vam crear una carta pels pares de l'escola, i els mestres la van repartir per les classes.

Va arribar l'última setmana, estàvem bastant estressats, ja que havíem de preparar coses per la donació de sang i per portes obertes. Primer vam penjar cartells al poble, que potser haureu vist. Un altre dia uns alumnes vam anar a la ràdio.

I per fi va arribar el dia de la donació, estàvem molt emocionats, pensàvem que vindria molta gent, i així va ser, va haver 60 persones donants. Els hi vam regalar un punt de llibre fet a mà, i ells van regalar felicitat a la gent que necessita sang. A tots els hi vam fer una enquesta i aquests són els gràfics que vam fer:

DONACIO DE SANG.docx

Va ser fantàstic!!!