This website in english  🇬🇧 / 🇺🇸 

Over Brigitta

En toen was er even niets. Ik zweefde. Boven mijn lichaam terwijl de verpleegster bij me zat en mijn baby van één week oud naast me lag. Ik ‘wist’ dat ik terug moest naar dat lichaam. Om te zorgen voor die baby en voor dat lichaam dat daar lag.

Drama? Nee.

Realiteit van het leven? Ik denk het wel.

Deze ervaring dertien jaar geleden heeft mijn leven veranderd. Het heeft mij bevestiging gegeven van dingen die ik met 'mijn hoofd en gevoel' wel wist. De belangrijkheid van zaken in het leven zoals, later terug te kunnen kijken op het leven vanuit voldoening, vervulling en dankbaarheid en de rol van je eigen leiderschap nemen.  En dat start nu. Ik was toen al tien jaar succesvol coach en had veel mensen begeleid; particulier en in het bedrijfsleven/organisaties. Ik had met één op één coaching en groepen gewerkt en leefde al tamelijk bewust. Door dat wat ik mee had gemaakt in 2010 ging ik wel next-level, of ik nu wilde of niet, want gemakkelijker werd het er op dat moment niet op. En geloof me; achteraf was het het zeker waard, maar 'in de storm' was het hard werken en zwoegen. Op alle vlakken; fysiek om mijn lichaam weer gezond en energiek te krijgen (duurde 18 maanden). Op emotioneel vlak; ik was een totale rollercoaster en dat duurde enkele jaren. Op het vlak van IQ; wat was mij overkomen en niets leek meer op wat ik voor die tijd had geleerd met mijn hoofd. En zeker op Spiritueel vlak; ik maak deel uit van alles dat is, maar hoe groot is dat en wat moet/kan ik daarmee? Deze ervaring liet mij voelen dat vrijheid, een 'succesvol' leven, dankbaarheid, energie, gezondheid, liefde, geluk ervaren, financiële onafhankelijkheid een andere dimensie kregen. Je werkelijk happy voelen (en voor mij is dat een tevreden gevoel ervaren met regelmatig 'geluksmomentjes'), en niet eens zo af en toe, maar als een staat van zijn die telkens weer uitgedaagd wordt door het leven en een keuze is en het is al het werk waard!

Leven en werken vanuit jezelf happy voelen (zo noem ik het omdat dit de meeste mensen verstaan) is leven vanuit plezier, energie, moeiteloos en met vervulling. Maar ook kunnen dealen met de  'downs' in het leven zonder het gevoel te hebben helemaal weggeblazen te worden. Veerkracht en steeds weer terug naar 'wat wel?'. Steeds weer de focus, moed en energie vinden om verder te gaan, maar ook mogen rouwen, verdriet hebben of jezelf rust gunnen. Organisch leven en merken dat je staat van zijn er een is waarin happiness de boventoon voert. Mijn opleidingen, ervaringen met vele klanten en mijn eigen queeste, de gebeurtenis in 2010 en alle beslissingen die daarop volgde in mijn leven, hebben mij mijn vrijheid, plezier en vervulling en daarmee mijn leiderschap over mijn eigen leven en werk meer dan ooit  gegeven. 

Ik voel me wereldburger en heb in het verleden in het buitenland met mensen en organisaties gewerkt. Het werken als Work&Life transformatie coach is voor mij een logische omdat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Je eigen leiderschap nemen en een happy leven ervaren en mensen daarbij helpen maakt mij intens gelukkig als mens en coach! En dit is vanaf 2001, toen ik mijn eigen bedrijf startte, destijds Uomo Universale genaamd, altijd mijn drive geweest. Ik weet dat veel mensen dit ook graag willen en op zoek zijn naar de happiness, de sparkle in life. Een vervuld en happy leven vanuit vertrouwen in plaats van angst. Dat gun ik iedereen.

Het leven is zo mooi!

Brigitta als Work&Life coach

Ik ben een snelle (analytische) denker en dat helpt mij om mijn zeer sterke intuïtie en ‘weten’ onder woorden te brengen. Ik kan ook ongeduldig en vasthoudend zijn, maar heb geleerd hoe ik dit helpend in kan zetten, in de combinatie met het snelle denken en de sterke intuïtie in samenhang met mijn helder voelen, -weten en horen, en hoe ik direct op mijn doel kan afgaan. Ik gebruik deze methode die ik de  ‘short cut’ noem, om sneller tot het doel of de wens te komen van mijn cliënt. Ik kan soms heel direct en confronterend overkomen, maar ik coach vanuit mijn hart. Ik ben wars van lineair denken en werk daarom circulair en organisch met mijn goedgevulde toolbox van alle opleidingen, cursussen en ervaringen met klanten van meer dan 20 jaar. Alles staat in verband met elkaar, IQ (mentaal), FQ (fysiek), SQ (spiritueel) en EQ (emotioneel)! 

Ik ben ras-nieuwsgierig, soms bij het irritante af (hoor is wel eens), waardoor werken met mij je jeuk kan geven, maar tevens veel  helderheid en diepgang oplevert.

* Intuïtie betekent vanuit het Latijn  ‘innerlijk zien’, hetgeen voor mij ook letterlijk zo is en werkt.

Ik ben sinds 2001 werkzaam als coach en trainer. Daarvoor heb ik diverse opleidingen gevolgd zoals NLP pracitioner en master, master coach opleiding, ademopleiding, Train de trainer, reiki master e.d. in binnen en buitenland. Maar ook vele cursussen  heb ik gevolgd na mijn universitaire opleiding en tijdens mijn werk als manager binnen een midden-groot bedrijf zoals familieopstellingen, systeemwerk, persoonlijke en spirituele ontwikkeling, meditatie, chakra healing, NEI, hypnose, regressie, healing e.d. Ik heb ondertussen vele duizenden mensen gecoacht, begeleid en/of opgeleid. Tevens ben ik geruime tijd docent geweest bij een geaccrediteerde post-HBO opleiding tot leefstijlcoach.

Als het doel niet bereikt kan worden, stel dan niet je doel bij, 

maar je aanpak of stappen er naar toe.

- Confusius-

Als je me zou kennen zou je weten dat:

Ik ben een echte reiziger, pionier en avonturier. Zo'n beetje alle continenten bezocht en ontdekt. Ga je mee op avontuur?

Ik ben dol op  Italië in het algemeen en Rome in het bijzonder.

Ik heb mijn eigen ‘kwik, kwek en kwak' heb in de vorm van mijn 3 jongens waar ik zielsveel van houd

Ik ben gek op lekker eten, in de natuur zijn met mijn hond, ruimte en rust maar ook zo nu en dan kan genieten van de hectiek in een stad (het liefste naar Rome)

Ik ga en sta altijd voor kwaliteit boven kwantiteit; persoonlijke begeleiding en tijd voor jou is voor mij heel belangrijk tijdens jouw proces!

Maar bovenal houd ik van alles dat leeft: mensen, dieren en onze aarde! 

Verder ben ik erg energiek, sport en beweeg graag en ik geloof niet in toeval.

There is always a way; never quit!