BRADELIERWEEK 2023

Het Oranje Comite van De Lier wil iedereen bedanken die zijn of haar steentje hebben bijgedragen aan de BraDELIERweek en we zien jullie graag weer terug op een van onze volgende activiteiten. Wilt u nog nagenieten kijk dan op onze website www.bradelierweek.nl/ocdelier.nl of ga naar onze facebook pagina www.facebook.com/ocdelier

De prijzen van het stoeptekenen, nachtpuzzeltocht en van de Gondelvaart zijn af te halen op vrijdag 8 september van 19.00 uur tot 20.00 uur in ‘t Centrum, Hoofdstraat 100 te De Lier. Mocht u deze datum verhinderd zijn dan graag even een mail naar info@ocdelier.nl

Onderstaand alle uitslagen van de gehele bradelierweek!

BRIDGEMIDDAG

Lijn Oranje: Riet Hendriks en Miep van Vliet (70,42%)
Lijn Blauw: Joke kroonen & Joke van Muijen (64,17%)
Lijn Geel: Hans Saarloos & Ruud Ruiterman (68,33%)

WIELERRONDE

Dikke banden race
7-8 jaar:
1. Fien Langelaan
2. Ivana Siberie
3. Lizze van der Burg

1. Thijs van Kester
2. Mick Verboon
3. Siem v.d. Hoek

9-10 jaar
1. Nikki Kuijvenhoven
2. Anouk Mondria
3. Mijs v.d. Steen

1. Stijn Verkade
2. Lucas Verkade
3. Mick van der Horst

11-12 jaar
1. Jolijn Solleveld
2. Medde Barendse
3. Luna Kester

1. Sven Mondria
2. Julian Haanemeijer
3. Merlijn Houweling

JUNIOREN
1 Jost van de Streek
2 Dorus de Rijk
3 Christiaan van Rees

NIEUWELINGEN
1 David Gaffney  IRL
2 Freek de Kok
3 Fitz Potter

ELITE/BELOFTE MANNEN
1 Timo de Jong
2 Guillaume Visser
3 Bram Kras

ELITE-BELOFTE VROUWEN
1 Melissa Hofman
2 Mylene de Zoete
3 Nienke Veenhoven

REGIORENNERS A
1 Dennis van Leeuwen
2 Marvin van Spronsen
3 Willy Heeneman

REGIORENNERS B
1 Hans Meerbeek
2 Marco van der Sman
3 Erwin van Dam

Stoeptekenen

1. Thomas Koppenol (4 jaar)
2. Lieke Scholtes
3. Sjoerd Batist (4 jaar)
4. Senna (10 jaar)
5. Lucas (6 jaar)
6. Benthe (3 jaar)
7. Iwan (5 jaar)
8. Stef van Kester (6 jaar)

Vijfkamp

Team 3

Jeu de boules

1 Bert vd Water en Chris Keijzer 3 – 0 – 0 + 31
2 Mike Hoogenboom en Remon van ´t Wout 3 – 0 – 0 + 31
3 Geert jan Wubben en Martijn Spaargaren 3 – 0 – 0 + 31

Vossenjacht

1. De snelle tijgers
2. M&L

Boegsprietlopen

1. Nick Ruigerok
2. Finn Winkelman
3. Kevin vd Berg

1. Lisa Noordam
2. Britney de Jong
3. Roos Lamens


Bierpulschuiven

1 Isa Hofstede
2 Daniel Paauwe
3 Mark Schreeuwe

Voetvolleybal

1 Bouwbedrijf Verkade
2 Team naam volgt later
3 Haai united

Volleybal

Hoogniveau:
1 Centrumzijde

Laagniveau
1 De beachbluffers

Nachtpuzzeltocht

1 De heldere lichten
2 Bas Kooij
3 Marjolein/Peet/Hannie/Cindy van Santen

Vissen

0 TOT 8
1 Logan Lamens 43cm
2 Joey Solleveld 39cm
3 Timo Solleveld 19cm

9 TOT 16
1 Jack van Dijk 47cm
2 Jari Huis 44cm
3 Giovanni Pialorsi 27cm

Grootste vis
Jack van Dijk 47cm

Gondelvaart

Algehele winnaar:
James Dance – Dance & Show!

De winnaars van de grote vaartuigen zijn als volgt:
1. Oliesjeik (boot 14)
2. Ijsvereniging hard gaat-ie ” 130 jaar”
3. Holland Heineken House/boat

De winnaars van de kleine vaartuigen:
1. Canadese Kano
2. General Lee – Dukes of Delierious

Jeugd
De LEEguards

BraDELIERloop

5km- Heren
1. Bram van Druten
2. Tom de Gelder
3. Alvin Severijn

5km – Dames
1. Puck Pentenga
2. Famke Heinst
3. Lindsey Faken

10km – Heren
1. Reinout Polders
2. Jurre Keizers
3. Sebastiaan Stuurman

10km – Dames
1. Rose Enthoven
2. Marlies Jongerius
3. Krista bruns

1000 meter t/m 11 jr – Jongens
1. Boaz Goijert
2. Toby Luijten
3. Lars Huiting

1000 meter t/m 11 jr – Meisjes
1. Luna Kester
2. Sterre Torenstra
3. Jalou Visser

2500 meter 12 tot 15 jr – Jongens
1. Tyler van Veldhooven
2. Wessel Noordam
3. Luciano Fa

2500 meter 12 tot 15 jr – Meisjes
1. Feline Solleveld
2. Nikki Solleveld

Tonnetje steken

1 Mart Paauwe
2 Daan Vijverberg
3 Peter Keijzer


Persbericht 16-8-2023

Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de Bradelierfeesten is het Oranje Comité De Lier voornemens om voor volgende evenementen passende en als het moet harde maatregelen te nemen, want je komt niet aan onze vrijwilligers, medewerkers en mensen van de handhaving. Zij verdienen respect, heel veel respect en niet de laffe aanvallen waarmee ze zaterdagavond werden geconfronteerd.

In de afgelopen week, tijdens de Bradelierfeesten, constateerden we met stijgende bezorgdheid een toename van incidenten waarbij vrijwilligers, medewerkers en handhavingsinstanties betrokken waren. Als organisatie zijn we overtuigd van de onschatbare waarde die deze mensen toevoegen aan  onze Lierse gemeenschap. We willen dan ook onze grenzeloze waardering uit spreken voor al die mensen die hebben meegeholpen de feesten tot een succes te maken.

We moeten samenwerken om een omgeving te creëren waarin iedereen respectvol wordt behandeld. Samen kunnen we het verschil maken en een positieve impact hebben op de gemeenschap waarvan we allemaal deel uit maken.


Positief

Een week die bol stond van de activiteiten waar massaal werd meegedaan dan wel bezocht

Een top sfeer en mooi weer het kon niet op. Volgend jaar hopen samen met alle partners weer klaar te staan voor de editie van 2024 van 13 – 17 Augustus  


Leeftijdsgrens voor de Bradelierweek verhoogd naar 18+ voor Veiligheid en Verantwoordelijkheid

DE LIER – De organisatoren van de jaarlijkse Bradelierweek in De Lier hebben met pijn in het hart moeten besluiten om per donderdag 10 augustus de leeftijdsgrens te verhogen naar 18+ . Deze beslissing is genomen vanwege de grote toeloop en populariteit van de Lierse Bradelierweek. De veiligheid komt in het geding door de overweldigende toeloop van de jonge jeugd. Ook de regeldruk en inzet van medewerkers voor met name deze doelgroep van 14 tot 18 jaar is hierbij van doorslag geweest. Deze maatregel geldt alleen voor de avonden op beide feestlocaties. Overdag is er geen leeftijdsbeperking met uitzondering van de vrijdagmiddag op het Domplein (18+).

Voor de locatie bij ’t Centrum mogen, tijdens de beachvolleybal, kinderen onder begeleiding van hun ouders wel binnenkomen. Deze activiteit is op donderdag aan het begin van de avond.

Voor meer actuele informatie kunt u kijken op www.bradelierweek.nl.

Wij vragen jullie begrip en medewerking voor deze helaas te nemen maatregelen.


Dinsdag 8 Augustus t/m Zaterdag 12 Augustus 2023


www.ocdelier.nlWie blijft er over.

 

Links en Rechts

Er doemen steeds meer problemen op voor organisatoren van Feestweek en Koningsdag. Dit jaar stopte Oranje Comité Naaldwijk eerder al Maasdijk de Bizz in Naaldwijk viel uiteen, verder horen wij dat sommige organisatoren moeten stoppen vanwege het ontbreken van voldoende vrijwilligers. Recent kwam de Honselse feestweek hiermee in het nieuws. Zo vallen er links en rechts gaten in een oude Westlandse traditie.

 

Hoe komt dat ?

De enorme regeldruk vanuit landelijke organisaties en de enorme kosten die moeten worden gemaakt om wat op poten te zetten, maken het voor vrijwilligers en andere partijen bijna onmogelijk de feesten die in het verleden zijn opgezet, te continueren. Besprekingen op het gemeentehuis zijn altijd overdag, de gemeente support niet, maar controleert. Bijvoorbeeld de Brandweer heeft aanmerkingen op het veiligheidsplan, maar geeft geen oplossingen, omdat zij dan hun eigen werk moeten contoleren. Het advies is dan om een extern bureau in te huren. Recent is er op verzoek van CDA en VVD een plan aangenomen waarin de gemeente bepaalde expertise gaat inhuren die de organisatoren gaat bijstaan. Een stap in de goeie richting laten we zeggen.

 

Situatie in de Lier

Ook wij hebben van bovenstaande zaken last. Soms lijkt het allemaal vanzelf te gaan in de Lier, maar afgelopen feesten rond Koningsdag werden wij geconfronteerd met zwaar tegenvallende bezoekers aantallen tijdens de avonden in de tent op de ijsbaan. We stonden op een leeg Rankplein tijdens de aubade op Koningsdag. Het vinden van een vrijwilliger met specifieke kwaliteiten voor sociale media valt ook niet echt mee. Verleden jaar zijn daar gelukkig wat personen op afgekomen, maar als je dit goed wilt doen, is dit voor en tijdens de feestweek een hele operatie. 

 

Positieve kanten

Maar we hebben positieve kanten, een grote schare sponsors die ons elk jaar ondersteunt. Elk jaar een mini feestweek, ook tijdens de Corona. Een constructie met Stichting Liersgevoel die deelnemende verenigingen en andere doelen in De Lier ondersteunt. Om deze reden zijn veel vrijwilligers beschikbaar voor de grote feestweek in De Lier Als nieuwe partner begroeten we dit jaar een club vrijwilliger die je zeker zal herkennen. Zij gaan de bemanning van de baren op dinsdag  verzorgen Verder in week volgen Valto, de Scouting en de Theebukkers dit voorbeeld. Na een samenwerking van 30 jaar tijdens de Feestweek, die begon met Cees Bernard, heeft de leiding van ‘t Centrum besloten de bars tijdens de feestweek niet meer te beheren. Problemen met het werven van personeel liggen hieraan ten grondslag. Jammer dat deze traditie is komen te vervallen. We kijken terug op een succesvolle periode, en we bedanken ‘t Centrum voor de jarenlange samenwerking. 

 

Gratis toegang

Zoals verleden jaar reeds gemeld, is dit jaar de locatie op het Rankplein weer gratis toegankelijk .Zorg wel dat je daar op tijd aanwezig bent want Vol = Vol 

Er is een first out first in principe als het vol is. Ook werkt deze locatie met munten. Let op de voorwaarden voor munten die overblijven.

  

Artiesten

Zoals verleden jaar beloofd komt op woensdag de Rotterdamse formatie THE KIK  in de tent aan de Hoofdstraat en is er op vrijdagmiddag de A Fever ABBA tribute band, die in het verleden met heel veel succes optrad op de woensdag avond. Na dit optreden komt Emma Heesters die groot is geworden met jaar eigen YouTube kanaal. Kijk snel in het programma wie er nog meer naar de Lier komen, je zal verrast zijn! 

 Tent aan de Hoofdstraat

BETALING GESCHIEDT DOOR MIDDEL VAN PIN. BEPERKT CONTANTE BETALING AAN SOMMIGE BARS MOGELIJK.

 

 

Ongemak

Niet iedereen kijkt uit naar de feestweek, overlast voor inwoners is helaas niet te vermijden. Wij hopen dat dit met de genomen maatregelen tot een minimum wordt beperkt en bieden op voorhand ons excuses aan voor het eventuele ongemak. De geluidregels voor dit jaar zijn als volgt: voor dinsdag, woensdag en donderdag 80 dB(A) en 92 dB(C), voor vrijdag en zaterdag 85 dB(A) en 97 dB(C). Hierbij staat dB(A) voor de gewone decibels (= sterkte van het geluid) en dB(C) voor de bastonen. Zijn er problemen, dan kunt u dit nummer bellen of appen: 06 82527625. Meestal kunnen we er direct iets aan doen, of we nemen het mee voor de evaluatie. Heeft u opmerkingen of tips, laat deze dan per mail weten info@ocdelier.nl.

 

Tot slot     

Zoals u heeft kunnen lezen, gaat er niets vanzelf maar staat de feestweek weer als een huis. Namens onderstaande organisaties wens ik iedereen een gezellige Bradelierweek toe met hopelijk mooi weer. Doe mee aan één van de activiteiten die worden georganiseerd, en laat je zien op één van de tentlocaties. Bent u onlangs in de Lier komen wonen? Dan is dit een mooie gelegenheid om de Lierenaars te leren kennen! Onze grote dank gaat uit naar iedereen die meehelpt, diverse verenigingen, EHBO/Rode Kruis, en een groot aantal vrijwilligers en uiteraard onze sponsors, want zonder hen is er tenslotte geen feestweek!

 

Piet Voskamp, voorzitter Oranje Comité 

piet@ocdelier.nl

 

Namens,

Stichting Liers Gevoel

Oranje Comité De Lier

Wieler Comité De Lier

Winkellier

Gezamenlijke Horeca


OPROEP

Wij willen alle bezoekers van het feest oproepen er vooral een gezellig feest van te maken en zoveel mogelijk rekening te houden met de omwonenden. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de toiletwagens die in de nabijheid van de terrassen zijn geplaatst, door fietsen te plaatsen op de stalling tegen over de R.K. Kerk en door uw auto, als u al met de auto komt, zodanig te parkeren dat een ander er geen last van heeft. Denk bijvoorbeeld aan de hulpdiensten. Op alle dagen geldt een sluitingstijd van 00:30 uur. met uitzonderring van vrijdag en zaterdag 1:00 uur Daarna dient de rust in het dorp weer te keren. Iedereen heeft tenslotte recht op een goede nachtrust.

Tenslotte wensen wij iedereen een GRANDIOOS BRADELIERFEEST toe. Heeft u op- of aanmerkingen, laat het ons weten info@ocdelier.nl Kijk eens op onze website: www.ocdelier.nl en op onze facebook pagina www.facebook.com/ocdelier

Namens :

• Lierse Ondernemersvereniging

   de Samenwerking / Winkelier

Gezamenlijk Horeca

• Stichting Liers gevoel

• Oranje Comité De Lier


Piet Voskamp

Voorzitter Oranje Comité De Lier

piet@ocdelier.nl