BRADELIERWEEK 2022

Uitslagen Bradelierweek 2022


Prijzen voor het stoeptekenen, nachtpuzzeltocht en de gondelvaart zijn op te halen op vrijdag 9 september van 19.00 uur tot 20.00 uur in 't centrum.

STOEPTEKENEN:

1 Joke vd Eik 4 Jaar

2 Lois vd Lugt 2 Jaar

3 Rick Grootscholte 8 Jaar

4 Nomi Koole 9 Jaar

5 Lize Haket 5 Jaar

6 Sjoerd Batist 3 Jaar

7 Fenna van Kester 3 Jaar

8 Koen Spiering 4 Jaar

9 Levi vd Schee 4 Jaar

10 Kai vd Ende 7 Jaar

Nachtpuzzeltocht:

1e plaats: Helma, Lieset & Debbie,

2e plaats: Amanda van Kester,

Gedeelde 3e plaats:

Elma Bongaards, Anne en Enk Elgersma, en Valerie & Nikki

GONDELVAART:

• Winnaar Algemeen:

1. Duh Poelier (Dennis Zeeman)

• Winnaar Jeugd:

1. Sti(n)k stof (Micha Doorduin & Pim Vermeer)

• Winnaars Grote vaartuigen:

1. Duh Baarvader (Peter van Staalduinen)

2. LEEZER ZEETION GLITTER AND GOLD (Erwin vd Ende)

3. LeeRow (Rens Volkering)

• Winnaars Kleine Vaartuigen:

1. Drek Race (Dennis van Mil-Buitelaar Metaal)

2. Jeroen de Groot

3. Jungle (Rainier de Groot)

BOEGSPRIET LOPEN:

• Dames:

1. Lisa Noordam

2. Britney de Jong

3. Roos Lamens

• Heren:

1. Danny v/d Voort

2. Tim Prins

3. Nick Ruigrok

BIERPUL SCHUIVEN:

1. Davy Vaarting

2. Michel van Berkel

3. Stefan v/d Marel

TONNETJE STEKEN:

1. Ruber Kester

2. Jan v/d Berg

3. Nigel de Vette


Dinsdag 9 Augustus t/m Zaterdag 13 Augustus 2022


www.ocdelier.nl

Hemel en aarde bewegen.

Bradelierweek

Ja hoor hij komt er weer aan, de Bradelierweek 2022. Gelukkig weer een normale editie met alles erop en eraan. Dit voor de veertigste keer een jubileum dus. We hebben de Corona feesten erbij geteld. Zelf was ik er niet bij veertig jaar geleden, maar er is een hoop veranderd. Het programma is behoorlijk gegroeid, ook het aantal bezoekers is toegenomen. En niet te vergeten de onophoudelijke regeldruk vanuit gemeente en overheid. Het lijkt erop dat zij bezig zijn om dorpsfeesten zoals ons feest de nek om te draaien. Met behulp van de Lierse raadsleden is alles dit jaar weer goed gekomen. Daar lijkt het tenminste op, de vergunning hebben we nog niet binnen op het moment van dit schrijven. Het programma is er ook in een digitale versie, te vinden op www.bradelierweek.nl Daar vind je de laatste informatie, en ook de foto’s en eventuele video’s van het Bradelierfeest.

Personele bezetting

Iedereen weet wel vanuit de media wat de problemen zijn in Nederland met personeel tekort in Horeca en Security. Ook wij werden geconfronteerd met dit probleem, al jaren verzorgt ‘t Centrum de horeca van Dinsdag tot en met Vrijdag in de Bradelierweek, maar er deden zich grote problemen voor met het werven van het bar personeel. We hebben een beroep gedaan op twee van onze sociale partners, te weten de Scouting en de korfbalvereniging Valto. Zij gaan de Donderdag en Vrijdag verzorgen. De Zaterdag blijft de bezetting bij de Theebukkers. ‘t Centrum heeft toegezegd alles in het werk te stellen om de Dinsdag en Woensdag goed te laten verlopen. Ook andere horeca in de Lier hebben deze problemen, zie de pagina terrassen. Ook ons beveiligingsbedrijf voorzag problemen en haakte in eerste instantie af om dit jaar de klus te gaan klaren. Na een goed gesprek heeft H&G Security toegezegd alles in het werk te stellen om het aantal beveiligers dat actief was in 2019 te contracteren voor dit jaar.

Artiesten

Het was de bedoeling de artiesten die voor 2020 stonden geboekt, door te schuiven naar dit jaar.

Dat is met de artiesten van de April Mei feesten wel gelukt. Voor de feestweek waren er wat problemen. Zo was de Rotterdamse KIK met vakantie (zij komen volgend jaar). En waren diverse andere artiesten reeds bezet. Het is de programmeercommissie toch gelukt een gevarieerd aantal artiesten vast te leggen, met verschillende hoogtepunten tijdens deze week.

Domplein (Rankplein)

Gelukkig zij er dit jaar weer activiteiten op het Rankplein, wat onder de naam Domplein een mooi programma gaat neer zetten. In overleg met de organisatie van het plein is er afgesproken dat er dit jaar kaarten worden verkocht voor diverse dagdelen. Welke dat zijn kan je lezen in deze Bradelierkrant, Let goed op de voorwaarden, en de eventuele uitverkochte dagdelen. Het organiseren kost veel geld en bijna alles moet van tevoren worden betaald. Dit probleem kon worden opgelost met een kaartverkoop. Wij gaan ervanuit dat dit volgend jaar niet meer nodig is.

Ook werkt deze locatie met munten. Let op de voorwaarden voor munten die overblijven.

VOOR DE TENT VAN HET ORANJE COMITÉ ZIJN GEEN KAARTEN NODIG.

BETALING GESCHIED DOOR MIDDEL VAN PIN. BEPERKT CONTANT BETALING AAN SOMMIGE BARREN MOGELIJK.

Sponsors

Gelukkig zijn bijna alle sponsors ons de afgelopen jaren trouw gebleven, zodat we financieel niet veel last hebben gehad van de Corona. De April feesten en Bradelierweken zijn beperkt doorgegaan, maar ook wij verlangen weer naar een ouderwetse Bradelierweek. Er zijn zelfs in de Corona tijd, en dit jaar sponsors bij gekomen. Wij willen al onze sponsors hartelijk danken voor de bijdrage.

Ongemak

Niet iedereen kijkt uit naar de feestweek, overlast voor inwoners is helaas niet te vermijden. Wij hopen dat dit met de genomen maatregelen tot een minimum wordt beperkt en bieden op voorhand ons excuses aan voor het eventuele ongemak. De geluidregels voor dit jaar zijn als volgt: voor Dinsdag, Woensdag en Donderdag 80 dB(A) en 92 dB(C), voor Vrijdag en Zaterdag 85 dB(A) en 97 dB(C). Hierbij staat dB(A) voor de gewone decibels (= sterkte van het geluid) en dB(C) voor de bastonen. Zijn er problemen, dan kunt u dit nummer bellen of appen: 06 82527625. Meestal kunnen we er direct iets aan doen, of we nemen het mee voor de evaluatie.

Heeft u opmerkingen of tips, laat deze dan per mail weten info@ocdelier.nl.

Tot slot

Zoals u heeft kunnen lezen, hebben we Hemel en aarde moeten bewegen om alles weer op de rit te krijgen dit jaar. Namens onderstaande organisaties wens ik iedereen een gezellige Bradelierweek toe met hopelijk mooi weer. Doe mee aan één van de activiteiten die worden georganiseerd, en laat je zien op één van de tentlocaties. Bent u onlangs in de Lier komen wonen? Dan is dit een mooie gelegenheid om de Lierenaars te leren kennen! Onze grote dank gaat uit naar iedereen die meehelpt, diverse verenigingen, EHBO/Rode Kruis, en een groot aantal vrijwilligers en uiteraard onze sponsors, want zonder hen is er tenslotte geen feestweek!

Piet Voskamp, voorzitter Oranje Comité

piet@ocdelier.nl

Namens,

Stichting Liers Gevoel

Oranje Comité De Lier

Wieler Comité De Lier

Winkellier

Gezamenlijke Horeca
ER VALT WAT TE VIEREN

Donderdag ochtend vanaf 9.30 uur vieren we de 40ste editie BRADELIERWEEK. In 1982 is er begonnen met het samenvoegen van de tot dan toe op zichzelf staande evenementen. De Braderie, Wielerronde en de dorpsfeesten gingen vanaf toen door als BraDeLierfeest. Samen met de Lierse bevolking en de organisatie van het BraDeLierfeest willen wij tijdens het zandfestijn koffie met gebak serveren samen met de bakkers v Delft en Langerak.

OPROEP

Wij willen alle bezoekers van het feest oproepen er vooral een gezellig feest van te maken en zoveel mogelijk rekening te houden met de omwonenden. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de toiletwagens die in de nabijheid van de terrassen zijn geplaatst, door fietsen te plaatsen op de stalling tegen over de R.K. Kerk en door uw auto, als u al met de auto komt, zodanig te parkeren dat een ander er geen last van heeft. Denk bijvoorbeeld aan de hulpdiensten. Op alle dagen geldt een sluitingstijd van 00:30 uur. met uitzonderring van vrijdag en zaterdag 1:00 uur Daarna dient de rust in het dorp weer te keren. Iedereen heeft tenslotte recht op een goede nachtrust.

Tenslotte wensen wij iedereen een GRANDIOOS BRADELIERFEEST toe. Heeft u op- of aanmerkingen, laat het ons weten info@ocdelier.nl Kijk eens op onze website: www.ocdelier.nl en op onze facebook pagina www.facebook.com/ocdelier

Namens :

• Lierse Ondernemersvereniging

de Samenwerking / Winkelier

Gezamenlijk Horeca

• Stichting Liers gevoel

• Oranje Comité De Lier

Piet Voskamp Voorzitter Oranje Comité De Lier piet@ocdelier.nl