De vergeten veldgraven in Westendorp

Foto: Fotografie Anneke Moerenhout Made

Het verhaal van vijf jonge Canadezen

Tijdens de oorlog stortte een Canadese bommenwerper neer aan de rand van het dorp Westendorp. Drie omgekomen bemanningsleden zijn begraven op de begraafplaats in Varsseveld. De andere twee vliegers zijn nooit gevonden. De akker in Westendorp waar de crash heeft plaatsgevonden is daarmee een zogeheten veldgraf voor die twee vliegers.

Maar wie weet dat nu en in de toekomst nog?

Wordt het niet hoog tijd die jongemannen, die als VRIJWILLIGERS hun leven voor onze vrijheid hebben gegeven uit de anonimiteit te halen en alsnog te eren ?

Over de mogelijkheden om dat te doen gaat deze website.

Kom nog eens terug

Toen in december 2018 deze website op bescheiden schaal werd vrijgegeven stond op deze plek: 'Als bovenstaande oproep gehoor vindt kunt u de ontwikkelingen hier volgen, kom daarom nog eens terug'.

Inmiddels zijn er positieve ontwikkelingen! Maar helaas zijn door het coronavirus forse vertragingen ontstaan.

De voor eind april 2020 geplande onthulling van een informatiebord door Westendorps Belang is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

En de lezing die gepland was voor 18 maart 2020 is ook voor onbepaalde tijd uitgesteld. Inmiddels is al wel duidelijk dat de lezing op zijn vroegst in het winterseizoen 2022/2023 zal worden gehouden.

Elders op deze website leest u meer over de actuele stand van zaken. En daarom blijft van toepassing: 'kom nog eens terug'.

Herfst 2018, de akker vanaf de rand van landgoed Tandem