Bolanas kennel

Gott Nytt 2021

Påminnelse!

Nu är det dags för valparna i C-kullen att fundera över vaccination igen. Det är många som köper valp i dessa tider och dessa har inte fullt skydd mot kennelhosta och valpsjukan. Ett valpmöte är mysigt men om er hund inte är vaccinerad riskerar den att bli smittad av mycket allvarliga sjukdomar. Många veterinärer har drop-in för detta.

Fästingar...

En del är oroliga för att deras hund ska få biverkningar. Det är förståeligt. Men de sjukdomar som fästingarna för med sig innebär en stor risk för dem. Skydda din hund så att den inte blir sjuk.

Tänk också på att små tovor mellan tassarna kan skapa obehag - både i sig och genom att grus och annat samlas där. På vintern samlas även salt som kan irritera huden.

Tandsten hos dvärgschnauzer

I maj 2020 fick Lilly operera bort 14 tänder pga tandstensproblem som hon dragits med sedan första valpkullen. Efter operationen fick jag en hund som var mycket piggare och gladare. Det blev tydligt att inflammerat tandkött påverkat henne negativt.

Borsta era hundars tänder varje dag. Noga. Om ni ser tandsten - boka tid hos veterinär direkt. Det kostar mycket att låta den byggas på ner under tandköttskanten. Ingen hundförsäkring täcker dessa kostnader, men sköter ni tänderna får ni behålla hunden i många år till. Tandproblem förkortar hundars liv.

Väl rengjorda tänder är också lätta att borsta rena. Efter ett veterinärbesök börjar man från noll och tandvårdsstunden går snabbare och är inte obehaglig för varken hunden eller oss som ska borsta.

För tillfället planeras inga valpkullar hos oss

Vi har en kastrerad tik hemma (Lilly) och det finns inga planer på valpkull de närmaste två åren.

Kontakt:

  • e-post: tessgorling(snabel-a)gmail.com

  • tel: 070-481 82 66