Aktiviteter

Et eksempel på et af foreningens tidligere arrangementer

Onsdag den 11. juli 2018, kl. 14, med start fra Hattedammen ved Bogø Hovedgade 78.

Bogø Lokalhistoriske Forening inviterer på en tur ad Bogø Hovedgade fra Hattedammen til Sognegården. Svend Aage Christensen er guide. Undervejs taler vi sammen om mennesker, huse og begivenheder. De 850 meter er pakket med historie om mejeriet, der blev bryggeri, om smedjen, købmændene, forsamlingshuset, brugsforeningens første bygninger, betontårnet på Kathøj, banker og sparekasser (og et par bankrøverier), Navigationsskolen, Rytterskolen og kirken – for blot at nævne nogle få emner. Der sluttes af med kaffe og kage i Sognegården. Alle er velkomne. Pris 20 kr.

Oversigt over foreningens aktiviteter

  • Foreningen udgiver små bøger og et årsskrift,
  • driver denne webside
  • er aktiv på Facebook på to konti:
  1. Bogø Lokalhistoriske Forening - den redigerede hovedside med de fleste opslag; sommetider et par nyheder hver dag. Her er der også nyt om vore arrangementer.
  2. Gruppe for Bogø Lokalhistoriske Forening - her kan alle blive medlemmer og lægge egne fotos og fortællinger op.
  • Foreningen driver et arkiv i Bogø Sognegård med brandsikkert skab.
  • Foreningen indsamler arkivalier til digitalisering og/eller opbevaring i foreningens arkiv i Sognegården. Det kan være dokumenter, protokoller, fotos eller avisartikler - alt hvad der kan være med til at beskrive livet på Bogø og Farø. Man kan forære materialet til arkivet eller låne det til os - så sørger vi for at kopiere det.
  • Foreningen afholder arrangementer i form af billeddage, foredrag, byvandringer og lokalhistoriske kurser.
  • Arrangementerne annonceres i de lokale medier, i nyhedsbreve til medlemmerne og på foreningens Facebook-side.

Bliv medlem for 125 kr. om året. Indbetaling til konto 6140 4083513 med navn, adresse, email og telefonnummer. Kontingentet betales bagud for et år ad gangen. Opkrævning udsendes 1. oktober, og kontingentet bedes indbetalt senest 31. oktober. Man er naturligvis meget velkommen til at indbetale årskontingentet også før 1. oktober.

MobilePay. Kontonummeret er 45581. Det er en stor lettelse for os, hvis vi kan sende post til medlemmerne på email, så husk gerne at angive (eller evt. rette) din mailadresse.