KNBB dagcompetitie

seizoen 2018 - 2019

Index:

  • algemeen
  • persoonlijke kampioenschappen
  • biljartpoint
  • resultaten, teams & wedstrijdkalender
  • reglementen

algemeen

Koepel 1 en Koepel 2 bestaan uit respectievelijk 4 en 5 vaste spelers en reserve- of wisselspelers. Alle teams van de deelnemende clubs van het district Het Sticht zijn onderverdeeld in een van de drie poules. De ingedeelde teams van een poule spelen onderling tegen elkaar op UIT en THUIS basis.

Het deelnemersveld van de dagcompetitie district Het Sticht is onderverdeeld in drie poules. De drie poule winnaars zullen tijdens de beslissingswedstrijden op woensdag 10 april 2019 bij OGB te Bussum onderling strijden om de titel: districtskampioen 2018-2019 en tevens voor plaatsing in de finale voor het Gewestelijke Kampioenschap Midden - Nederland en mogelijke voor het Nationaal Kampioenschap voor teams.

Biljart Federatie Gooi & Vechtstreek verzorgt het wedstrijdprogramma en de wedstrijdleiding.

Bondswedstrijdleider biljartclub de Koepel

Arie Broekhuizen onderhoudt - namens de vereniging - de contacten met Biljart Federatie Gooi & Vechtstreek en andere aangesloten verenigingen aangaande de indeling, het verloop en overige zaken betreffende de KNBB dagcompetitie van district het Sticht.

Arie draagt tevens zorg voor het samenstellen van de teams van bc. de Koepel en de verwerking van de resultaten van de gespeelde thuiswedstrijden in de database van "Biljartpoint".


persoonlijke kampioenschappen deelnemers dagcompetitie district "Het Sticht"


Deelnemers aan de dagcompetitie kunnen op individuele basis deelnemen aan de Persoonlijke Kampioenschappen. Deze Persoonlijke Kampioenschappen zijn onderverdeeld in diverse klassen en spelsoorten. In sommige klassen en spelsoorten moeten er eerst voorwedstrijden worden gespeeld in verband met het deelnemersaantal. De hoogst geplaatsten in de voorwedstrijden nemen vervolgens deel aan de finaleronde in hun spelsoort en klasse.

Namens bc. de Koepel nemen Arie Broekhuizen (Libre 3e klasse en Bandstoten 2e klasse) en Ad Huussen (Libre 4e klasse) deel aan de persoonlijke Kampioenschappen.

In de voorwedstrijden (Libre 3e klasse) is Arie winnaar van zijn poule geworden met 9 punten en een gemiddelde van 1.950 en hierdoor uitgenodigd voor de finale ronde op 10, 11 en 12 december as. bij bv. Rapiditas te Weesp. Aangezien de voorronde Bandstoten 2e klasse is komen te vervallen, heeft Arie zich automatisch geplaatst voor de finale ronde Bandstoten 2e klasse op 17, 18 en 19 december as. in de Bun te Huizen.

Ad is in de finale ronde (Libre 4e klasse) geƫindigd als tweede met 8 punten en een gemiddelde van 1.340. Hij staat genoteerd als 1e reserve voor de gewestelijke finale Libre 4e klasse op 25 april 2019 (locatie NB).

het uiteindelijke doel is de titel: districtskampioen in betreffende spelsoort en klasse en tevens plaatsing voor het Gewestelijke Persoonlijke Kampioenschap (Midden-Nederland) en vervolgens plaatsing voor het Nationaal Persoonlijke Kampioenschap.


2018-2019 programma PK's

agenda persoonlijke kampioenschappen

biljartpoint

biljartpoint

Met ingang van het seizoen 2014-2015 is het internet score en database programma "Biljartpoint" in gebruik genomen. Dit programma verwerkt landelijk alle ingevoerde wedstrijdresultaten van veel KNBB competities, waaronder de dagcompetitie van het district het Sticht. Tevens beschikt dit programma over een uitgebreide database van de diverse competities en de deelnemende spelers afzonderlijk. Wedstrijdleiders van de diverse districten kunnen dit programma ook gebruiken voor het maken van wedstrijdschema's.

overzicht resultaten en teams bc. de Koepel dagcompetitie seizoen 2018 - 2019

Na de eerste helft van deze competitie (na ronde 12) heeft de herziening van het {start} moyenne en eventueel de partijlengte van alle deelnemende spelers plaatsgevonden. Ook bij "Koepel 1" en "Koepel 2" zijn wijzigingen !

  • klik op het onderstaande fototoestel van desbetreffende team voor de gewijzigde gegevens en indeling
28-11-29 -na herziening halverwege competitie- persoonlijke resultaten dagcompetitie 18-19.pdf

Teams van biljartclub de Koepel

Koepel 1

B POULE

ronde 1 gespeeld op 12 september 2018

De herziening van moyenne en partijlengte

heeft plaatsgevonden op 30 nov 2018

Dit seizoen speelt Koepel 1 met vier vaste spelers.

Tevens heeft Koepel 1 twee algemene reserve spelers en een reserve speler uit Koepel 2

~~~~~~~~~~~~~~

Koepel 2

C POULE

ronde 1 gespeeld op 12 september 2018

De herziening van moyenne en partijlengte

heeft plaatsgevonden op 30 nov 2018

Dit seizoen speelt Koepel 2 met vijf vaste spelers, waarbij op toerbeurt vier spelers deelnemen aan een partij.

Tevens heeft Koepel 2 twee algemene reserve spelers en een reserve speler uit Koepel 1

teamfoto

en

gegevens

Koepel 1
teamfoto

en

gegevens

Koepel 2


wedstrijdkalender en uitslagen

Kalender dagcompetitie vanaf 12 sept 2018
Kalender dagcompetitie vanaf 8 jan 2019

wedstrijdprogramma en poule indeling

Wedstrijdprogramma Koepel 1

Wedstrijdschema B poule 2018-2019.pdf

Wedstrijdprogramma Koepel 2

Wedstrijdschema C poule 2018-2019.pdf

reglementen

Wedstrijd Reglement Dagbiljarten per 1 aug 2017.pdf

wedstrijdreglement dagcompetitie

Spel & Arbitrage Reglement per 1 aug 2017.pdf

spel- en arbitragereglement