Xarxes Socials 2016

"De la xarxa a la biblioteca"

#bookfacefriday

#robaunpoema

#biblioviatges

#tuetsbibliolloret

El fenomen #bookfacefriday neix l’any 2014, a la New York Public Library, de la mà de la bibliotecària Morgan Holzer.

Consisteix a fer fotografies a persones, canviant les cares (o altres parts del cos) per llibres i penjar-les, el divendres, a les xarxes socials (sobretot a Instagram), amb l’objectiu de donar a conèixer els documents de la biblioteca d’una manera divertida i poc convencional.

A @bibliolloret, hi participem cada divendres, penjant una fotografia a Instagram i aquest any, que celebrem el 5è aniversari (#5bibliolloret), hem organitzat una exposició a la Planta Zero, amb totes les imatges

Les imatges a Instagram:

#BookFaceBibliolloret

#BookFaceFriday

Ara fa uns mesos, algunes biblioteques vam començar a “robar poemes” dels lloms dels llibres i a penjar-los, cada dimecres, a les xarxes socials.

L’equip de xarxes de la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona, que va prendre la iniciativa al seu perfil de Facebook, explica l’origen del #bibliohashtag a Què fem a les biblios?

Pel que hem pogut saber, sembla que va néixer als Estats Units ara fa uns anys, però és difícil saber qui la va començar. Consisteix a construir un poema a partir dels títols que figuren als lloms dels llibres.

A @bibliolloret, hi participem cada dimecres, penjant una fotografia a Instagram i aquest any, que celebrem el 5è aniversari (#5bibliolloret), hem volgut que els nostres “poemes robats” siguin presents a la biblioteca.

Les imatges a Instagram:

#RobaunPoemaBibliolloret

#RobaunPoema


Amb l'objectiu de donar a conèixer el fons de viatges de la biblioteca, organitzem un joc a Instagram que consisteix en fotografiar una de les guies, al lloc on els usuaris viatgin i etiquetarla #biblioviatges #bibliolloret

Proposta:

"Aquest estiu, volem viatjar amb tu!

Si agafes una guia en préstec, fes-li una foto al lloc on hagis viatjat i pénja-la a Instagram"

Les imatges a Instagram:

#biblioviatges

Projecte col·laboratiu que té com a objectiu promoure la participació dels usuaris "Instagramers"

Proposta:

Per celebrar el 5è aniversari de la biblioteca, volem captar diferents visions de @bibliolloret i ho volem fer des d’Instagram. Per això, hem creat un compte, @tuetsbibliolloret, que et deixem “en préstec” perquè hi puguis penjar les teves fotos de la biblioteca (poden ser fotos antigues o actuals i, si ho prefereixes, pots venir un dia a fer-ne).

Les imatges a Instagram:

@tuetsbibliolloret

Promos

Revetlla de Sant Jordi 2016

5è aniversari #5bibliolloret

Nadal és...

Foment de la lectura

#llibresen15 (Adults)

Llibres per temes (Sala Infantil)

Commemoracions

Montserrat Roig: 25è aniversari de la seva mort

Dones: 8 de març Poesia: 21 de març

#25N: Contra la Violència de Gènere