Tema: Spill og bibliotek

Høstens Bibliobattles : Minecraft er klar!


Kjære gamervenner! Etter to suksessfulle prøverunder har vi i Bibliogames bestemt oss for å levere Bibliobattles som en årlig begivenhet hver høst. Det betyr at vi i samarbeid med bibliotekene, igjen vil levere online-turneringer i Minecraft til spillere over hele landet. Alle turneringer vil bli strømmet på vår Twitch-kanal, slik at familie, venner, og andre lokalpatrioter kan følge sine lokale talenter fra kvalifisering til superfinale den 11. november. Her får vi i år et veldig spesielt besøk av Youtube-ikonet Preben "Prebz" Fjell fra tidligere Prebz og Dennis! Nytt for høsten er at du også kan bygge over bakken, helt opp til skyene om du vil - og - vi har et nytt og spennende tema: Spill og bibliotek.


Hvordan foregår Minecraft-turneringen?

Dette er en bygge-turnering, og temaet er “Spill og bibliotek. Siden bibliotek i dag er veldig forskjellige, kan dere selv velge om dere lager noe som handler mest om bibliotek, mest om et bra sted å spille, eller blandingen som vi er så glade i: et bibliotek kan brukes til både spilling, utlån av bøker og mange andre ting som folk har bruk for. Dere vil bli vurdert på helheten, altså ikke bare sammenheng med temaet, men også bruk av materialer som passer sammen, og smarte løsninger som gjør huset til et godt sted å være.

Vi har lagt ved noen bilder til inspirasjon. Og her ser dere virkelig forskjellene i all sin prakt. Noen bibliotek er gammeldagse og støvete, med søyler og bokhyller til taket. Andre er laget av bare glass og har fancy rulletrapper, egne spillrom, VR-utstyr, 3D-printere og streaming-lab. Men hvordan ser ditt drømmebibliotek ut? Kanskje vil du ha noe som minner om Gutta i trehuset med tjue etasjer med bare moro. Kanskje savner du de gammeldagse, litt nifse bibliotekene? Hvordan du bygger det er helt opp til deg. Vi håper dette kan gi oss mange spennende byggverk å vurdere. Og hvem vet? Kanskje noen blir inspirert av ditt byggverk og lager et slikt bibliotek en gang i fremtiden? Vi vet hvert fall at mange bibliotekarer følger med på denne turneringen.

Hvilken plattform kan jeg spille på? Og hvilken type Minecraft?

Du kan spille på hvilken som helst plattform, men du kan ikke spille med Java-utgaven dersom du bruker PC. Les mer om dette litt lenger ned. Når turneringen starter, teleporteres du til et tilfeldig sted, og har deretter en time på deg til å bygge det beste du kan. Vi spiller i kreativ modus, så du har alle materialer tilgjengelig fra begynnelsen. Ødeleggelse fra flammer og TNT er slått av. Det er bare deg og kreativ frihet til å gjøre ting så pent, oppfinnsomt, teknisk avansert, eller snodig som du måtte ønske!

Etter turneringen vurderes resultatene av tre dommere ut fra kriterier som:

  • Bruk av tema og miljø

  • Utseende og detaljer

  • Oppfinnsomhet og kreativitet

Underveis vil vår "pappa-gamer" MrBiblio strømme fra byggingen på vår Twitch kanal: www.twitch.tv/bibliogames. Han teleporterer rundt og snakker fritt og løst om byggverkene, Minecraft og spill. Med seg har han sin faste med-kommentator Biblio-Martin. Vi kjører en seerkonkurranse gjennom hele perioden, hvor den kommunen som sanker flest seertimer kombinert, vinner et fysisk besøk av Bibliogames på sitt lokale bibliotek. Biblioteket trenger bare å dekke reiseutgiftene. Her er det bare å samle lokalpatriotene altså, og sørge for at flest mulig er med og heier. Det gjør det så mye morsommere for spillerne.

Vinneren blir avslørt dagen etter klokka 12.00 og er markert med gult i dette skjemaet. 1. plassen i lokal turnering vinner 3500 Minecoins og går videre til superfinalen for å bygge en gang til mot de andre vinnerne. 1. plassen i superfinalen vinner et gavekort på 500 kr til en valgfri plattform, mens 2. og 3. plass, vinner 3500 Minecoins hver. Playstation spillere kan få Playstation gavekort til 200 kr i stedet hvis de vinner 2. eller 3. plass i superfinalen.


Hvordan melder jeg meg på?

Det er femten plasser i hver kommune. Når lista er full kan du melde deg på reserve i samme skjema. Hvis noen trekker seg, rykker reservene opp til deltaker i den rekkefølgen de meldte seg på.

Lenke til påmeldingsskjemaet ligger på bunnen av siden, men husk at du har et ansvar for å sette deg inn i informasjonen på denne siden før du sender det inn.


Hva må jeg gjøre videre?

  1. Når du er ferdig påmeldt, må du må finne tidspunktet for ditt bibliotek på denne lista. Påmeldingsfristen er to dager før turnering. Om turneringsdagen for ditt bibliotek er den 12. , så har du altså til midnatt den 10. til å melde deg på.

  2. Er du usikker på om du har blitt påmeldt, eller statusen din som reserve, sjekk denne lista.

  3. Les neste avsnitt om hvordan du kommer deg inn i spillet på turneringsdagen. Dette er ditt ansvar som deltaker. Vi har hatt en del tilfeller tidligere med foreldre og unge spillere som ikke er helt sikre på hvilken versjon de har av spillet, eller hvor de finner innstillingene for å kunne ta mot invitasjoner fra andre. Det finnes nesten alltid en løsning, men på selve turneringsdagen er det gjerne knapt med tid. Hvis du for eksempel er usikker på hvilken versjon du har, eller om du har funnet ditt "gamertag", så anbefaler vi at du leser "vanlige spørsmål".

  4. Les reglene.

  5. Bli med på vår Discord-kanal: https://discord.gg/hSCCcnz. Discord er en kommunikasjonsapp for gamere, og lar oss både chatte og dele info på en enkel måte. Vi bruker Discord til å ta innsjekking klokka 17.30 på turneringsdagen, og til å hjelpe folk inn i spillet. Har du ikke Discord fra før, må du laste det ned først, ellers vil lenken i stedet lede til nedlasting av appen, og du må bruke lenken igjen etterpå for å komme inn på kanalen vår. Når du er inne på Discord kan du gi deg selv et kallenavn. Her ber vi om at du bruker gamertag'et ditt fra Minecraft som kallenavn. Mer om gamertag lenger nede på siden.
Hvordan kommer jeg inn på deres server (Minecraft-verden) når turneringen starter ?

Invitasjoner på PC / Mobil / Nettbrett

Metode: mottar serverinfo på turneringsdagen, og legger til ny server i menyen før start.

For å komme inn i turneringen, må du som er PC-, mobil- eller nettbrettspiller gå på "Legg til server" i startmenyen på Minecraft. Her er det tre felter som skal fylles inn, og infoen du trenger blir sendt deg samme dag som turneringen kl 12. Det går likevel ikke an å spille på serveren før klokka 18 på turneringsdagen, når vi åpner den for dagens påmeldte.

Husk at vi bruker ditt Microsoft Gametag når vi gir tilgang til serveren. Hvis dette er feil, så får vi deg ikke inn. Hvis du er usikker på hva ditt Microsoft Gametag er, så er dette navnet som dukker opp når du logger på i hovedmenyen på Minecraft. Står det "logg på" eller "sign up" der, så må du gjøre det først. Du kan lese mer om gamertag og hvor du finner det her.

For dere som spiller på PC gjentar vi for sikkerhets skyld også at det ikke går an å spille med Java-utgaven av Minecraft. Er du usikker på hva du har, så kjøpes Java-utgaven direkte på nettsiden Minecraft.net i stedet for Microsoft butikken på skrivebordet. Det er også forskjeller under oppstart av spillet. Windows 10 utgaven sender deg rett til hovedmenyen, mens Java-utgaven gir deg et bilde hvor du må logge på, velge utgave og lignende før du starter.


Invitasjoner på Playstation / Xbox / Nintendo

Metode: logge på Minecraft og vente i hovedmenyen på invitasjon

Spiller du på en av disse plattformene (konsoller), har du ikke alternativet om å koble deg på en server i menyen. Du åpner i stedet spillet, og venter ganske enkelt på en invitasjon fra vår moderator med navnet "Bibliominer4". Mellom 17.30 og 18.30 vil du motta en telefon fra oss, slik at vi kan time vår invitasjon slik at du ser den, og rekker å godta før den forsvinner.

For å kunne ta mot invitasjoner fra oss er det veldig viktig at du enten bruker en konto hvor spillerens alder er satt til å være over 13 år - eller - om dette er en barnekonto som er laget via en voksens konto, har tillatt invitasjoner fra andre i personvernsinnstillingene: https://account.xbox.com/nb-no/Settings?rtc=1&wa=wsignin1.0&activetab=main:privilegetab

OBS! Hvis denne lenken bare leder deg til nye sider med tekst og ikke innstillingene, har du mest sannsynlig en vanlig konto uten foreldrekontroll, der spillerens alder er satt til under 13 år. Da blokkerer Microsoft kontoen for spill med andre, og denne kontoen kan ikke brukes til det før spilleren fyller 13 år. I så tilfelle må du enten prøve å endre fødselsdatoen slik at spilleren passerer 13 år, eller lage en ny konto og kjøpe Minecraft på nytt.
Kan man vinne noe?

Ja! 1. plass lokalt i Minecraft vinner 3500 Minecoins som kan brukes til å kjøpe kartpakker og lignende i Minecraft butikken i spillet. Playstation spillere får PS-gavekort på 200 kr.
I den nasjonale finalen får 1. plassen valgfritt spillgavekort på 500 kr, mens 2. og 3. plass får 3500 Minecoins hver. Playstation-spillere får eventuelt gavekort på 200 kr om de kommer på 2. eller 3. plass i superfinalen. Premiene er betalt av ditt bibliotek, men overføres av oss på slutten av turneringsperioden etter finalen.Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere og andre spillere?

Vi besvarer mail etter kapasitet på support@bibliogames.no. Selv om våre spillverter bestreber seg på å levere en så profesjonell tjeneste som mulig, er alle i Bibliogames frivillige som gjør dette på fritiden.

Har du spørsmål, anbefaler vi derfor at du først sjekker vår samling av svar på mest stilte spørsmål.

Dersom du ønsker å komme i kontakt med andre spillere er du også hjertelig velkommen til å bruke vår Discord-kanal: https://discord.gg/hSCCcnz. Denne vil bli nyttig for deg ved turneringsstart for innsjekking (og innhjelping for de som måtte trenge det), men utenom dette finner du også sosiale kanaler hvor du kan finne andre å spille med. For de som er ukjente med Discord er dette en kommunikasjonsplattform (ikke ulik Skype / Messenger) som finnes på både PC, mobil og nettbrett. Kanalene våre passes på av moderatorer, og er programmert til å blokkere dårlig språkbruk, så vel som deling av bilder og lenker.Vi ønsker deg hjertelig velkommen til vår Minecraft-turnering,

med vennlig hilsen Bibliogames og bibliotekene