Goederenvervoer

Wat rijdt er zoal rond op de "Berliner Tempo" modelspoorbaan? Ik verzamel natuurlijk vooral wagons en ander materiaal uit Tijdperk II, maar materieel uit Tijdperk I reed vast nog wel een tijdje door. Als ik ze mooi vind zijn ze net zo welkom op mijn spoorbaan. Hier een overzicht:

Wärmeschutzwagen AEG

Eenmalige serie uit 2020 (?) voor de vakhandel van de VEDES-speelgoedwinkels van de "Allgemeine Elektricitaets-Gesellschaft", Oberschöneweide bei Berlin van de Königlich Preußische Eisenbahn-Verwaltung (KPEV) in bedrijfstoestand van ca. 1900. Märklin nummer 48932

Vliegtuigtransport Junkers

Deze set (Märklin 2666) bestaat uit een stoomlocomotief van Baureihe 80 van Deutsche Reichsbahn (DRG) met bedrijfsnummer 80 007, 2 vlakke wagons, 1 gesloten goederenwagen type Gr 20 en 1 van het type G10. Ook is er een bouwpakket bij van de Junkers F13 en een vrachtwagen. Deze set werd als eenmalige speciale MHI serie in 1990 aangeboden.


Vliegtuigtransport met Junkers F13

Deze set (Märklin 45093, in de catalogus van 2003-2014) bestaat uit drie vlakke wagons, met een in delen getransporteerde Junkers F13. Het is een echt mooie set, want anders dan veel gesloten standaard goederenwagons valt er veel aan te zien en de details komen op de baan goed tot hun recht.

Het vliegtuig, de Junkers F13 is een icoon geworden, want het was het eerste vliegtuig voor de burgerluchtvaart dat als metaalconstructie (om precies te zijn: uit een aluminum-legering) ontworpen en gebouwd werd. Dit was vernieuwend, want gebruikelijk was een buizenconstructie met daaromheen gespannen doek. Er konden vier passagiers met de Junkers mee. Tussen 1919 en 1932 werden er ruim 300 van gebouwd, waarvan er meer dan 100 in Duitsland verbleven. Er zijn er nog een paar te zien in musea.

Berlijns voorstadverkeer

Deze set van Märklin (46829) uit 2003 bestaat uit een particuliere wagen voor kleinvee met afgeschotte ruimtes van de Preussische Eisenbahnverwaltung (KPEV)., een Büssing bus en 3 reclamezuilen. Deze set was van 2003-2006 in het Märklin assortiment. De wagen voor kleinvee heeft als opschrift: "Rudolf Petziger Geflügel-Import-Export & Gänsemast Berlin-Weissensee".

Goederenwagenset Tijdperk II

Vier wagens van de DRG en een particuliere wagen: klapdekselwagen K, Verbandconstructie type "Wuppertal". Hogeboordwagen met remmershuis, type Om "Essen". Gesloten goederenwagen met remmershuis, Gr "Kassel". Middenboordwagen met spitse frontwand en First-langsdrager. Particuliere ketelwagen met remmershuis, ondergebracht bij de DRG.

Klapdekselwagon met kalkspoor verouderd. De open wagen is beladen met echte steenkool op schaal. De gedekte goederenwagon heeft beweegbare schuifdeuren. Deze set (Märklin 46090) was in 2006-2008 in het Märklin programma. Er werd parallel een andere set bij Trix op de markt gezet, beide sets vullen elkaar aan.

Kraanwagenset

Deze set (Märklin 48674) was in 2000/2001 deel van het leveringsprogramma van Märklin. Hij bestaat uit een railbouw-kraanwagen met bijbehorende lage-bakwagen model Nürnberg.

Wagenset Reichspost

Postrijtuig, koelwagen en vrachtwagen van de Reichspost. Deze set - Märklin 4329 - was een speciale MHI serie in 1994

Set goederenwagons wegtransport Kaelble / Ganter

Deze Märklin set 46828 werd in 2001/2002 geleverd en bevat een truck van Kaelble 70 021 met "Strassenroller" type Culemeyer van de Deutsche Reichsbahn-Gesellschaft (DRG). Bier-koelwagen, particuliere wagen van brouwerij Ganter, ondergebracht bij de Deutsche Reichsbahn-Gesellschaft (DRG).

Goederenwagon Osram. Siemens & Halske

(Märklin 48853, Insider Jahreswagen 1998) Deze wagen is een eerbetoon aan de opkomst van de elektriciteit en de bijhehorende industrie, die in Berlijn met pioniers als Siemens een stempel drukte op het karakter van de stad. Siemens liet zelfs een complete "Siemensstadt" bouwen, inclusief allerlei voorzieningen voor de eigen werknemers.

Regionale wagenset Berlin

Ook AEG was een grote werkgever in Berlijn, niet alleen op het gebied van electrotechniek. Daarom is het mooi dat in deze set een wagen met het oude AEG logo in deze set 4791 zit. Deze set werd in 1989 op de markt gebracht.

Milch-Kühlwagen

Deze wagen (Märklin 4781) van het Länderbahn type werd in de periode 1988-1992 geleverd door Märklin. In dit artikel uit Der Vorwärts (partijblad van de Sociaal Democratische Partij) van 1914 vind je achtergrondinformatie over deze zuigelingenzorg.

Goederentrein bagagewagen

Deze wagon - Märklin 4699- van het type Pwg Pr14 werd van 1993-2007 geleverd. Als ik het goed heb werden ze vaak direct achter de tender geplaatst, om in het geval van een eventuele brand minder risico te lopen dat de rest van de trein - mogelijk met rijtuigen voor passagiers - in gevaar kwam.

Pakketpostwagen

Deze wagon - Märklin 4507 - werd van 1993-1996 geleverd.

Postmuseumswagen

Deze wagon met bijpassende oldtimer vrachtwagen is in 1993 voor het postmuseum gemaakt.

Ketelwagen Spiritus-Zentrale G.m.b.H Berlin

Deze wagon - Märklin 46426 - werd voor het eerst in 2000 geleverd en is van het type Altona.

Sarotti reclamewagon

Gebaseerd op koelwagon Märklin 4415, die de basis is/was voor talrijke reclamewagons. Het merk Sarotti is een oeroud Berlijns merk uit 1852 en bestaat nog steeds (ondanks vele overnames).

Open goederenwagon

Dit model met remmershuisje - Märklin 4696 - werd tussen 1980 en 1989 aangeboden door Märklin. Het is het type O 10 van de DRG.

Brouwerij wagon Schultheiss

Dit model - Trix 361851 - toont een reclame voor een van de traditionele biermerken uit Berlijn.

Gesloten wagon

Märklin 4692

Geburtstagswagen "Persil"

Op basis van model 4680 is dit een nostalgische reclamewagen (Märklin 94018) voor het merk Persil. In de verpakking zit ook een pin met het logo van het merk.

Bananen-Transport der DRG

Deze set (Märklin 4876) bestaat uit twee wagons en een vrachtwagen. Hij werd in 1992 in een speciale MHI-editie aangeboden. Eén wagon heeft een opschrift van een bananenhandel uit Bremen, de ander uit Hamburg.

Ketelwagen Leuna

Dit model van Trix (23520) is een ketelwagen van LEUNA in Merseburg en vermeldt ook de Deutsche Gasolin Aktiengesellschaft (opgericht in 1926). Leuna werd met zijn benzinemerk de bekendste leverancier van benzine voor particulieren. De term "deutsches Benzin" op de ketelwagen was onderdeel van wat we nu marketing zouden noemen. Met de term wilde men aangeven dat het niet om geïmporteerde benzine ging.

Gesloten wagon Seefische

Model van Fleischmann (5341).

Ketelwagon Persil

Model van Fleischmann (5435).

LEIG-Einheit - Stückgut Schnellverkehr

Deze LEIG-Einheit van Fleischmann (5305) was een poging van de Reichsbahn om "in de wedstrijd te blijven" in de strijd om snelheid in het vervoer van los stukgoed. In de jaren '20 en '30 werd het vrachtvervoer over de weg een geduchte concurrent. Kleine expediteurs waren mede dankzij de verbeterde wegen sneller dan de langzame lokale goederentreinen (gemiddeld 15 km/uur!), die vaak ook nog tijdrovende rangeerbewegingen moesten maken.

In 1928 kwam men daarom met het idee om het stukgoed in kleine treinen (maximaal 10 assen), getrokken door personenlocomotieven, zonder onderbreking van A naar B te laten rijden. Het sorteren van het stukgoed zou tijdens de rit plaatsvinden en daarom reed er een speciale bagagewagen mee. Het sorteerproces onderweg zorgde ervoor dat de trein niet eerst een sorteerstation hoefde aan te doen. Om de snelheid van het transport te verhogen had elke LEIG-Einheit een vaste lengte, een "ingang" en een "uitgang". Bij aankomst op bestemming kon de trein exact op de juiste plek langs het perron stoppen, waar de spullen dan ook meteen in- en uitgeladen konden worden.

Vanaf 1929 kregen deze treinen de naam LEIG mee, wat voor Leichtgüterzug stond. Oorspronkelijk dacht men hiervoor speciaal materieel te ontwikkelen en te laten bouwen, maar om tijd te winnen werden de bekende groene bagagewagons model Pruisen (Pwg) met een speciale kortkoppeling aan de goederenwagen van het type Verbandsbauart Dresden (Gi) verbonden. De wanden aan de kop van de gekoppelde wagons werden doorgebroken, zodat er één grote, ca. 38 m2 laadvloer ontstond. Ook werd verwarming en verlichting met gaslampen ingebouwd. Deze LEIG-Einheiten reden volgens een vaste dienstregeling of reden mee in bestaande treinen. De maximale snelheid bedroeg 65 km/uur. Uiteindelijk reden er diverse varianten rond qua materieel combinaties en slaagde men door technische aanpassingen de snelheid nog wat te verhogen, maar het principe bleef hetzelfde.

Meierei Bolle

Deze goederenwagon van de Meierei C. Bolle (uitgave van Trix, nr. 23923) geeft een iconisch Berlijns zuivelbedrijf weer. Het bedrijf werd in 1879 door Carl Bolle opgericht. Bolle had gezien dat in het snelgroeiende Berlijn een grote behoefte was aan verse zuivelproducten. Hij bedacht het concept van bezorging aan huis en kocht daarvoor paarden en wagens. De Bolle jongens en het Bolle Mädchen kwam met deze kar - als een soort SRV man avant la lettre - de producten bij de mensen thuis verkopen. De Bollewagen werd een begrip en het zuivelbedrijf groeide uit tot een imperium.

Fischtransportwagen August Kraatz

Model van Liliput (223030)

Bierwagen Berliner Kindl

Deze wagen - Piko nummer 58932 - toont het oerberlijnse merk Berliner Kindl. Het merk bestaat onder deze naam sinds 1910.