משותפים בצערנו

שמירת המרקם המשותף בבית ברל בימי מלחמה

קהילת בית ברל,

הימים האלה הם ימים של אובדן בלתי יתואר, כאב והלם, פחד מצמית מהעתיד ועצב שאין לו סוף. אנחנו נמצאים בזה יחד ונצטרך לעבור את זה יחד. אנחנו ערבים זה לזה וערבים למרקם המשותף שיצרנו יחד במכללה בעמל רב ובכוחות רבים. הימים שעוד נכונו לנו יהיו ימים לא קלים אבל נשוב אליהם יחד: יהודים וערבים, חילונים ודתיים, ימנים ושמאלנים. 

המרכז לחיים משותפים התחיל בסדרת התערבויות במכללה, בדגש על שמירת המרקם המשותף של יחסי יהודים ערבים שעליו היא מושתתת גם בימים אלה, וגם תהיה אחריהם, בימים שקטים יותר. התערבויות אלה נעשות במקביל למענים הרגשיים והפסיכו חברתיים אשר מרוכזים ע"י הפקולטה לטיפול, ולהתערבויות הפרטניות אשר נעשות ע"י דקאנט הסטודנטים.

אנחנו כותבים לכם—אלה מכם שסוגיות הקשורות בחיים משותפים הפעם בדגש על יחסי יהודים ערבים רלוונטיים לסגל המרצים או הסטודנטים שלהם—על מנת לעדכן בסוגי ההתערבויות שנעשו עד עתה. אנו מאמינים כי ההכרות עם מה שכבר נעשה תאפשר לכם להיות מצויים במשאבים הקיימים והעומדים לרשותכם, וגם תזכיר לכם שוב כי אנחנו כאן להמשיך ולתת מענים למי שצריך.

בשל עוצמתם היחודית של האירועים, אנחנו מתאימים את עצמנו לצרכים ולנטיות הספציפיות של היחידות השונות במכללה. להלן מיפוי ההתערבויות השונות שעשינו עד כה, כולן נבנו תוך דיאלוג ישיר עם היחידות. אנחנו מזמינים אתכם לקרוא ולחשוב האם אחד או יותר מהכיוונים עשויים לשרת אתכם.

פגישות עם סגל מרצים בפורום חד לאומי

עם חלק מהיחידות קיימנו מפגשי סגל בפורום חד לאומי. למרות העובדה כי כולנו מחויבים לעבודה משותפת, בזמנים של משברים אקוטיים אנשים גם זקוקים למרחבים הומוגנים ופחות קונפליקטואלים על מנת לשתף באופן חופשי במה שעל ליבם. מטרת המפגשים הללו היא גם לייצר חוסן, הפעם שמקורו בקבוצת הפנים, לאפשר פריקה של עול רגשי ומרחב בטוח לשיח שיש בו מאפיינים יותר פוליטיים.

פגישות עם סגל מרצים בפורום דו לאומי 

עם חלק מהיחידות במכללה נפגשנו בפורום מרצים דו לאומי על מנת לשתף באופנים השונים בהם הם חווים את אירועי המלחמה, ולהקשיב לאחרים. מפגשים מהסוג הזה מחזקים את החוסן צוותי, תחושת השותפות והביטחון של המרצים השונים. מפגשי הסגל הדו לאומיים מאפשרים גם לדון בקול רם ואף לקחת החלטות במסגרת הטרוגנית בדילמות ובהתלבטויות הקשורות במפגש העתידי עם סטודנטים באותה היחידה.

טיפול בסטודנטים ממשיכים (שנתון ב' ומעלה)

בחלק מהיחידות כבר נפגשנו עם סטודנטים ממשיכים בפורומים חד לאומיים (עם מנחה דובר השפה). קיימנו מספר מפגשים כאלה אשר יתרונם הבולט הוא היותם מרחב בטוח עבור שני העמים ובנית המדרגה הראשונה לקראת המפגש הדו לאומי.

בחלק מהיחידות התקיימו (או עתידים להתקיים) מפגשים דו לאומיים עם סטודנטים ממשיכים. אלה מתרחשים בדרך כלל כאשר ראש היחידה חש.ה כי קיים מסד דו לאומי בטוח ויציב שיכול להכיל גם דיונים בנושאים נפיצים יותר וגם שיתוף ברגשות מגוונים.

טיפול בסטודנטים בשנה א'

באופן גורף הפרדנו את הטיפול בסטודנטים שנרשמו לשנת הלימודים הבאה אך עדין לא התחילו ללמוד מהטיפול בסטודנטים ממשיכים. באופן עקרוני המלצנו על קשר אישי עם סטודנטים חדשים, ולא על מפגשים משותפים (לא בפורום חד לאומי ולא בפורום דו לאומי) אשר עוסקים ישירות בשאלת החיים המשותפים בצל המלחמה. עבור השנתון הזה הוצאנו גם הצעת מתווה למפגש זומי ראשון בפורום משותף, ואתם מוזמנים לעיין בו.

מפגשים וסדנאות פתוחות (מתעדכן)

ארסנל כלים וטיפים פדגוגיים רגשיים עבור המרצים (מתעדכן)

יוזמות בקמפוס ובסביבה

מנהרת הזמן

,קהילת בית ברל היקרה: סטודנטים וסגל מנהלי ואקדמי, בעבר ובהווה

בתקופה מורכבת זו חשוב לתעד את מה שעובר עלינו: רגעים של קושי, אבל ופחד, בצד התגייסות, התנדבות ותקווה.  צוות תוכנית 'מנהרת הזמן' מזמין אתכן.ם להעלות ולשתף חוויות אישיות מימים קשים והיסטוריים אלו. תהליך התיעוד משמעותי לאופן שבו נזכור וננציח אותם, ותורם לחוסן האישי והקהילתי. שלחו אלינו קטעי טקסט, תצלומים מייצגים, קטעי עדות וסרטונים. החומרים יתפרסמו באוסף יעודי באתר 'הזכרונות שלנו' המוקדש לתיעוד חיי המכללה ואנשיה.

ניתן להעלות ישירות לאתר 'הזיכרונות שלנו'. 

או לשלוח למייל שלנו timetunnelbeitberl@gmail.com או לוואטסאפ של שלי 0507137132   נשמח גם לסייע לכם בתהליך התיעוד - מראיון קצר מוסרט ו/או ניסוח טקסט - פנו אלינו!