Kennismaken met badminton?

Wedden dat jij tijdens de vakantie wel eens een ‘pluimpje’ hebt geslagen? Meestal is het doel de shuttle zo lang mogelijk in de lucht te houden. Goed naar je maatje toeslaan en tellen maar. Nog niet zo makkelijk, want negen van de tien keer waait het en ren je je rot. Dikke pret natuurlijk om toch te proberen de honderd te halen! In het ‘echte’ badminton gaat het er behoorlijk anders aan toe. Je maatje is tegenstander geworden. Je moet nu juist proberen de shuttle aan de andere kant op de grond te krijgen. Een kwestie van goed kijken en mikken over het net en tussen de lijnen. En ook nu ren je je rot! Maar dan omdat het veld veel groter blijkt te zijn dan je had gedacht. Eén voordeel. Het waait niet want je speelt binnen in de zaal.

Oh ja. Nog een voordeel. Je rent heel wat af dus je komt lekker fanatiek in beweging.

En oh ja, nog een. Je hebt ontzettend veel pret want badmintonnen is reuzegezellig.

En tot slot. Iedereen kan het leren! Ook jij!

Badminton, wat een gave sport!

  • Badminton is een van de snelste sporten ter wereld. De hoogste snelheid die een shuttle tijdens een topwedstrijd ooit heeft behaald, was maar liefst 421 km/uur. Je moet dus snel over korte afstanden bewegen.
  • Badminton is een tactische sport. Korte en lange slagen wisselen elkaar voortdurend af. Een ‘clear’ diep in het veld, een ‘dropshot’ kort achter het net.
  • Als speler moet je lichtvoetig en wendbaar zijn.
  • Badminton is een conditiesport. In een single over drie sets word je behoorlijk aan het werk gezet. Je ziet letterlijk alle hoeken van het veld, buigend en strekkend om die shuttle nét boven de grond toch nog te pakken.
  • Badminton is een gezellige sport waarin veel wordt gelachen, omdat je elkaar om de beurt te slim af bent.
  • Badminton is een gave sport. Op welk niveau je het ook doet.

Badminton is een fantastische sport!

Wil jij weten hoe fantastisch?

Kom dan op een van onze vaste donderdagavonden naar de sporthal en sla eens een ‘pluimpje’ mee! Probeer rustig of badminton in de zaal iets is voor jou. Rackets zijn er voldoende en shuttles ook. Neem je buurvrouw of buurman mee. Dat is dubbel zo leuk.

Wij heten je van harte welkom en maken je wegwijs.

Vragen over de vereniging of over de speelavonden zijn altijd mogelijk. Je kunt ze stellen via de email bchoogerheyne@hotmail.com of telefonisch (zie contactnummer onderaan deze pagina).