buitenhuisje & buiten leven

'Aan de Linde'

Overnachten in landelijke omgeving

Buitenhuisje

Van harte welkom in onze Buitenhuisje 'Aan de Linde'. Landelijk gelegen in Slijkenburg. Met 34 inwoners is Slijkenburg het kleinste dorpje van Weststellingwerf, maar wel met een roemruchte geschiedenis. In 1672 werd er namelijk een schans van de Friese waterlinie gebouwd, die het hele dorp omsloot. Deze schans diende ter verdediging van de aanvoerroute van Fryslân richting Leeuwarden, tegen de oprukkende troepen van de bisschop van Münster. Het was echt vestingstadje dus!

Je kunt bij ons genieten van een prachtig uitzicht over de landerijen en serene rust. Met mooi weer is zwemmen in het riviertje de Linde een weldaad. Wil je uit eten? Dat kan onder andere in het nabijgelegen Kuinre of Schoterzijl. Uitgebreid boodschappen doen kan in Lemmer, Wolvega of Emmeloord.

Ons buitenhuisje ligt op nog geen 3 km afstand van het Kuinderbos, waar je fantastisch kunt paardrijden, mountainbiken, wandelen en fietsen. De paden zijn goed onderhouden en er is ruime, gratis parkeergelegenheid. Van massatoerisme is hier nog geen sprake. 

Voor bezoekers die hun paard of pony meenemen bieden wij begeleiding aan bij buitenritten. Heb je nog niet zoveel (buiten-) rijervaring en wil je op je eigen paard of pony het bos in? Wij gaan graag met je mee, de paden in het bos zijn geschikt voor een begeleider met een mountainbike, de routes voor ruiters en mountainbikers liggen over het algemeen naast elkaar!