balanz & groei

yoga & massage

Achtergrond

In 1984 heb ik het diploma MBO-Activiteitenbegeleiding gehaald en in 2006 een certificaat ontvangen voor een bijscholing dagbestedingscoach om aan de nieuwe ontwikkelingen op dit gebied te voldoen.

In 1996 het diploma voor BOCAM therapeut gehaald aan de Academie voor chi-therapie van het CNGO. Een praktische opleiding, waarbinnen de eeuwenoude kennis van de chinese gezondheidsfilosofie wordt gecombineerd met Westerse inzichten.


Aan de Academie voor Traditionele Chinese Geneeswijze Qing-Bai in 1997 het diploma basisvakopleiding gehaald en in 2000 het diploma Tui Na therapy (massage).


Tussen 1990 en 2009 aanvullende bijscholingen en lessen gevolgd, waaronder Shiatsu en Do-in cursus, T’ai Chi lessen en een workshop Chi Running.


Vanaf 2012 zijn er nog andere vormen van bewegen, massage en persoonlijke groei op mijn pad gekomen, o.a. RETTA training, Gupta Amygdala retraining, meditatie cursus/lessen, mindfulness training en yogatraining/lessen.


In 2016 het diploma Sportmassage gehaald via IVS (lid van de beroepsvereniging BMS).


Sinds mei 2018 Do-In Yoga docent.

Diploma Do-In Yoga Basic Teacher en Kwalificatie Do-In Kids (Do-In Kids teacher) ontvangen van Do-In School (Claudia Heijdel).


Bijscholing Yoga Nidra (certificaat 25 januari 2019) van Raja Yoga Opleiding (Annemiek Latour - Yoga Charya).