Sprekers

PARALLELSESSIES RONDE 4

MIDDAG 15:30-16:00

JOCHEM VAN DEN BERG

De Speld

TIJDSTIP: 15:30-16:00

De Speld: wie kent het niet?

Met meer dan 650.000 likes op Facebook en ruim 200.000 volgers op Instagram is het online nieuwsplatform De Speld niet meer weg te denken. U kent De Speld ook wel als dé satirische nieuwssite met een kritische blik op de politiek, het dagelijkse leven en alles daar tussenin. Ze zijn niet alleen erg actief op social media, zo maken boeken, video's, live programma's en schrijven voor de Volkskrant. Hoe is De Speld zó succesvol geworden? Jochem van den Berg, oprichter van De Speld, gaat jullie hier meer over vertellen!

Over de spreker

Jochem van den Berg richtte in 2007 de satirische website De Speld op, samen met Melle van den Berg (geen familie). Hij studeerde toen nog filosofie en religiestudies, maar is na zijn afstuderen full-time hoofdredacteur van de satirische website.

JOS WABEKE

Brandspanking

TIJDSTIP: 15:30-16:00

Deze sessie wordt aangeboden door beroepsvereniging City of Imagineers

Addressable tv voorbij, de commercials van de toekomst

We verkennen het huidige en toekomstige medialandschap waar data niet alleen bepaalt wie welke advertentie te zien krijgt maar ook hoe data commercials inhoudelijk zal veranderen.

OVER DE SPREKER:

Jos, cmd-er van weleer, werkt ruim 10 jaar in postproductie en vfx aan nationale en internationale reclame campagnes voor online en tv. Met zijn ict achtergrond werkt hij aan technologische innovatie op het gebied van postproductie en video communicatie. Een spannend nieuw veld waar automatisering, data en postproductie samenkomen.

Brandspanking is een Bredase(!) commercial postproductie studio gedreven door technologie. Ze werken er aan visual effects voor tv commercials, online campagnes en verzorgen video personalisatie met hun unieke dynamische video platform, Canvas. Check hun werk op

ELIAS HUWAË & SANDER HOOGVLIET

Goedzooi

TIJDSTIP: 15:30-16:00

Deze sessie wordt aangeboden door beroepsvereniging City of Imagineers

Bouw relaties, geen dingen.

Een interactieve sessie over hoe de wereld in verandering is en hoe Goedzooi hier als creatief bureau op inspeelt. Hoe bouw je relaties met je doelgroep? Hoe zorg je ervoor dat een boodschap zo aantrekkelijk is dat je niet alleen ‘verkoopt’ maar ook een langdurige fanbase opbouwt met je doelgroep? Van push-boodschappen naar pull en alles wat daarbij komt kijken.

We vertellen je over beleving en hoe je dat inzet, zowel online en offline.

Over de sprekers

Elias Huwae, Creatief de Baas! en medeoprichter van Goedzooi. Sander hoogvliet, Toekomst de Baas! en medeoprichter van Goedzooi. We zijn een Creatief bureau in hart, nieren en de grootste teen. Bouwt relaties, geen dingen.

Doen we met gave belevingen, rete sterke campagnes en co-creatie (want <3). Alles vanuit onze visie Alleenmaarliefde. Omdat we geloven dat deze wereld een beetje liefde mist. En is dat cliché? Zeker niet! Want dat is niet álleen knuffelen en peace roepen, maar vooral mooie dingen maken voor fantastische mensen en merken (ohja, plus onze voorliefde voor partypoppers).

TWAN TIMMERMANS

Logeion

TIJDSTIP: 15:30-16:00

Deze sessie wordt aangeboden door beroepsvereniging Logeion

Play the game! Trends van morgen

De Logeion Trends trekken elke twee jaar veel aandacht en worden in veel strategische communicatieplannen als vertrekpunt genomen. Maar hoe moet een goede trend zijn? Cool & flitsend of juist duurzaam & robuust? En mag je zeggen dat twitter lijkt op de stencilmachine of muurkrant uit de sixties, of doe je alleen mee als je online inmiddels hebt ingeruild voor anyline? Er is maar één manier om dat te ontdekken, vindt communicatiestrateeg Twan Timmermans: play the game! Dompel je erin onder, doe geen twee keer hetzelfde en kijk wat wérkt. Schrijf je in en ontdek op 25 april alvast de Trends van volgend jaar.

Over de spreker

Twan Timmermans werkt als communicatiestrateeg en woordvoerder voor gemeenten en bedrijven. Momenteel voor het college van B&W in Zwolle. Hij is lid van de Adviesraad Programmering en Trends van Logeion. Logeion is de op één na oudste beroepsvereniging voor communicatie ter wereld. Met ruim vierduizend leden draagt Logeion al zeventig jaar bij aan vernieuwing van het vak. Studenten betalen een kwart van de normale contributie, vijftig euro.

PIM VERRAS

PauwR

TIJDSTIP: 15:30-16:00

Deze sessie wordt aangeboden door CommunicatieClub Bourgondië

Hoe bedrijven mediabudget verspillen en hoe jij dat (later) kunt voorkomen!

Het is een bekende quote: De helft van je marketinguitgaven is weggegooid geld; je weet alleen niet welke helft. Maar klopt dit wel? Een sessie over de (on)meetbaarheid van marketingsucces anno 2019.

Over de spreker

Pim Verras is digital marketeer bij PauwR en werkt voor inspirerende klanten zoals Hero, Expert, Duvel Moortgat en Sligro. PauwR helpt organisaties om succesvol de transformatie te maken naar digitaal adverteren. Onze aanpak resulteert in minder verspilling van mediabudget en betere resultaten van hun campagnes.

GERBEN BAAIJ

Dordrecht Marketing

TIJDSTIP: 15:30-16:00

De zin en onzin van citymarketing

Citymarketing is hot. Grote en kleine steden en gemeenten proberen zichzelf met een brede, integrale marketingaanpak te positioneren als een aantrekkelijke plek voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Citymarketing is geen doel maar een middel. Hoe zet je dat middel in, wat werkt en wat niet? Het gaat om het vinden van evenwicht tussen creativiteit, realiteitszin, ambitie en doorzettingsvermogen en om samenwerking en identiteit. Welke rol speelt communicatie in citymarketing? Wat kun je met digitale communicatie, en -niet te vergeten- wat niet?

En waarom hangt daar een tegeltje met ‘de ontvanger is de norm'?

Over de spreker:

Gerben Baaij is een ervaren en gedreven citymarketeer, inleider en dagvoorzitter. En soms een tikje eigenwijs. Hij is directeur van Dordrecht Marketing en verantwoordelijk voor de citymarketingstrategie en aanpak van de stad. In 2018 won Dordrecht voor de tweede keer de Nationale Citymarketing Trofee; de stad werd in 2019 Evenementenstad van het Jaar. Hij is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Citymarketing en bestuurslid en medeoprichter en bestuurslid van het Netwerk Citymarketing Nederland.

YANNICK BOERS

Boldly-XR

TIJDSTIP: 15:30-16:00

Deze sessie wordt aangeboden door Studievereniging Bold

Waarde toevoegen met Augmented Reality

Augmented Reality wordt groot, heel groot. Met drijvende krachten in software zoals Apple, Google en Facebook en ondertussen miljarden ondersteunde smartphones in de handen van consumenten wordt deze tool heel waardevol.

Maar hoe voegt Augmented Reality waarde toe, wat gebeurt er in deze ruimte? En hoe pluk je hier als bedrijf de vruchten van? In deze sessie krijg je inzicht in Augmented Reality Anno 2019.

Over de spreker

Yannick Boers is managing director bij Boldly-XR. Een label van Handpicked Agencies dat bedrijven helpt te presteren, onderscheiden en evolueren met behulp van Augmented en Virtual Reality, 360 media en interactieve installaties.

Volg ons op social media voor actuele updates!