Sprekers

PARALLELSESSIES RONDE 3

MIDDAG 14:30-15:00

RIK VERHALLE

Eindhoven365

TIJDSTIP: 14:30-15:00

Influencer Marketing 'Another City Trip'

Another Citytrip is een campagne van citymarketingorganisatie Eindhoven365 om de stad als toeristische bestemming op de kaart te zetten. De campagne richt zich in 2018 specifiek op Belgische influencers met een internationale achterban. In totaal 16 influencers zeiden 'ja' op een mystery city trip van 48 uur. Pas tijdens de reis werd de eindbestemming bekendgemaakt, waarop een op maat gemaakt programma volgde voor de influencers en hun partners. De ene verrassing volgde de andere op: bij aankomst in de stad, het hotel en de hotelkamer en van de cocktail tot in de restaurants, de geselecteerde en ingerichte winkels alsmede tijdens de tours door de stad.

OVER DE SPREKER:

Zijn passie voor Eindhoven is nu zijn werk. Rik startte als stadsgids in het designhoofdstad van Nederland en deze passie groeide uit tot iets groters. Nu maakt hij de wereld warm voor Eindhoven door influencers in te zetten als onderdeel van de marketing mix van Eindhoven en heeft hij diverse succesvolle Influencer campagnes geleid.

LINSAY VAN DER LINDE

Scooperz

TIJDSTIP: 14:30-15:00

Love brands creëren op social media - Hoe wij jou online manipuleren

Ben jij reclame ook zo beu? Of zie je het al niet meer? Niet gek, doordat je zoveel marketing impulsen op een dag consumeert ben je inmiddels getraind in het negeren van. Maar hoe zorgen wij als social media bureau er dan voor dat onze merken opvallen, hun community behouden en jij stiekem tóch de producten koopt? We nemen je mee in onze aanpak en laten je zien hoe we online en via het kleine scherm manipuleren. Note: na deze sessie kijk je nooit meer hetzelfde naar merken op social media;)

OVER DE SPREKER:

Met haar 25 jaar heeft ze al 2 nominaties van de Beste Social Media Awards ontvangen maar veel belangrijker vindt ze de resultaten die haar klanten behalen. Hoe ze mensen verleidt op kanalen als Instagram, Facebook, LinkedIn en YouTube vertelt ze tijdens deze workshop aan jullie.

SAMET YILMAZ

Handpicked Agencies

TIJDSTIP: 14:30-15:00

Deze sessie wordt aangeboden door beroepsvereniging City of Imagineers

Een eigen stemgeluid ontwerpen met AI

Bedrijven die voice-apps en andere spraakgestuurde toepassingen ontwikkelen, lopen tegen een interessante uitdaging aan. Is er een schaalbaar stemgeluid te ontwikkelen dat past bij het merk? Een computer geautomatiseerd laten spreken met iemands stem is betrekkelijk dichtbij.

Over de spreker:

Ik ben technisch eindverantwoordelijk voor innovaties binnen Handpicked Labs. Binnen Handpicked Labs hebben we als doel innovaties tastbaar en zichtbaar maken voor onze klanten. Dit doen we door innovatieve thema’s te definiëren en rondom deze thema’s onderzoeken te doen en prototypes te bouwen. Handpicked agencies bestaat uit digital agencies in Breda en Eindhoven. Binnen onze labels worden specifieke kennis en relevante ervaring optimaal benut. Met experts in strategie, design, development, e-commerce, mobile, VR en online marketing helpen we organisaties digitaal te innoveren. Samen zorgen we voor de beste aanpak.

TWAN TIMMERMANS

Logeion

TIJDSTIP: 14:30-15:00

Deze sessie wordt aangeboden door beroepsvereniging Logeion

Play the game! Trends van morgen

De Logeion Trends trekken elke twee jaar veel aandacht en worden in veel strategische communicatieplannen als vertrekpunt genomen. Maar hoe moet een goede trend zijn? Cool & flitsend of juist duurzaam & robuust? En mag je zeggen dat twitter lijkt op de stencilmachine of muurkrant uit de sixties, of doe je alleen mee als je online inmiddels hebt ingeruild voor anyline? Er is maar één manier om dat te ontdekken, vindt communicatiestrateeg Twan Timmermans: play the game! Dompel je erin onder, doe geen twee keer hetzelfde en kijk wat wérkt. Schrijf je in en ontdek op 25 april alvast de Trends van volgend jaar.

Over de spreker

Twan Timmermans werkt als communicatiestrateeg en woordvoerder voor gemeenten en bedrijven. Momenteel voor het college van B&W in Zwolle. Hij is lid van de Adviesraad Programmering en Trends van Logeion. Logeion is de op één na oudste beroepsvereniging voor communicatie ter wereld. Met ruim vierduizend leden draagt Logeion al zeventig jaar bij aan vernieuwing van het vak. Studenten betalen een kwart van de normale contributie, vijftig euro.

DAAN VAN OPLOO

JEFFREY GOOSSENS

YHEP!Media

TIJDSTIP: 14:30-15:00

Hoe wij water laten branden

Van twee afgewezen havo studenten kropen wij zo op naar succesvol ondernemer. Wij ontdekten hoe belangrijk het is om de juiste mensen om ons heen te verzamelen, (digitale) communicatie te gebruiken om klanten te overtuigen en mee aan bord te krijgen en onze business op te bouwen tot waar hij nu staat. Wij denken anders en voor onszelf. Daarom leven wij onze droom.

Over de sprekers

Wij zijn Daan van Oploo en Jeffrey Goossens van YHEP! Media. In 2017 kregen wij het ambitieuze plan om stage te gaan lopen in onze eigen onderneming.

Binnen MBO Nederland was dit nog nooit gedaan, maar wij waren overtuigd dat het ons zou gaan lukken.

In Februari 2018 hadden we het voor elkaar; als eerste MBO studenten, runden wij ons eigen - ondertussen succesvolle - bedrijf waarin we onze eindstage deden. Sinds augustus 2018 zijn we afgestudeerd en is ons bedrijf gegroeid van een ambitieus plan, naar een fulltime baan.

MARTIJN VAN MEEL

 Greenhouse

TIJDSTIP: 14:30-15:00

Hoe data & tech de reclame wereld blijvend verandert

Merken moet vechten om aandacht bij een steeds argwanender publiek. Hoe zorg je ervoor dat je oprechte aandacht verdiend? Hoe kunnen data & tech je daar ontzettend bij helpen? Ik ga vertellen hoe we bij de Greenhouse dynamische campagnes opzetten met behulp van Marketing Stitching voor onze klanten. Ik leg dit uit door het laten zien van een aantal cases van oa Stage Entertainment, Volvo en Eneco.

Over de spreker

Ik word gelukkig van slimme, innovatieve, elegante en buitengewoon presterende campagnes die op het snijvlak zitten van design, data en techniek. Bij de Greenhouse bedenken en ontwikkelen we innovatieve digitale campagnes voor oa. Volvo, Dela, Vodafone, Volkswagen, Kruidvat,. Eneco en Randstad.

Greenhouse is a brand & performance agency with over 500 experts in data, media, creative and tech.

THIJS EERENS

 Games-XL.com

TIJDSTIP: 14:30-15:00

Is “flipperen met de deuren”, digitale communicatie?

Een presentatie over hoe ThijsEerens.com is ontstaan, hoe het is gegroeid en waarom het nu tijd is voor Games-XL.

Toen Thijs Eerens in 2005 naar de Kamer van Koophandel ging om zich in te schrijven als bedrijf dat Interactieve Installaties ging maken voor festivals, evenementen, beurzen en expositie’s bleek er geen “hokje” te zijn waar dit in paste. Zoiets bestond toen gewoonweg nog niet.

Flipperen met de deuren van een auto om Pinball te spelen? Het was te commercieel voor kunst en te creatief voor een kermis.

Nu, 14 jaar later, doet Thijs nog precies hetzelfde. Het enige verschil is dat bedrijven tegenwoordig niet alleen maar ergens zichtbaar willen zijn, ze willen mensen een experience bieden. Ze willen de bezoekers een actieve rol geven en iets laten ervaren waarover na het evenement nóg gesproken wordt.

En zo is die interactieve installatie van 14 jaar geleden een vorm van digitale communicatie geworden. Een reden om ThijsEerens.com uit te breiden en een nieuwe naam te geven; Games-XL.com.

Over de spreker

Thijs Eerens is een creatieve technoloog. Na zijn studies Electrical Engineering in Roermond, Industrial Automation Technology in Utrecht en Mediatechnologie aan de Universiteit van Leiden is hij gestart met het bouwen van interactieve installaties. Vanaf 2008 released Thijs jaarlijks games op Lowlands. Van Duck Hunt XL tot en met Space Invaders.

Games-XL.com is opgericht door Thijs Eerens en Ruud Tjepkema. Het medialab bevindt zich in Roermond en het kantoor in Rotterdam.

Volg ons op social media voor actuele updates!