Sprekers

PARALLELSESSIES RONDE 2

OCHTEND 11:05-11:35

NICO VERHEIJDEN

DAVID

TIJDSTIP: 11:05-11:35

The power of purpose

Waarom de bedoeling van je organisatie zo belangrijk is in het digitale tijdperk.

Dat de invloed van digitalisering groot is behoeft geen uitleg meer. Maar hoe ermee om te gaan als organisaties nog al te vaak. Purpose lijkt het toverwoord om in deze tijd van extreme transparantie het antwoord te bieden. In de presentatie verkennen we waarom purpose op dit moment zo omarmd wordt en vervolgens hoe je er met je merk mee aan de slag kunt. We verbinden theorie en praktijk waarbij dit keer niet de bekende Apple en Starbucks voorbeelden gebruiken maar cases van dichterbij uit de eigen keuken van merkmanifestatiebureau David.

OVER DE SPREKER:

Nico is een ervaren professional in het marketing- en communicatie vak, zowel in een rol als ondernemer als in een rol als adviseur. Hij is gefascineerd door wat het je oplevert als je je als merk op een goede manier weet te manifesteren, zowel intern als in een veranderende markt. Hij heeft de afgelopen jaren verschillende grote organisaties geholpen de vertaalslag te maken van strategie naar merk, communicatie en gedrag. Nico is analytisch sterk en werkt en communiceert met een aanstekelijk enthousiasme waarmee hij alle lagen van een organisatie weet te raken.

SASCHA VISSER

Fish to Fish 
Media BV

TIJDSTIP: 11:05-11:35

YouTube branding X merken

In mijn sessie zet ik graag uiteen hoe de samenwerking is gestart tussen Mastermilo82 en mijn bedrijf Fish to Fish Media. Het is een samenwerking waarbij wij de organische groei van het Youtube kanaal ontwikkelen en in samenwerking met bedrijven het kanaal relevant houden en de groei in stand houden. Samenwerkingen met bedrijven om de organische en financieel groei lineair te behouden.

OVER DE SPREKER:

Sascha Visser. Begonnen als acteur, verder gegaan als presentator en uiteindelijk een productie bedrijf gestart dat zich met name richt op videocontent voor bedrijven of online platformen.

DILARA KARA

EnoRm.

TIJDSTIP: 11:05-11:35

Deze sessie wordt aangeboden door beroepsvereniging City of Imagineers

Sterk merk? Vertel het!

Als digital agency werken we voor merken. Merken waar jij als consument voor kiest of mee te maken hebt. Maar weet je ook waarom je dat doet? Wat zorgt voor die bepaalde voorkeur? Prijs en kwaliteit zijn veel te achterhaald. Het gaat veel verder dan dat. Misschien zelfs zonder dat je het doorhebt.

Je moet jezelf daarom onderscheiden van de concurrentie. Opvallen. Bij jezelf blijven. Maar hoe ‘the hell’ doe je dat dan?!

Over de spreker

Als marketeer bij EnoRm houd ik me bezig met marketing in de breedste zin van het woord. Het leukste aan mijn werk? Bezig zijn voor merken. Wat zeg ik: mét merken. Samen met de allerleukste collega’s weet ik als geen ander hoe het is om een verlengstuk te zijn van onze klanten. Super gaaf is dat. Ieder merk is namelijk weer anders. Heeft een andere kijk, ander doel of ander vraagstuk. En dus onze strategie ook. Ik vertel je alles over onze aanpak!

NIEK DE JONGE

Inbeeldtaal

TIJDSTIP: 11:05-11:35

Deze sessie wordt aangeboden door studievereniging Comm.on

Laaggeletterdheid in een digitaal tijdperk

Het is niets nieuws dat laaggeletterdheid een probleem is binnen Nederland. Steeds meer mediakanalen brengen artikelen uit over het fenomeen. Informatie is overal te vinden, maar oplossingen en innovaties zijn schaars of kleinschalig.

Over de spreker

Niek de Jonge is een 4e jaars Communicatie & Multimedia design student die sinds anderhalf jaar een passie heeft voor het onderwerp. In deze tijd heeft hij een halfjaar onderzoek verricht, die hij nu toepast in zijn afstudeerstage. Ook heeft hij in deze periode een aantal inzichten en ‘oplossingen’ die de communicatieproblemen kunnen verlichten.

Dus wil je tips en tricks over efficiëntere communicatie naar laaggeletterden, innoveren binnen het onderwerp of gewoonweg meer informatie opdoen over laaggeletterdheid: be there!

JEROEN DAVIDSE

Avans Hogeschool

TIJDSTIP: 11:05-11:35

Deze sessie wordt aangeboden door Avans Hogeschool

De visuele wereld door een grijze bril

Geen grijs verhaal, geen handicap maar een uitdaging voor het leven waarin niet alles zwart-wit is!

“Ga jij audiovisuele vormgeving studeren? Hoe dan?” Die reactie heb ik vaak gekregen voordat ik in 2005 startte aan deze opleiding op De Eindhovense School.

Nu 14 jaar later ben ik dagelijks bezig met beeld en is het maken van video mijn grootste passie. Een passie die ik door heel mijn carrière mee heb genomen en toegepast. Van cameraman tot editor en van grafisch ontwerper tot drone piloot.

In een wereld die meer dan ooit draait om digitale communicatie en met meer dan 700.000 mensen in Nederland, waaronder ikzelf, met een vorm van kleurenblindheid, is het bijzonder te noemen dat hier bijna geen rekening mee wordt gehouden. Heb je Google Maps wel eens gezien in grijstinten? Het boek 50 tinten grijs is er niks bij. Kleurenblinden gebruiken hun smartphone ook gewoon om te navigeren en om over Instragram te swipen.

Ik neem je mee in mijn verhaal, frustraties, verbazingen en simpele oplossingen.


ALEX SCALE

BAS PLOEG

Greenhouse Group

TIJDSTIP: 11:05-11:35

Deze sessie wordt aangeboden door CommunicatieClub Bourgondië

Augmented Reality: A bridge between the digital and real world.

Door Augmented Reality wordt de scheidingslijn tussen onze echte wereld en de digitale steeds kleiner. Van het tastbaar maken digitale objecten tot het plaatsen van een mooie snor op je hoofd, AR biedt een brede verrijking van onze belevingswerelden. Op platformen zoals Snapchat en Facebook gebruiken miljoenen mensen per dag Augmented Reality. Er vindt een transitie plaats in onze manier van communiceren. Daarnaast zijn alle grote tech-bedrijven zwaar aan het investeren om de strijd voor de eerste c onsumer-ready AR-bril te winnen. Hebben we in de toekomst nog wel fysieke winkels? En gebruiken we onze computerschermen nog? In deze sessie nemen we je mee naar wat AR is, wat je er mee kan doen, en waar het in de toekomst heen gaat.

Over sprekers

Bas Ploeg is werkzaam als Head of Innovation Labs bij de Greenhouse Group, een overkoepelende organisatie voor verschillende innovatieve bedrijven in het digitale speelveld. Binnen Labs wordt in multidisciplinaire teams onderzoek gedaan naar exponentieel groeiende technologieën. Denk aan technologieën als Augmented Reality, (Creatieve) Kunstmatige Intelligentie, Blockchain en Virtual Personal Assistants

Alex Scale, 3D designer bij WeAreBlossom onderdeel van Greenhouse. Experimenteert graag in nieuw media waaronder AR en VR. Na het afstuderen met een VR project aan de HKU is hij nu vol op bezig met het ontwikkelen in AR social waar een focus ligt op het betrekken van de gebruiker in de gehele experience.

DIEDE VENDRIG

Studio ST&T

TIJDSTIP: 11:05-11:35

Wat kan je allemaal ontdekken door in het brein van de consument te kijken?

Ga mee op een reis door de wereld van Neuromarketing. Diede onthult hoe je hersenwetenschap, psychologie en biometrics kan inzetten om meer breinvriendelijke websites, verleidende advertenties en overtuigende winkels te maken.

Bij ST&T houden we van een praktische aanpak. Ik vertel hoe je marketing effectiever kan maken door het gebruik van innovatieve onderzoeksmethodes. En hoe wij dagelijks psychologie en de meest recente gedragswetenschappelijke inzichten toepassen. Mis het niet!

Over de spreker

Na de middelbare school was de keuze voor psychologie snel gemaakt. Diede wilde begrijpen hoe mensen in elkaar steken, en waarom ze doen wat ze doen. En juist die kennis past ze dagelijks toe. Met veel plezier en een lach rijdt ze door het land en overtuigt ze iedereen die het maar wil horen van de kracht van Neuromarketing.

Volg ons op social media voor actuele updates!