Sprekers

PARALLELSESSIES RONDE 2

OCHTEND 11:05-11:35

Marnix van Gisbergen

Professor Digital Media Concepts

TIJDSTIP: 11:05-11:35

Marnix van Gisbergen

Marnix van Gisbergen (1974) is professor ‘Digital Media Concepts’ (Breda University of Applied Scienced). In zijn onderzoek richt Marnix zich op het helpen van merken bij het realiseren van een virtual reality-strategie gebaseerd op mediaconnectiviteit. Samen met een internationaal team van media-onderzoekers en game-ontwikkelaars is Marnix betrokken bij (internationale) projecten op het gebied van virtual reality en transmedia. Als onderzoeksdirecteur van een onderzoeksbureau en jeugdbedrijf was hij verantwoordelijk voor mediagerelateerde onderzoeksprojecten voor meer dan 50 merken (o.a. RTL, MTV Networks). Zijn ervaringen zijn verwerkt in vele (inter)nationale publicaties en lezingen.

OVER DE SPREKER:

Marnix gaat aan de hand van Virtual Reality projecten (o.a. voor Aegon, Heinz, Sanoma Media, Novadic Kentron, Schola Medica, Thermo Fisher, Samsung, Sony, Omroep Brabant, Chronosphere, VodafoneZiggo) in op de vraag: What makes Virtual Reality different from other media and how can I use it to engage my (potential) audience? Na de lezing kan je VR in een breder media strategie plaatsen en ben je in staat een weloverwogen keuze te maken om VR wel of niet in te zetten.

Job van der Zon

Sportjournalist, Documentaire maker en Presentator

TIJDSTIP: 11:05-11:35

Job van der Zon

Job van der Zon is een Nederlandse sportjournalist, documentairemaker en presentator. Hij maakte in 2019 ondermeer een vierluik over Team Jumbo-Visma, de grootste wielerploeg van Nederland. De serie is in Nederland te zien op Videoland en was ook in België, Italië, Frankrijk en Japan op tv te zien. Hij kreeg een unieke kijk in de wereld van het wielrennen en kreeg toegang tot alle plekken die normaliter verboden terrein zijn voor camera's, zoals de rennersbus, hotelkamers en de ploegleiderswagen.

OVER DE SPREKER:

Wat is het verhaal achter de documentairereeks? Hoe heeft hij dit opgezet? En welke media hebben ze gebruikt om dit uit te zetten? Job van der Zon werkt bij Southfields, dit is een content productiebedrijf in Amsterdam. Van der Zon zal meer vertellen over welke contentstrategie hier onder andere gebruikt wordt.

Jan-Willem Stegeman

Product Owner

TIJDSTIP: 11:05-11:35

Tech & Touch bij Randstad

Nieuwe, digitale HR-oplossingen ontwrichten de arbeidsmarkt doordat ze de manier waarop mens en werk elkaar vinden drastisch veranderen. Grote bedrijven als Randstad ervaren dan ook een grote Digital Impact in hun manier van werken. Randstad gebruikt deze Digital Impact in zijn voordeel met een nieuwe Tech & Touch strategie. Innovaties zoals deze zorgen voor een verbeterde dienstverlening met slimmere, simpelere en efficiëntere processen. Innovatieve Tech gebruiken die hun persoonlijke Touch mogelijk maakt. Dit alles is mogelijk door medewerkers de digitale tools in handen te geven om de vertrouwde en persoonlijke manier waarop Randstad denkt en werkt te verbeteren.

OVER DE SPREKER:

Jan Willem Stegeman is Product Owner van een HR IT team van Randstad Groep Nederland. Als Product Owner van HR zorgt hij ervoor dat aanpassingen met de hoogste waarde voor de eindgebruiker én bedrijf worden gerealiseerd. Hij heeft van dichtbij de transformatie gezien van papieren inschrijfkaarten van uitzendkrachten tot de huidige automated matching en Machine Learning mogelijkheden.

Volg ons op social media voor actuele updates!