Sprekers

PARALLELSESSIES RONDE 1

OCHTEND 10:05-10:35

KOEN VERCAMMEN

Staarteters

TIJDSTIP: 10:05-10:35

Deze sessie wordt aangeboden door studievereniging Comm.on

Drie grote uitdagingen tussen nu en de kringloopwinkel 2020

Iedereen heeft een beeld bij de kringloopwinkel. Van goodwill initiatieven tot pandjeshuisachtige taferelen. Er is één gemene deler, alle winkels verkopen unieke producten. De kringloopwinkels en haar producten verdienen een centrale plek in Nederland, daarom introduceren wij: Staarteters.

Picture this: Eén centrale webshop om door de ‘one of a kind’ producten van de kringloopwinkels in Nederland te snuffelen, ideaal toch?

OVER DE SPREKER:

Ik ben een friskijker, dwarsdenker en ondernemer. Dat ondernemen doe ik vanuit mijn idealen. Daarom ben ik gestart met Staarteters. Naast Staarteters ben ik communicatieadviseur bij David, bureau voor merkmanifestatie. Bij David werk ik dagelijks samen met merken die goed zijn voor mensen. Als communicatieadviseur kan ik mijn ei kwijt in communicatie en strategie. Communicatie heeft veranderkracht. Ik geloof dat kleine duwtjes tot grote sprongen voorwaarts leiden. Strategie is keuzes maken. Ik werk nooit voor je, maar altijd met je. Ik word (tijdelijk) deel van je onderneming of concept. Ik denk en doe met je mee. Ik volg mijn hart en gebruik mijn hoofd.

RENE JANSEN

Winkwaves

TIJDSTIP: 10:05-10:35

Het sociaal intranet: spiegel van de organisatie en motor voor verandering

Een sociaal intranet maak heel transparant waar mensen mee bezig zijn, wat in de organisatie speelt en wat de daadwerkelijke sociale structuren (met hun krachten en hun pijnpunten) in de organisatie zijn. Dit effect wordt sterker naarmate medewerkers actiever hun kennis te delen, volgbaar samen werken en pro-actief bijdragen aan continue innovatie en verbetering. Een sociaal intranet wordt daardoor een “spiegel van de organisatie”. En voor sommige managers is dat best een schrik om in die spiegel te kijken! Vervolgens zien we dat het sociale intranet, door de transparantie en door het andere gedrag dat het triggert, ook een motor van verandering wordt. Waarmee organisaties kunnen groeien naar wendbare en lerende organisaties. René geeft in deze presentatie op basis van zijn praktijkervaring en zijn wetenschappelijke achtergrond inzicht, inspiratie en houvast voor de toekomst van samen werken en organiseren middels sociale technologie.

OVER DE SPREKER:

Rene is bij de UvA gepromoveerd op het gebied van online strategie, was visiting professor bij de University of Malaya en is oprichter en directeur bij Winkwaves

MEWAEL FITIWI

Dept

TIJDSTIP: 10:05-10:35

Marketing trends 2019: customer experience en meer

De ontwikkelingen op het gebied van creativiteit, technologie en data vinden in razend tempo plaats. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen en innovatieve communicatiemogelijkheden voor zowel consumenten als bedrijven. Om niet achter de feiten aan te lopen, maar juist voorop te lopen in deze nieuwe digitale realiteit, helpen wij je graag op weg.

Tijdens deze sessie ontdek je meer over de digitale trends die het jaar 2019 gaan kenmerken. Denk aan: chatbots en voice search. Maar het blijft niet bij trends, we maken ze ook praktisch door in te gaan op het volgende: hoe ziet de marketingafdeling van de toekomst eruit? Welke stappen neem je als bedrijf om voorloper te blijven? En welke rol heeft de customer experience hierin?

OVER DE SPREKER:

Mewael praat je er graag over bij. Als onderdeel van het digital marketing strategieteam, ontwikkelt en bewaakt hij digitale strategieën voor internationale en nationale klanten van Dept, zoals Royal Philips en Schiphol. Zijn doel is om creativiteit, paid media en data met elkaar te verbinden om zo de doelgroep te bedienen op het juiste moment, met de juiste content, op het juiste platform.

CHEYENNE TOET

Avans Hogeschool

TIJDSTIP: 10:05-10:35

Deze sessie wordt aangeboden door Avans Hogeschool

Beating the social algorithm

Het is voor bedrijven een hele strijd om met hun content gezien te worden. Naast content van andere organisaties zijn er nu ook hordes memes, kattenfilmpjes en challenges zoals de “Baby Cheese Challenge” of “the Triangle Dance” waar je als bedrijf tegenop moet boksen. Er is steeds meer sprake van een overload aan content. En dan hebben we het nog niet eens over het killer algoritme.

Social media zoals Facebook maken gebruik van een mysterieuze formule om te bepalen wat gebruikers in hun tijdlijn zien: Het algoritme. We worden door het algoritme steeds afhankelijker van interactie maar tegelijkertijd wordt engagement bait afgestraft. Als startende social media marketeer kan het dus een behoorlijke uitdaging zijn om het algoritme te verslaan. Hoe zorg je ervoor dat je content in de tijdlijn van zoveel mogelijk mensen terecht komt? Tijdens deze sessie vertel ik over de werking, de uitdagingen en de kansen van de social media algoritmes.

Over de spreker:

Social media is constant in verandering, dat is wat ik zo leuk vind aan mijn vakgebied. Wat vandaag een trend is, kan morgen weer passé zijn. Momenteel ben ik twee jaar werkzaam bij Avans Hogeschool als Community Manager. Ik hou bezig met contentmarketing, communitymanagement, webcare en online monitoring.

MARVIN PRANGER

Maglr

TIJDSTIP: 10:05-10:35

Deze sessie wordt aangeboden door SMC076

De impact van interactieve content

We worden in het huidige & luidruchtige digitale landschap zó overspoeld met content, dat wij als consument of potentiële klant veel eisen stellen aan waar, wanneer en hoe wij content consumeren. Maar hoe zorgen bedrijven er nu voor dat hun content niet alleen aantrekkelijk maar ook gelezen wordt? Tijdens deze sessie maak je kennis met de impact van interactieve content en waarom het een meerwaarde is voor elke marketing strategie om niet alleen de merkbekendheid maar ook de -betrokkenheid te vergroten.

OVER DE SPREKER:

Als Content Marketeer is Marvin zelf ook gek op ’snackable content’ en stilt hij zijn eeuwige honger door zijn tanden te zetten in de digitale trends en ontwikkelingen van zijn vak. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis en ervaringen als spreker en organisator van de Social Media Club Breda.

Met het platform van Maglr creëren we met en voor bedrijven visuele & interactieve content zoals online magazines, white papers, infographics, jaarverslagen en sales presentaties. Content dat leesbaar is op elk type device, de aandacht vasthoudt en de leeservaring versterkt. Men verandert van een passieve naar een actieve lezer. De gebruiker is actief betrokken met de inhoud, wat meer inzicht & waardevolle data terug geeft aan het bedrijf.

MAAIKE GULDEN

The Marketing Factory

TIJDSTIP: 10:05-10:35

Deze sessie wordt aangeboden door SMC076

Social media businesswise. Saai? Helemaal niet!

Studenten zijn dagelijks bezig met sociale media. Meestal alleen voor fun. Maar wat kun je met social media om te netwerken? Hoe zet je het in als je op zoek bent naar een stageplek of je eerste baan? Of misschien wil je wel je eigen business beginnen? Sociale media zijn krachtige tools om te netwerken en te laten zien welke expertise je in huis hebt.

In deze training leert Maaike Gulden je hoe je sociale media slim inzet voor je professionele loopbaan. Aan de hand van aansprekende voorbeelden neemt ze je mee in de zakelijke wereld van sociale media. Hoe zet je het in als professional om je profileren?

Over Maaike Gulden

Maaike Gulden is social media adviseur vanuit haar bedrijf The Marketing Factory. Daarnaast is ze gepassioneerd blogger, spreker en trainer. De afgelopen jaren heeft ze duizenden mensen socialmediawijs gemaakt en werkte o.a. voor organisaties zoals, Zorgbelang Brabant, Rabobank en Werkspot. Sociale media zijn krachtige tools om te netwerken en te laten zien welke expertise je in huis hebt. Haar passie voor sociale media deelt Maaike graag met anderen. Ze is auteur van de boeken ‘ Social Media in Zorg en Welzijn: dat zorgt beter’ en ‘Zakelijk twitteren voor gevorderden in 60 minuten’, medeoprichter van Social Media Club Breda en blogger voor Frankwatching.

DAAN VAN DEN EEDEN

Pageking

TIJDSTIP: 10:05-10:35

Deze sessie wordt aangeboden door beroepsvereniging City of Imagineers

The Future of Google

Tijdens deze parallelsessie starten we de tijdmachine en bekijken we hoe Google er over 5 jaar uit zou kunnen zien. Wat is de invloed hiervan op de manier waarop we online shoppen, websites ontwerpen en creatieve online campagnes opzetten? Stap in en we maken samen deze tijdreis!

Over de spreker

Als digital marketeer in hart en nieren gaat mijn hart sneller kloppen van kick ass websites en creatieve online campagnes. Het is dan ook heerlijk om dit iedere dag met een glimlach voor een kleurrijk portfolio aan klanten te mogen doen met ons online bureau Pageking.

Volg ons op social media voor actuele updates!