Sprekers

De eerste sprekers zijn bekend!

THIERRY GEERTS

Google België

TIJDSTIP: 09:15-09:50

Thierry Geerts is CEO van Google Belgium en Luxemburg en schreef het boek 'Digitalis'

De toekomst is digitaal, maar willen we dat wel?

De mens en de samenleving staan sceptisch tegenover de nieuwe digitale revolutie. We denken meteen aan het verlies van duizenden, misschien zelfs miljoenen jobs, met daarbovenop het verdwijnen van fysieke bedrijven en alles wat we tot dan hebben gekend. Maar niets is minder waar: die revolutie zal volgens Geerts zorgen voor meer veiligheid, jobs en zekerheid. We kunnen (en moeten) de wereld heruitvinden!

HUIB MODDERKOLK

Journalist 

TIJDSTIP: 11:50-12:20

Huib Modderkolk is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij is vaste gast bij De Wereld Draait Door, waar hij op begrijpelijke wijze vertelt over geheime diensten en digitalisering. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel en De Loep .

Het is oorlog maar niemand die het ziet.

Digitale oorlogsvoering speelt zich af buiten het zicht van bijna iedereen, terwijl het wel grote gevolgen kan hebben voor iedereen. Dat is het onderwerp van het boek "Het is oorlog, maar niemand die het ziet", geschreven door Huib.

OCHTEND

Bas Tietema (Tour de Tietema), Malou te Wierik (Buro Dertig), Johar Boonman (UCADEMY), Elja Daae (Auteur Super Social)

| meer info ronde 1 |

Marnix van Gisbergen (professor Digital Media Concepts), Job van der Zon (Southfields NL), Jan-Willem Stegeman (Randstad)

|meer info ronde 2 volgt |

Doortje Smithuijsen

Filosoof en journalist

TIJDSTIP: 13:40-14:15

Doortje Smithuijsen bekend van Mijn dochter de vlogger en heeft een boek geschreven: ‘Gouden Bergen’ dat in april uitkomt.

Een indringende blik in de wereld van influencers

Doortje Smithuijsen is filosoof en journalist. In april komt haar boek ‘Gouden Bergen’ uit, waarvoor ze een jaar lang verschillende influencers volgde in hun dagelijks leven. Ze wilde weten wat er schuilgaat achter de perfecte plaatjes op Instagram. Hoe is het om je leven in dienst te stellen van je digitale imago? En waar Doortje vooral achter wil komen: waarom willen deze vrouwen zichzelf zo graag online manifesteren? Waar komt die behoefte aan likes en volgers vandaan?

Hier zal Doortje Smithuijsen meer over gaan vertellen tijdens het congres.

GOVERT SWEEP

Maker van videoseries voor YouTube (online) & TV

TIJDSTIP: 16:15-16:50

Govert Sweep is 21 jaar oud en heeft een succesvol eigen YouTube kanaal met maar liefst 364.000 subscribers. Hij staat bekend om zijn avontuurlijke en spannende content, waarvoor hij de hele wereld over reist. Hij maakt series over verlaten locaties, spooktochten en doet aan urban exploring.

MIDDAG

Marvin Pranger (Maglr), Michel Verheem & Teun Habes (La Vuelta Holanda)

|meer info ronde 3 volgt |

Karsten van Broekhoven (Influencer / Content Creator), Jeroen Hillebrand (Moon Jelly), Robin Sweegers (SportsCloud)

|meer info ronde 4 volgt |