RONDE 2: 13:30-14:30 uur

PRESENTATIES

klik op rechtermuis knop en selecteer "opslaan als" om een presentatie te downloaden

Peter Sprenger

CEO Techonomy

Het digitale universum van de sport; vernieuwing in sportconsumptie!

Sportmarketing is digitaal geworden. Consumenten zijn sport anders gaan consumeren. Van 'sport in het weekend' is sport een 24/7 aanwezige industrie. Ons mediagebruik rond sport verandert snel. Millennials kijken anders sport dan Generatie X. En de generatie tot 18 jaar (Generatie C) gaat weer anders kijken. Een fundamentele verandering voor merken die actief zijn in sportsponsoring, maar ook voor sport-organsaties zelf. Wat verandert er, en hoe beïnvloedt dat de sponsoring in sport. Waar gaat de consument naar toe En wat doen merken als Red Bull, Rabobank of Energiedirect met deze ontwikkelingen?

Peter Sprenger

Peter Sprenger is oprichter van Techonomy en al lang betrokken in de sport. Hij is 10 jaar commissaris bij Sportmarketing bureau Triple Double en voorzitter van de Nederlandse Volleybalbond. Voorheen was hij nauw betrokken bij sportsponsoring vanuit zijn rol in de directie van Nashuatec/Ricoh. Hij is auteur van ‘De iPad-economie' (2014) en als docent verbonden aan een tweetal internationale MBA opleidingen. Zijn bedrijf Techonomy houdt zich bezig met digitale innovatie voor bedrijven, het bedrijf is o.a. actief in de sectoren healthcare, media, overheid en sport.

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/petersprenger/

Website: https://techonomy.nl/

Danny Steigerwald

Senior Consultant

Social Media als klantcontactkanaal

Tijdens deze inspiratiesessie zal ik laten zien wat en waarom goede webcare van belang is om klanten aan je te binden! Zowel actief, reactief als pro-actief. Middels voorbeelden uit de praktijk en interactie laat ik zien dat je het dynamische wereld is waarin nog steeds veel te winnen valt!

Danny Steigerwald

Waarom klanten voor mij kiezen? Interactie, jong & enthousiast, humoristisch met echt leerfactoren, kracht van aansporen tot actie! Humor vind ik ontzettend belangrijk, wist je dat leren makkelijker gaat als je het combineert met humor? Weg met de saaie spreker, welkom Danny!

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/dannysteigerwald/

Website: https://www.obi4wan.com/nl/

Martin Koekenberg

Online Strateeg

ASK ME ANYTHING - Online Marketing

Heb jij wel eens een Online Strateeg het hemd van zijn lijf willen vragen? Gewoon alle vragen over bijvoorbeeld Facebook, SEO, SEA, Backlinks die je hebt op hem afvuren? Dit is je kans! Tijdens deze interactieve inspiratiesessie kun jij als deelnemer aangeven waar we het over gaan hebben. Dit doen we aan de hand van onderwerpen & vragen die je live via je mobiel kunt insturen. Aan de hand van die onderwerpen gaan we aan de slag. Het zal uiteindelijk een interactieve sessie zijn vol met uitleg van onderwerpen en discussies over toepassingen. Jij als bezoeker bent volledig in control... nou ja vragen over online marketing kan DeOnlineStrateeg.nl beantwoorden... Quantum mechanica wordt wat lastiger............

Martin Koekenberg

Sinds de start van DeOnlineStrateeg.nl is Martin Koekenberg uitgegroeid tot een specialist op het gebied van de digitale communicatie. Zijn bedrijf heeft uiteenlopende projecten afgerond op het gebied van Content management tot het adviseren op het gebied van digitale communicatie en online marketing. Het analyseren en monitoren van social media (Digital Analytics) en het opstellen van realistische strategieën voor het MKB en evenementen zijn twee van de speerpunten van DeOnlineStrateeg.nl. Tijdens zijn studie ‘Ínteractieve Digitale Communicatiesystemen’ eind jaren 90 ontwikkelde Martin de eerste pilot voor TV Update, het huidige tvgids.nl. Daarnaast werkte hij bij de Tros aan het eerste interactieve TV programma in Nederland.

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/mlkoekenberg/

Website: https://www.deonlinestrateeg.nl/

Tim van Leeuwerden

Media Consultant

Transmedia Storytelling: een nieuwe manier van verhalen vertellen

De behoefte om uit te springen met jouw (merk)verhaal is steeds groter in deze digitale tijd waarin mediakanalen naar elkaar toe groeien. Crossmedia is hierin achterhaald geraakt. Om participatie en engagement te garanderen van de consument wordt steeds meer gebruik gemaakt van Transmedia Storytelling. Consumenten willen een reden hebben om hun waardevolle tijd te investeren in jouw verhaal. Dat is waar Transmedia Storytelling interessant wordt, een communicatiemodel dat veelal wordt gebruikt in de entertainmentsector. Via verschillende communicatieplatforms vertel je één groot verhaal waarin elk communicatieplatform een cruciale rol speelt. In deze presentatie leer je hoe je als communicator de grootste participatie faciliteert en hoe men geïnvesteerd raakt in jouw verhaal, verspreid over communicatieplatformen.

Tim van Leeuwerden

Tim van Leeuwerden is Master in Media Innovation en content marketeer. Daarnaast is hij onafhankelijk onderzoeker in de psychologische rol van Storytelling in nieuwe media. Hij coacht bedrijven in storytelling en geeft graag les in digitale communicatie.

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/tim-van-leeuwerden-00399b7a/

Cheyenne Toet

Marketing- en Communicatie

Van contentstrategie tot contentcreatie

Actief zijn op social is één ding, maar je moet ook weten wie je doelgroep is, wat je wilt bereiken, hoe je jezelf wilt positioneren en welke content daarbij past. Ingewikkelde online strategieën zijn leuk op papier, maar hoe zorg je ervoor dat het in de dagelijkse gang van zaken toepasbaar blijft? Tijdens deze sessie kom je meer te weten over een simpele, handzame contentstrategie die overal toepasbaar is en hoe je daarmee je content kan blijven optimaliseren.

Cheyenne Toet

Cheyenne houdt zich bezig met contentmarketing, communitymanagement, webcare en pers binnen Avans Hogeschool.

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/cheyennetoet/

Leroy van Limbeek & Marco Wallenburg

'Hoe werkt Influencer Marketing'

Het inzetten van influencers in een campagne of als always on strategie, kan heel interessant zijn voor een merk. Als merk is elke uiting die je publiceert 'commercieel' in de ogen van de ontvanger. Een influencer heeft van nature overwicht bij zijn of haar doelgroep. Als merk kun je die invloed inzetten om op een relevante manier bij je doelgroep(en) onder de aandacht te komen. Hoe doe je dat? Waar moet je aan denken? Wat werkt, wat werkt niet? Welke trends verwachten we komend jaar?

Leroy en Marco (zelf ook influencer) nemen je mee in de wereld van influencer marketing.

Leroy van Limbeek & Marco Wallenburg

Beide sprekers zijn werkzaam bij Dept Agency. Leroy als Influencer Marketing Manager, Marco als Influencer Specialist.

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/lvlimbeek/

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/marco-wallenburg/

Meer info: http://www.digitalwednesday.nl/speaker/leroy-van-limbeek-en-marco-wallenburg-dept-agency/

Arathorn Gummlich

Het verhaal achter Stappen en Shoppen


Arathorn Gummlich

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/arathorn-gummlich-05b90812/

Meer info: https://www.stappen-shoppen.nl/

Marvin Pranger

Social Media Consultant

Community management & Webcare: het sociale component van social media

Merken communiceren inmiddels actief op social media, sommigen slepen zelfs awards binnen met steengoede content en gevatte inhakers. Zenden blijkt een belangrijke eerste stap in het maken van de connectie met je doelgroep. De stap daarna is moeilijker, maar een stuk belangrijker voor de geloofwaardigheid van en binding met je merk: interactie. Voor veel merken is dit nog onbekend terrein, en dat is zonde.

Marvin Pranger

Marvin Pranger is content manager bij Somention en verantwoordelijk voor het kantoor in Breda. Ook is hij bestuurslid van de Social Media Club Breda. Als social native houdt hij zich het liefst de hele dag bezig met de trends & ontwikkelingen op het gebied van social media. Dat maakt werken voor een social media bureau voor hem uitdagend, geen dag is hetzelfde. Er loeren altijd weer nieuwe kansen en mogelijkheden om de hoek om toe te passen in de communicatie op social media. Somention werkt in de fan-creating business en combineert hands & brains op het gebied van strategie, content en community. Zij creëren, communiceren, adviseren en adverteren voor merken en bedrijven.

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/marvinpranger/

Website: http://www.somention.com/