ON STAGE - 2

Woensdag 22 maart 2017

Locatie: lokaal LD022, Lovensdijkstraat 63, Breda

16:00 - 16:15 uur – Opening

16:15 - 16:50 uur – Samen in een online achtbaan, kan dat? Tuurlijk! - DroomCraft

16:50 - 17:30 uur – In de keuken van Frankwatching - Annemiek Nederpel

17:30 - 18:00 uur – Netwerken

18:00 uur – Einde

SPREKERS

In de keuken van Frankwatching

Frankwatching is dé plek voor iedereen die zich bezig houdt met of interesse heeft in marketing, communicatie, social media en tech. Inhoud, kwaliteit en onafhankelijkheid boven alles; instructie, educatie, kennisdeling en inspiratie, dat zit in onze genen. Dag in dag uit, zowel online (via artikelen, webinars, vacatures en downloads) als offline (via trainingen, events en boeken).

Meer dan 600 experts delen hun kennis via artikelen, infographics, video’s en podcasts op de blog. Elke maand lezen ca. 400.000 unieke bezoekers deze artikelen en ze zijn samen verantwoordelijk voor ruim 1.100.000 pageviews. Op de site en via social media worden de artikelen volop besproken en gedeeld, gemiddeld heeft een artikel rond de 500 shares. Frankwatching heeft een actieve en betrokken community, en meer dan 400.000 volgers en abonnees via verschillende social channels en e-mailnieuwsbrieven. Benieuwd naar het verhaal en de organisatie achter de site? Annemiek geeft je een kijkje in de keuken van Frankwatching redactie.

Annemiek Nederpel

Annemiek is sinds maart 2016 redacteur & community manager bij Frankwatching. Het vertellen van verhalen in woord en beeld is de rode draad in haar carrière. Ze vindt het leuk om samen met auteurs te kijken naar de meest optimale uitwerking van een artikel.

Annemiek heeft sinds 2001 ruime ervaring opgedaan met webredactie in verschillende organisaties, zoals bij de AVRO en Stichting Kennisnet. Hier ontwikkelde ze uitingen in verschillende vormen, trok ze projecten om nieuwe webconcepten te ontwikkelen en boog ze zich over de contentstrategie. Ook bij Frankwatching brengt ze haar strategische blik en ideeën mee.

Samen in een online achtbaan, kan dat? Tuurlijk!

DroomCraft - Het magische online pretpark in Minecraft

Droomcraft is een online attractie-/themapark -wekelijks gebaseerd op Minecraft dat honderden bezoekers in de leeftijdscategorie 8 t/m 16 jaar trekt. In een online wereld is een attractie-/themapark gebouwd waar een hoop bij komt kijken. Voor veel mensen is dit een onbekende wereld en klinkt het allemaal een beetje raar, maar als je er uiteindelijk meer van weet is het toch behoorlijk interessant en vooral leerzaam! Hoe richt je je communicatie in zodat je de doelgroep het beste bereikt of hoe zorg je ervoor dat je geld verdient? Luister naar de ervaringen van deze start-up!

Over Droomcraft

Op 3 augustus 2013 startte het project, toen nog als een vriendenclubje en voor de lol. Het bleek een enorm succes en sinds 2016 is DroomCraft aangesloten bij de Kamer van Koophandel met DS Producties als moederbedrijf. Vanaf de start tot het moment van schrijven hebben al meer dan 40.000 unieke bezoekers de server bezocht. De server wordt dagelijks onderhouden door zo’n 15 mensen, met ieder een eigen specialiteit zoals (web)development, bouwen, vormgeving en uiteraard communicatie. Intern werkt DroomCraft met Trello om alle taken te beheren en overlegt het team via zowel Skype als WhatsApp. Extern is DroomCraft te vinden op een hoop sociale media zoals Twitter, Instagram, Snapchat, YouTube en WhatsApp.

Neem alvast een kijkje! https://droomcraft.nl/

LOCATIE

Avans

Lovensdijkstraat 61-63

4818 AJ Breda

RUIMTE: LD022

Route via Google Maps

Parkeren

Openbaar vervoer via 9292

ON STAGE! is mede mogelijk gemaakt door: