DEELFESTIVAL!

Maandag 3 April

Locatie: lokaal HD001, Hogeschoollaan 1, Breda

15.00 uur: Opening

15:15 uur: Big data, big impact?

Keynote Marco Derksen (o.a. Marketingfacts en Upstream)

16:00 uur: Mediaprofiel: insights en benchmarks van jouw mediaskills

16:15 uur: Kies uit praktische social media workshops

17:30 uur: Borrel

DOWNLOAD FLYER

SPREKERS

Big data, big impact?

Met het toenemend gebruik van internet en dan met name het gebruik van sociale media en mobile, is het vakgebied van marketing en communicatie enorm aan het veranderen. Dagelijks wordt er terrabytes aan data verzameld. Dat biedt mogelijkheden voor marketing en communicatie, maar ook risico's. Big data bevat een schat aan informatie maar hoe haal je maximale waarde er uit? En wat is de impact op de rol van marketing en communicatie professional? Op 3 april gaat Marco Derksen je meenemen in de wereld van big data.

Marco Derksen

Marco Derksen is adviseur digitale transformatie, oprichter/partner van strategisch adviesbureau Upstream en eigenaar van Marketingfacts. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van technologie, innovatie en (digitale) media. Hij inspireert, adviseert en begeleidt organisaties met digitale transformatie, digitale strategie en de impact van digitale technologie op mens en maatschappij.

LinkedIN: Marco Derksen

Bio: Marco Derksen

MEDIAPROFIEL: insights

Bijna 250 bezoekers ontdekken op 9 maart bij Click! hun eigen mediaprofiel en digitale vaardigheden. Vandaag delen we opmerkelijke inzichten uit 250 mediaprofielen. Welke opvallende verschillen zijn er?

Meer informatie over het onderzoek.

Praktische WORKSHOPS

Kies uit een van de workshops op het gebied van digitale media:

'De taak is de Zaak'

Pieter Aarts (ContentKings)

Snap(chat) jij het?

Liam Tjoa (GoSpooky)

Taakgerichte (online) communicatie is een garantie voor relevantie én daarmee succes. Maar... hoe pak je dat aan? Hoe leer je de context van de eindgebruiker zo goed mogelijk kennen? En - belangrijker nog - hoe vertaal je die inzichten naar effectieve (online) kanalen?

Pieter Aarts, UX-onderzoeker en strateeg bij ContentKings, leert je de ins en outs, welke tools je hierbij gaan helpen en hoe je vanuit UX er een succes van maakt.

LinkedIN

Waarom is Snapchat zo razend populair is onder jongeren? En hoe kun je het middel inzetten voor een organisatie? Liam Tjoa en Tim van der Wiel geven met hun bedrijf GoSpooky advies over inzet Snapchat. En dit doen de jonge ondernemers goed! Ze hebben grote klanten zoals Albert Heijn, HEMA, Coolcat, MTV en Mojo. Ben je op Lowlands geweest? Dan kan de Snapchat actie je niet ontgaan zijn! Daarnaast zijn ze regelmatig in de media te vinden en zijn o.a. genomineerd voor de Forbes "30 under 30". Kortom, genoeg te delen tijdens deze workshop!

Liam Tjoa begon op 13-jarige leeftijd zijn eigen online mafia spel genaamd Robar. In 2015 Liam was hij werkzaam bij NOS als een Snapchat producer en creator. Samen met mede-oprichter Tim van der Wiel adviseren zij met hun bedrijf Gospooky multinationals over de hele wereld met de strategische (verticaal) video campagnes op platforms zoals Snapchat en Instagram. Liam studeert informatica aan de Universiteit Utrecht.

LinkedIN

Twitter als tool voor zakelijk en persoonlijk

Herman Couwenbergh (/cc Couwenbergh Communiceert)

Social media inzetten als communicatiekanaal? Hoe doe je dat (beter)?

Dennis Koorn (Social Dialog)

EmbeddedImage

Foto: Rob van Esch | RuimtesInBeeld.nl

Twitter wordt vaak 'afgeschreven' en dat is onterecht! Twitter biedt zowel voor zakelijk als persoonlijk gebruik volop mogelijkheden als je het maar 'goed' gebruikt. Hoe? Dat ga ik je tijdens deze workshop vertellen…

Herman Couwenbergh is online consultant met zijn eigen bedrijf en daarnaast dagelijks actief als blogger op verschillende sites. Herman helpt bedrijven, personen en organisaties met hun online communicatie. Van beoordelen of een website nog doet wat die behoort te doen tot brainstormen over een socialmedia-strategie.

LinkedIN

Social media is een volwassen communicatiekanaal geworden en de adoptie daarvan is erg snel gegaan. Veel trainingen en opleidingen zijn gericht op het gebruik van specifieke platformen, en de karakteristieken van die platformen, in plaats van de toegevoegde waarde die social media kan bieden voor de primaire bedrijfsprocessen van een organisatie.

Tijdens deze workshop wordt toegelicht hoe je als communicatieprofessional een voortrekkersrol kan oppakken en (toekomstige) collega’s kan helpen om de kansen die social media als communicatiekanaal biedt het beste te benutten.

Dennis Koorn heeft na een opleiding Commerciële Economie diverse commerciële functies uitgeoefend en sales en marketing medewerkers aangestuurd. De laatste jaren met een focus op Customer Experience, Online Marketing en Social Media. In zijn rol als Sales Manager bij Social Dialog helpt hij opdrachtgevers bij het verder professionaliseren van social media door te groeien naar een social media ecosysteem dat helpt bij het vinden, binden en inspireren van klanten.

LinkedIN

Vergroot jouw kansen met LinkedIN

Sylvia van Gils (Avans Hogeschool)

Je eigen viral video! Ok, maar hoe?

Martin Koekenberg (Googleberg) DeOnlineStrateeg.nl

Meld je aan voor een LinkedIn-workshop! LinkedIn is een platform waarmee je als individuele professional in verbinding staat met de buitenwereld. Het advies om daar gebruik van te maken.

Een professioneel online visitekaartje is belangrijk. Het bedrijfsleven, werkveld en organisaties zijn gewend om personen online op te zoeken, te vinden en te benaderen. LinkedIn biedt mogelijkheden om je online professioneel te presenteren. Omdat niet iedereen een eigen LinkedIn-profiel heeft of er wel een heeft en er nog te weinig vanaf weet, organiseert communitymanager Sylvia van Gils een workshop.

Sylvia van Gils is Community manager Avans Hogeschool. De afgelopen 6 jaar ben ik fulltime bezig geweest met social media. Eerst als social media expert bij Libéma (o.a. verantwoordelijk voor de social media activiteiten van Safaripark Beekse Bergen) en later als Community manager bij Avans Hogeschool.

LinkedIN

Video is booming! We vloggen er massaal op los. Maar hoe zet ik video nu effectief in voor dat ene event? Moet ik die productlancering nu wel of niet live streamen? Welk platform ga ik gebruiken voor mijn video? Wat kan ik met video op facebook?

Die viral video…. was die nu gepland, of overkwam het je……. Wat is de meerwaarde van live? Ehh 360 streamen……. Waar gaat het heen?

In deze workshop gaan we kijken naar het ontstaan van online video en de hedendaagse toepassingen.

Nadat we gekeken hebben naar de mogelijkheden is het tijd om die ene viral video te maken. Inderdaad met je telefoon, soms kan een viral video zo simpel zijn….. Je krijgt een uitdaging met veel te weinig tijd… gaat het lukken?

Martin Koekenberg is online strateeg. Na zijn opleiding digitale communicatie in 1997 is hij altijd in de online branche werkzaam, geweest. Afgestudeerd bij de AVRO op het gebruik van video op internet. In 2000 organiseerde hij bij het toenmalige NOB een online video event dat ook live gestreamd werd. In de jaren daarna heeft hij voor verschillende klanten gewerkt zoals ABNAmro, KLM, Malmberg, UWV en Wehkamp. Sinds 2007 is hij fulltime zelfstandig werkzaam onder de naam ‘DeOnlineStrateeg.nl’. Momenteel is een van zijn activiteiten online event communicatie binnen de evenementenbranche.

LOCATIE

Avans

Hogeschoollaan 1

4818 CR Breda

RUIMTES: HD001 + diverse workshoplokalen

Route via Google Maps

Parkeren

Openbaar vervoer via 9292

Deelfestival! is mede mogelijk gemaakt door: