Vorming

Vrijwilligers volgen de basisvorming over autisme die we jaarlijks organiseren*.

In onze basisvorming komen de basiskenmerken van autisme aan bod en geven wij tips mee voor het begeleiden van personen met autisme. We leggen er echter vooral de nadruk op dat elke persoon met autisme anders is. De belangrijkste informatie krijg je dus van de persoon met autisme of zijn ouders.

Regelmatig informeren we vrijwilligers ook over interessante lezingen, vormingen, infosessies… van andere organisatoren.

*tenzij tijdens de kennismaking blijkt dat de vrijwilliger over basiskennis van autisme beschikt.

Autonoom vzw organiseert in samenwerking met Vlaamse Vereniging Autisme vzw een Inleefmoment Autisme voor (kandidaat) vrijwilligers.

Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens een 'Inleefmoment Autisme' word je uitgedaagd om zo dicht mogelijk bij het 'autistisch voelen' te komen.

Inschrijven is om organisatorische redenen verplicht en kan tot maandag 12 maart 2018 via het online inschrijvingsformulier

“Ik kan de inleef zeker aanraden. Je krijgt een beter beeld van hoe iemand met autisme denkt, voelt, ervaart. Als je hier rekening mee kan houden ben je al een stap verder.”

Bezorg de flyer zeker ook aan geïnteresseerden!