Op zoek naar een vrijwilliger

Autonoom helpt jou zoeken

Autonoom zoekt en activeert vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen met autisme en hun omgeving.

Maandelijks worden al deze oproepen gebundeld en via e-mail naar onze vrijwilligers verstuurd. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen dan rechtstreeks contact opnemen. We kunnen geen reactie op de vragen garanderen, maar hopen op een geslaagde match.

Op zoek naar een vrijwilliger?

  • Als ouder en persoon met autisme of beroepskracht kan je via het aanvraagformulier jouw vraag bezorgen.
  • Denk je als beroepskracht dat iemand die je begeleidt het fijn zou vinden om af en toe iets te ondernemen met een vrijwilliger? Moedig de persoon met autisme of zijn ouders aan om zelf kennis te maken met Autonoom en een oproep te plaatsen. Indien dit niet mogelijk is kan je als betrokken hulpverlener in hun naam een oproep posten.
  • Ben je als organisatie op zoek naar meerdere vrijwilligers, contacteer ons dan via e-mail.

Over onze vrijwilligers

Autonoom vrijwilligers zijn minstens 16 jaar maar meestal 18+. Heel wat studenten doen nuttige ervaring op via vrijwilligerswerk. Maar onze ploeg heeft vrijwilligers van alle leeftijden.

Autonoom vrijwilligers volgen de basisvorming over autisme die we jaarlijks organiseren*. In onze basisvorming komen de basiskenmerken van autisme aan bod en geven wij tips mee voor het begeleiden van personen met autisme. We leggen echter vooral uit dat autisme bij elke persoon anders is.

*tenzij tijdens de kennismaking blijkt dat de vrijwilliger al over basiskennis van autisme beschikt.