Wie zijn wij?

Wij zijn JanJaap van der Peijl en Cora van der Peijl-Minnaard. Wij wonen in 's-Heer Hendrikskinderen waar wij een atelier aan huis hebben. Naast ons reguliere werk zijn wij dagelijks in dit atelier te vinden. Hier geven we op verschillende manieren vorm aan onze ideeën. Wij maken glazen objecten, glazen sieraden maar ook schilderen en tekenen doen we hier, alles is mogelijk in deze heerlijke ruimte. Regelmatig geven we ook workshops om andere mensen mee te laten genieten van onze passie.

Cora
van der Peijl-Minnaard


Als dochter van een leraar handvaardigheid en tekenen ben ik opgegroeid met allerlei materialen voorhanden om me creatief te uiten. Tekenen, schilderen, keramiek, vilten, leer- en houtbewerken en sieraden maken...onder leiding van en samen met mijn vader passeerden vele materialen de revue. Als leerkracht in het basisonderwijs kon ik volop mijn creativiteit benutten maar toen mijn functie veranderde van leerkracht naar intern begeleider en later directeur, werd dat minder en werd het thuis mezelf creatief uiten nog belangrijker. Nadat ik een aantal jaren sieraden maakte van fimoklei kwam ik in aanraking met het maken van glaskralen aan de brander en daardoor werd ik helemaal gegrepen. Het transparante van glas, waardoor je spanning kunt creëren doordat je er in kunt kijken, het heldere en de prachtige kleuren...ik krijg er nooit genoeg van. Mijn glasverslaving heeft zich uitgebreid naar glasfusing en ook recentelijk naar tiffany. Mijn andere passie is tuinieren en alles wat groeit en bloeit en dat is daarmee meteen een grote inspiratiebron voor mij en dit is vaak herkenbaar in mijn werk door de organische en soms spontane vormgeving.

JanJaap
van der Peijl


Van oorsprong ben ik grafisch geschoold in Rotterdam, bij dit vak heeft ook lang mijn passie gelegen. Toen was alles nog handwerk, analoog. Snel daarna heb ik de transitie van analoog naar digitaal ontwerpen doorlopen. Maar door veranderende tijden en inzichten ben ik uiteindelijk ander werk gaan doen en uit het grafische wereldje gegroeid. Nu beperk ik mij alleen nog tot het maken van vrije kunst. Tekenen, schilderen, air-brushing doe ik het liefst op verschillende ondergronden. Door Cora ben ik uiteindelijk meegegroeid in de glaskunst. Met de aankoop van een glasfusing-oven waren er voor mij geen beperkingen meer voor het maken van glazen creaties. Bovenstaande technieken pas ik hierop veelvuldig toe. En daardoor is mijn werk toch altijd weer herkenbaar door dat tintje grafisch evenwicht en vormgeving...